MFC-J6910DW

Papierstoringen of inktvlekken bij het gebruik van A3-papier.

Van dit type papier zijn er twee soorten: kortvezelig en langvezelig, afhankelijk van de richting van de papiervezels. Bij kortvezelig papier liggen de papiervezels evenwijdig aan de korte kant van het papier. Bij langvezelig papier liggen de papiervezels evenwijdig aan de lange kant van het papier.

Bij het afdrukken kan kortvezelig A3- of Ledger-papier papierstoringen of vlekken veroorzaken.
Volg onderstaande stappen om te bepalen welk type papier u gebruikt.

Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan de specificaties voor uw apparaat voldoet. Zie de gebruikershandleiding van het apparaat voor meer informatie over de soorten papier die in uw Brother-apparaat kunnen worden gebruikt.

PAPIERTYPE CONTROLEREN

Raadpleeg de verpakking of fabrikant van het papier voor de exacte specificaties.

Als u niet weet wat voor papier u gebruikt, klik dan hier.

Hieronder vindt u instructies voor verschillende aanpassingen die u kunt uitvoeren om de afdrukkwaliteit van het Brother-apparaat te verbeteren:

Als u twijfelt, probeer dan beide instellingen en kijk welke instelling het beste afdrukresultaat geeft.

Bevochtig het papier met water en kijk wat er gebeurt.

• Als het papier kreukels krijgt in de lengterichting van het papier, gebruikt u langvezelig papier.

• Als het papier kreukels krijgt in de korte richting van het papier, gebruikt u kortvezelig papier.
Papier controleren

Voor kortvezelig papier

Afdrukken vanaf de computer (Windows)

1. Klik in een programma als Kladblok op Bestand => Afdrukken.... Klik vervolgens op Voorkeursinstellingen (Eigenschappen). Het dialoogvenster Voorkeursinstellingen wordt uitgebreid.

2. Klik op het selectievakje Langzaam drogend papier.

Kortlopend

3. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Bij gebruik van de instelling Langzaam drogend papier wordt langzamer afgedrukt.

Kopiëren

In de instellingen van het apparaat moet u 'A3 - kortvezelig' wijzigen in 'Aan'. Dit is belangrijk voor de kopieer- en faxfuncties.
Pas de helderheid of dichtheid voor het kopiëren aan om uw kopieën lichter te maken.

*Als het Brother-apparaat een aanraakscherm heeft, volg dan hieronder de stappen bij 'Voor modellen met een aanraakscherm'.

1. Druk op Menu.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Standaardinst. te kiezen en druk op OK.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om A3 - kortvezelig te kiezen.

4. Druk op de pijl naar links of rechts om Aan te kiezen en druk op OK.

5. Druk op Stop/Eindigen.

6. Druk op Kopie.

7. Leg uw document op de glasplaat.

8. Voer het gewenste aantal exemplaren in.

9. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Helderheid of Dichtheid te kiezen.

10. Druk op de pijl naar rechts of links om de kopie lichter te maken. Druk op OK.

11. Als u geen andere instellingen hoeft aan te passen, drukt u op Mono Start of Kleur Start.

<Voor modellen met een aanraakscherm>

1. Druk op MENU op het aanraakscherm.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Standaardinst. weer te geven. Druk op Standaardinst..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om A3 - kortvezelig weer te geven. Druk op A3 - kortvezelig.

4. Druk op Aan.

5. Druk op Stop/Eindigen.

6. Druk op Kopie.

7. Leg uw document op de glasplaat.

8. Voer het gewenste aantal exemplaren in.

9. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Helderheid of Dichtheid weer te geven. Druk op Helderheid of Dichtheid.

10. Druk op de pijl naar rechts of links om de kopie lichter te maken. Druk op OK.

11. Als u geen andere instellingen hoeft aan te passen, drukt u op Mono Start of Kleur Start.

Bij gebruik van de instelling A3 - kortvezelig wordt langzamer afgedrukt.

Voor langvezelig papier

• Afdrukken vanaf de computer (Windows)

Kopiëren

Afdrukken vanaf de computer (Windows)

1. Klik in een programma als Kladblok op Bestand => Afdrukken.... Klik vervolgens op Voorkeursinstellingen (Eigenschappen). Het dialoogvenster Voorkeursinstellingen wordt uitgebreid.

2. Kies A3 (Langvezelig) of Ledger (Langvezelig) bij Papierformaat en klik op het selectievakje Langzaam drogend papier.

Langvezelig

3. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Bij gebruik van de instelling Langzaam drogend papier wordt langzamer afgedrukt.

Kopiëren

Pas de helderheid (dichtheid) voor het kopiëren aan om uw kopieën lichter te maken. Dit is belangrijk voor de kopieerfuncties.

*Als het Brother-apparaat een aanraakscherm heeft, volg dan hieronder de stappen bij 'Voor modellen met een aanraakscherm'.

1. Druk op Menu.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Standaardinst. te kiezen en druk op OK.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om A3 - kortvezelig te kiezen.

4. Druk op de pijl naar links of rechts om Uit te kiezen en druk op OK.

5. Druk op Stop/Eindigen.

6. Druk op Kopie.

7. Leg uw document op de glasplaat.

8. Voer het gewenste aantal exemplaren in.

9. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Helderheid of Dichtheid te kiezen.

10. Druk op de pijl naar rechts of links om de kopie lichter te maken. Druk op OK.

11. Als u geen andere instellingen hoeft aan te passen, drukt u op Mono Start of Kleur Start.

<Voor modellen met een aanraakscherm>

1. Druk op MENU op het aanraakscherm.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Standaardinst. weer te geven. Druk op Standaardinst..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om A3 - kortvezelig weer te geven. Druk op A3 - kortvezelig.

4. Druk op Uit.

5. Druk op Stop/Eindigen.

6. Druk op Kopie.

7. Leg uw document op de glasplaat.

8. Voer het gewenste aantal exemplaren in.

9. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Helderheid of Dichtheid weer te geven. Druk op Helderheid of Dichtheid.

10. Druk op de pijl naar rechts of links om de kopie lichter te maken. Druk op OK.

11. Als u geen andere instellingen hoeft aan te passen, drukt u op Mono Start of Kleur Start.

Als u nog steeds inktvlekken krijgt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-6690CW, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW