MFC-J5930DW

Nagaan of een door mij verzonden fax goed is ontvangen.

Aan de hand van het verzendrapport en faxjournaal (activiteitenrapport) kunt u nagaan of een fax is verzonden.

Verzendrapport

Aan de hand van het verzendrapport kunt u nagaan of een fax is verzonden. In dit rapport ziet u de naam of het faxnummer van de ontvanger, de tijd en datum van verzending, de verzendduur, het aantal verzonden pagina's en of de verzending al dan niet is geslaagd.

Er zijn diverse instellingen mogelijk voor het verzendrapport:

• Aan: het rapport wordt na elke door u verzonden fax afgedrukt.

• Aan (+Beeld): het rapport wordt afgedrukt na elke fax die u verzendt. Een deel van de eerste pagina van de fax wordt weergegeven in het rapport.

• Alleen bij fouten: het rapport wordt afgedrukt als uw fax mislukt door een verzendfout.

• Alleen bij fouten (+Beeld): het rapport wordt afgedrukt als uw fax mislukt door een verzendfout. Een deel van de eerste pagina van de fax wordt weergegeven in het rapport.

• Uit: het rapport wordt niet afgedrukt.

Volg de onderstaande procedure om het verzendrapport te programmeren:

1. Druk op Instellingen(Instellingen) > Alle instellingen > Fax > Kies rapport > Verzenden of Verzendrapp.

Als uw machine het menu Alle instellingen op het startscherm weergeeft sla dan het menu Instellingen over.

2. Druk op een van de bovenstaande instellingen.

Als u Aan (+Beeld) of Alleen bij fouten (+Beeld) selecteert, komt de afbeelding niet in het verzendrapport als Direct verzenden op Aan staat. De afbeelding komt niet in het rapport bij verzending van een kleurenfax . .(Alleen voor sommige modellen beschikbaar)

3. Druk op Home(Beginscherm).
    • Als de verzending goed is verlopen, wordt 'OK' weergegeven naast 'RESULTAAT' op het verzendrapport.
    • Als de verzending niet goed is verlopen, wordt "NG of Error" weergegeven naast 'RESULTAAT' op het verzendrapport.

Faxjournaal (activiteitenrapport):
U kunt ook het faxjournaal (activiteitenrapport) gebruiken. Hierin staan de laatste 200 inkomende en uitgaande faxen.

Faxjournaal (activiteitenrapport)

U kunt ook het faxjournaal (activiteitenrapport) gebruiken. Hierin staan de laatste 200 inkomende en uitgaande faxen. (Als u ergens TX ziet staan, dan betekent dat 'verzenden'. RX betekent 'ontvangen'.)

U kunt het apparaat zo instellen dat met een specifiek interval een faxjournaal wordt afgedrukt (na elke 50 faxen, na 6, 12, 24 uur, of na 2 of 7 dagen).

Volg de onderstaande procedure om het rapportinterval in te stellen:

1. Druk op Instellingen(Instellingen) > Alle instellingen > Fax > Kies rapport > Journaal tijd.

Als uw machine het menu Alle instellingen op het startscherm weergeeft sla dan het menu Instellingen over.

2. Druk op Journaal periode.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om een interval te kiezen.

• 6, 12, 24 uur, 2 of 7 dagen

Het apparaat drukt het faxjournaal af met het aangegeven interval, waarna alle faxtaken uit het geheugen worden verwijderd. Als het geheugen vol zit met 200 taken voordat het door u gekozen tijdstip is aangebroken, wordt het journaal al eerder afgedrukt. Vervolgens worden alle faxtaken uit het geheugen gewist. Als u een extra rapport wilt afdrukken voordat het normale moment is aangebroken, kunt u dit doen zonder de taken te wissen.

• Na 50 faxen

Het apparaat drukt het faxjournaal af wanneer 50 faxtaken zijn opgeslagen.

4. Als u elke 6, 12, 24 uur, 2 of 7 dagen hebt geselecteerd, druk dan op Tijd en voer via het display het tijdstip van de dag in. Druk op OK.

5. Als u Elke 7 dagen hebt geselecteerd, druk dan op Dag. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Elke maandag, Elke dinsdag, Elke woensdag, Elke donderdag, Elke vrijdag, Elke zaterdag of Elke zondag weer te geven en druk vervolgens op de eerste dag voor het interval van 7 dagen.

6. Druk op Home(Beginscherm).
Het faxjournaal afdrukken op een willekeurig moment

U kunt het faxjournaal afdrukken op elk willekeurig moment door als volgt te werk te gaan. Wanneer u het faxjournaal op deze manier afdrukt, worden de oproepgegevens NIET uit het geheugen van het Brother-apparaat gewist.

Volg de onderstaande procedure om het faxjournaal af te drukken.

1. Druk op Instellingen(Instellingen) > Alle instellingen > Print lijsten.

2. Druk op Fax Journaal.

3. Druk op Ja.

4. Druk op Home(Beginscherm).

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-J1300DW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)