MFC-J6520DW

Ik kan niet afdrukken met mijn Brother apparaat op een draadloos netwerk (Mac)

Om dit probleem op te lossen en weer te kunnen afdrukken, volg onderstaande aanwijzingen:

1. Controleer of uw Brother-apparaat aan staat om te gebruiken.

Zorg ervoor dat de installatie van uw Brother-apparaat is gedaan.

Zo niet, Klik hier om uw Brother -apparaat te installeren.
Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingeschakeld en dat er geen foutmeldingen op het display worden getoond.

1.1 Controleer of uw Brother-apparaat aan staat.

Als het display van het apparaat blanco is

Het apparaat staat niet aan of staat in de slaapstand.

• Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit slaapmode komt.
  • Zo niet, kijk dan of de stekker in een werkend stopcontact zit en of alle stroomschakelaars op AAN staan.
  • Neem contact op met uw Brother dealer als het apparaat niet reageert ook al zet u het apparaat aan en uit.

1.2 Zorg ervoor dat er geen foutmeldingen op het display van het Brother-apparaat worden weergegeven

Als er op het display afdrukfouten worden weergegeven

Bij afdrukfouten, zoals "Paper Vast" of "Ink/Toner op", is het niet mogelijk om af te drukken. Zorg eerst dat de melding weg is en druk opnieuw af. Controleer de display voor instructies die de foutmelding kunnen oplossen.
Voor meer informatie over de foutmeldingen, zie de Online Gebruikershandleiding in de sectie Handleidingen.
De meest recente versie van de gebruikershandleiding vindt u in het gedeelte Handleidingen van de site.

1.3 Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingesteld als standaard printer

Opmerking: De vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

Om te controleren of uw Brother-apparaat staat ingesteld als standaard printer:

1. Klik op het Apple Menu en selecteer Systeem voorkeuren..., klik Print & Fax, Print & Scan of Printers & Scanners.

2. Selecteer uw Brother-apparaat in het pop-up-menu "Standaard printer".

Defalt printer

1.4 Controleer de status van uw Brother-apparaat.

1. Om de status van uw Brother-apparaat te controleren, klik op het pictogram van uw Brother-apparaat en klik op de toets Open Afdrukwachtrij....

Print Queue

2. De afdrukwachtrij verschijnt.
      Klik op Hervatten of Hervat Printer.

Resume Printer

3. Druk opnieuw af.

1.5 Verwijder alle afdruktaken

1. Klik op het pictogram van uw Brother-apparaat en klik op de toets Open Afdrukwachtrij....
    De afdrukwachtrij verschijnt.

2. Om de afdruktaken te verwijderen, selecteert u eerst elke taak en klik vervolgens op   Delete.

Delete Jobs

Wanneer u de controles in dit gedeelte hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Indien u nog steeds niet kunt afdrukken, controleer uw draadloze verbinding zoals beschreven in sectie 2

2. Controleer en repareer uw draadloze verbinding

Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat succesvol is aangesloten op een draadloos netwerk.

• De netwerkverbinding tussen uw computer en de draadloze router is mogelijk niet beschikbaar of onjuist ingesteld
  • Als u uw draadloze router of toegangspunt hebt vervangen of de instellingen heeft gewijzigd, sluit u het Brother-apparaat opnieuw aan op de nieuwe draadloze router of het toegangspunt.
    > Klik hier om weer te geven hoe u de functie draadloos netwerk instelt.

2.1 Zorg ervoor dat uw computer is aangesloten op het draadloze netwerk

U kunt het volgende proberen om de verbinding te testen:

1. Bezoek een website of stuur en ontvang e-mails. Als u toegang tot internet kunt krijgen, maar uw Brother-apparaat kan niet gevonden worden in het netwerk, ga dan naar 2.2.
  2. Druk het WLAN-rapport af, waarmee de status van uw verbinding wordt weergegeven. Als er foutcodes op het rapport staan, Klik hier om de foutcodes op het WLAN-rapport te controleren..

2.2 Zorg ervoor dat de draadloze netwerkkaart is ingeschakeld op uw Brother-apparaat

Als u niet draadloos kunt afdrukken is het mogelijk dat de draadloze netwerkkaart uitgeschakeld is op uw Brother-apparaat. Schakel de draadloze netwerkinterface van het Brother-apparaat in.

> Klik hier om weer te geven hoe u het draadloze gedeelte van het Brother-apparaat inschakelt.

Als u de controles in dit gedeelte hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar 2.3.

2.3 Zorg ervoor dat al uw draadloze apparaten goed werken

Schakel de volgende apparaten uit en weer aan zoals in de onderstaande volgorde:

1   2   3
Wireless Router > > Brother Machine
Draadloze Router/Toegangspunt   Computer   Brother -apparaat

Wacht minimaal vijf minuten voor uw Brother-apparaat is verbonden met het draadloze netwerk, en probeer dan af te drukken.
Als u nog steeds niet kunt verbinden, ga dan naar 2.4 hieronder.

2.4 Uw Brother-apparaat herinstalleren

Als u de bovenstaande controles en de reparatie van de aansluitingen hebt uitgevoerd en nog steeds niet kunt afdrukken, probeer dan het stuurprogramma opnieuw te installeren (Volledige driver & Software Pakket).

> Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.

Pas uw firewall / beveiligingsinstellingen tijdelijk aan om een netwerkverbinding mogelijk te maken

De firewall / beveiligingssoftware van uw computer kan voorkomen dat de netwerkverbinding wordt vastgesteld. Als u firewall-gerelateerde meldingen ontvangt, raden wij u aan de beveiligingsinstellingen tijdelijk aan te passen op uw computer om de verbinding te bepalen.

Firewall

BELANGRIJK

• Alvorens de firewall uit te schakelen, zorg ervoor dat de veranderingen die u wilt maken geschikt zijn voor uw netwerk. Brother neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen voor het uitschakelen van de firewall.
  • Zorg ervoor dat u de firewall opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent.

Als u uw Brother-apparaat opnieuw hebt ingesteld en nog steeds niet kunt aansluiten en afdrukken, voert u extra draadloze verbindingscontroles uit, ga naar 3.

3. Diagnose en andere problemen met draadloze verbindingen oplossen

3.1 Druk het netwerkconfiguratierapport af en controleer de verbinding van de draadloze router of toegangspunt

Als uw Brother-apparaat is aangesloten op het draadloze netwerk, controleert u de draadloze verbindingsstatus van de machine door het netwerkconfiguratierapport af te drukken:

Klik hier om te zien hoe u de netwerkconfiguratie afdrukt.

Wireless Link Status

Kijk welke foutcode het afgedrukte rapport aangeeft.

Wireless Link Status Action
Link OK Controleer het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat. Ga naar 3.2.
Fout Zet de netwerkinstellingen terug op de fabrieksinstellingen. Ga naar 3.3.

3.2 Controleer het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat

3.2.1 Hoe controleert u het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat

Controleer het IP-adres van de computer:

1. Klik op Apple-menu en kies Systeemvoorkeuren > Netwerk > Geavanceerd.

Advanced

2. Klik op TCP/IP en controleer het IPv4 Address en Subnet Mask.
    Zorg ervoor dat het Subnet Mask "255.255.255.0" is. Als uw Subnet Mask anders is, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder.

TCP/IP

3. Controleer het IP-adres van het Brother-apparaat op uw netwerkconfiguratierapport.
    Om een Netwerkconfiguratielijst af te drukken

Klik hier om te zien hoe u de netwerkconfiguratie afdrukt.

4. Controleer het IP-adres naast <IP Settings> op het afgedrukte rapport.

IP Settings

5. Vergelijk het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat.

• Zorg ervoor dat de adressen hetzelfde zijn en alleen de eindnummers  anders zijn. Bijvoorbeeld:
      Computer: 192.168.1.2
      Brother Apparaat: 192.168.1.110
    • Zorg ervoor dat uw computer en het Brother-apparaat verschillende eindnummers gebruiken, tussen 2 en 254.
    • Elk apparaat of computer in uw netwerk moet een uniek IP-adres hebben.
    • Als het IP-adres in het afgedrukte netwerkconfiguratierapport op 0.0.0.0 staat, wacht dan ten minste vijf minuten en probeer het vervolgens opnieuw.

Vervolgens ping je het Brother-apparaat (zie 3.2.2) om te controleren of het goed met je computer communiceert.

3.2.2 Het Brother-apparaat pingen

1. Klik op Ga vanuit de Finder balk selecteer Computer > Macintosh HD > SysteemBibliotheek > CoreServices > Applicaties> Netwerk Utility.

2. Selecteer de tab Ping en voer het ip-adres van het Brother-apparaat in.

Ping

3. Kies Verstuur slechts _ pings en wijzig de waarde in 4.

4. Klik op de knop Ping.

De computer zal pingen of proberen te communiceren met het Brother-apparaat. Wanneer u klaar bent, ontvangt u de ping statistieken.

• Als u antwoorden ontvangt en ze zijn van het IP-adres van het Brother-apparaat (zie onderstaande afbeelding als voorbeeld), dan is er communicatie tussen de computer en het Brother-apparaat. Sluit het venster.

Ping Recieve

• Als u geen antwoorden ontvangt of ze zijn niet van het juiste IP-adres, dan is er een communicatieprobleem tussen het Brother-apparaat en de computer. Volg onderstaande stappen om het probleem te verhelpen:

1. Zorg ervoor dat uw computer en het Brother-apparaat zijn aangesloten op hetzelfde draadloze netwerk (met dezelfde netwerknaam (SSID)).
      Als uw computer en Brother-apparaat zijn aangesloten op verschillende draadloze netwerken, en u kunt dit niet oplossen, neemt u contact op met uw routerfabrikant, netwerkbeheerder of internetprovider om de netwerkverbinding van uw computer op te lossen.

2. Zorg ervoor dat er geen firewalls of andere applicaties worden uitgevoerd, omdat te voorkomen dat de netwerkverbinding kan worden vastgesteld. Verander de beveiligingsinstellingen op uw computer tijdelijk om de verbinding tot stand te brengen. Zorg ervoor dat u de firewall opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent.

• Herhaal 3.2.2 na het wijzigen van de instellingen.
      • Als u het  Brother-apparaat nog steeds niet kunt pingen, probeer te pingen vanaf een andere computer met een andere netwerkverbinding, om te controleren of het probleem specifiek is voor de netwerkverbinding van uw computer. Zo ja, neem contact op met de fabrikant of netwerkbeheerder van uw computer.
      • Als u het Brother-apparaat nog steeds niet kunt pingen, ga naar 3.3 om de netwerkverbinding opnieuw in te stellen.

3.3 Zet de netwerkinstellingen terug op de fabrieksinstellingen.

> Klik hier om weer te geven hoe u de fabrieksinstellingen van het apparaat terughaalt.

Als u kan afdrukken of scannen vanaf andere computers in het netwerk, zet de netwerkinstellingen van het Brother-apparaat niet terug maar neem contact op met uw computerfabrikant, netwerkbeheerder of internetprovider.
Firewalls of beveiligingssoftware kunnen de communicatie blokkeren.

3.4 Extra controles om vast te stellen of de router of het toegangspunt correct werkt

De beveiligingsinstellingen voor toegangsbeperkingen op uw draadloze router of toegangspunt zijn mogelijk ingeschakeld. Voer de onderstaande controles uit en neem indien nodig maatregelen.

• Zorg ervoor dat eventuele privacy-scheidingsopties zijn uitgeschakeld.
  • Controleer of het kanaal en frequentie van de router/toegangspunt correct zijn ingesteld. Voor meer informatie, zie uw router/toegangspunt documentatie of neem contact op met de fabrikant
  • Als er meer dan twee routers zijn, zijn de instellingen van alle draadloze routers en toegangspunten mogelijk niet correct geconfigureerd.
  • Als u een MAC-adresfilter in de draadloze router of toegangspunt gebruikt, moet u het MAC-adres van het Brother-apparaat configureren.

3.5 Probeer uw Brother-apparaat te herinstalleren

Als u de bovenstaande controles en reparatie van de aansluiting hebt uitgevoerd en u kunt nog steeds niet afdrukken, probeer dan de driver (Volledig pakket van drivers & software) te installeren.
> Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.

Verwante modellen

MFC-J6520DW, MFC-J6720DW, MFC-J6920DW