MFC-J5730DW

Gebruik van voicemail op dezelfde lijn als het Brother-apparaat.

Als u voicemail gebruikt op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat, is het goed mogelijk dat de voicemail en het apparaat met elkaar in conflict komen bij het ontvangen van inkomende oproepen. Welke van de twee (Brother-apparaat of voicemail) het eerst aanneemt, bepaalt waar de inkomende oproep wordt ontvangen.

U hebt een aantal mogelijkheden om conflicten tussen het Brother-apparaat en de voicemailservice te voorkomen:

• Wijzig de ontvangstmodus van het Brother-apparaat in 'Handmatig', zodat inkomende oproepen nooit automatisch worden aangenomen. In de handmatige modus gaan inkomende oproepen naar de voicemailservice, tenzij u ervoor kiest het Brother-apparaat te activeren.
    Raadpleeg het gedeelte 'Handmatige modus gebruiken'.

• Vraag bij uw telefoonbedrijf de service voor onderscheiden belsignalen aan en programmeer het Brother-apparaat zo dat slechts een van de twee nummers wordt aangenomen. Mensen die uw oorspronkelijke nummer bellen, kunnen nog steeds berichten achterlaten op de voicemailservice en het Brother-apparaat neemt oproepen naar het nummer voor onderscheiden belsignalen aan.
    Raadpleeg het gedeelte 'Onderscheiden belsignalen gebruiken'.

Onderscheiden belsignalen worden niet in alle landen ondersteund.

Onderscheiden belsignalen (Distinctive) is een functie van uw Brother-apparaat waarmee iemand met één lijn zowel faxberichten als gewone gesprekken kan ontvangen op die ene lijn op twee verschillende telefoonnummers. Brother gebruikt hiervoor de term 'onderscheiden belsignalen' of 'Distinctive Ring', maar telefoonbedrijven kunnen hiervoor een andere naam gebruiken.

• Sluit een fysiek antwoordapparaat aan op een telefoonwandcontactdoos die op dezelfde lijn is aangesloten als het Brother-apparaat of op de met EXT aangegeven aansluiting van het Brother-apparaat. Neem boodschappen op met het antwoordapparaat. Als u dit doet, kunt u de voicemailservice uitschakelen.
    Raadpleeg het gedeelte 'Extern antwoordapparaat gebruiken'.

Handmatige modus gebruiken:

1. In de handmatige modus wordt de lijn niet automatisch door het Brother-apparaat aangenomen, tenzij u de service voor onderscheiden belsignalen van uw telefoonbedrijf gebruikt. Raadpleeg het gedeelte 'Onderscheiden belsignalen gebruiken' voor informatie over de functie voor onderscheiden belsignalen.

Voor de handmatige modus moet u elke inkomende oproep aannemen door de handset op te nemen van een telefoon die de lijn deelt met het Brother-apparaat. Als de inkomende oproep een telefoongesprek is, handelt u het gesprek op de normale manier af. Als u faxtonen hoort wanneer u de handset opneemt, drukt u op *51 (*91 voor Nieuw-Zeeland) waarna het Brother-apparaat het faxbericht ontvangt. Wanneer u ontvangsttonen van het Brother-apparaat hoort, plaatst u de handset terug. Het faxbericht wordt ontvangen en afgedrukt door het apparaat.

Volg de onderstaande stappen om het Brother-apparaat in de handmatige modus te plaatsen:

1. Druk op Instellingen(Instell.). (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)

2. Druk op Alle instell..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmenu.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmodus weer te geven.

8. Druk op Ontvangstmodus.

9. Druk op Handmatig.

10. Druk op Home(Beginscherm).
  2. Als de functie Fax Waarnemen van het Brother-apparaat is ingeschakeld, hoeft u niet te drukken op *51 (*91 voor Nieuw-Zeeland) om een faxbericht te ontvangen in de handmatige modus. Neem de handset op van een telefoon die de lijn deelt met het Brother-apparaat en wacht totdat u ontvangsttonen van het Brother-faxapparaat hoort. Plaats de handset van de telefoon terug. Het apparaat moet de inkomende fax nu automatisch ontvangen. Verder kan een beller een faxbericht versturen nadat deze met u heeft gesproken: druk eenvoudig op *51 (*91 voor Nieuw-Zeeland) wanneer het faxbericht klaar is om te worden verzonden.

Volg de onderstaande stappen om de functie Fax Waarnemen van het Brother-apparaat in te schakelen:

1. Druk op Instellingen(Instell.). (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)

2. Druk op Alle instell..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmenu.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax Waarnemen te selecteren.

8. Druk op Fax Waarnemen.

9. Druk op Aan.

10. Druk op Home(Beginscherm).

Onderscheiden belsignalen gebruiken:

U kunt conflicten tussen de voicemail en het Brother-apparaat voorkomen door de service voor onderscheiden belsignalen van uw telefoonbedrijf te gebruiken. Met onderscheiden belsignalen kunt u twee verschillende nummers op dezelfde telefoonlijn hebben, elk met een eigen belsignaal. Daarom kunt u instellen dat de voicemail alleen het 'hoofdtelefoonnummer' aanneemt en het Brother-apparaat zo programmeren dat alleen het tweede nummer wordt aangenomen. Aangezien door de voicemail en het Brother-apparaat niet wordt geprobeerd hetzelfde belsignaal aan te nemen, wordt een conflict tussen beide voorkomen.

Voordat u het gebruik van onderscheiden belsignalen kunt instellen op het Brother-apparaat, moet u eerst een abonnement op deze dienst nemen bij uw telefoonbedrijf. Informeer bij uw telefoonbedrijf naar beschikbaarheid en tarieven. Brother gebruikt hiervoor de term 'onderscheiden belsignalen' of 'Distinctive Ring', maar telefoonbedrijven kunnen hiervoor een andere naam gebruiken.

Ga als volgt te werk om het Brother-apparaat te programmeren voor het gebruik van de service voor onderscheiden belsignalen van uw telefoonbedrijf:

1. Druk op Instellingen(Instell.). (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)

2. Druk op Alle instell..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Diversen weer te geven.

6. Druk op Diversen.

7. Druk op Distinctive, Aparte beltoon of FaxAbility.

8. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u op Distinctive drukt:

1. Druk op Distinctive. (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)

2. Druk op Aan.

3. Druk op Belpatroon. Als niets wordt weergegeven, gaat u naar stap 9.

4. Druk op het opgeslagen belsignaal dat u wilt gebruiken.

U hoort steeds het belsignaal dat u selecteert. Kies het patroon dat het telefoonbedrijf u heeft toegewezen. U kunt maar een van deze belsignalen tegelijk kiezen. Als het door het telefoonbedrijf toegewezen belsignaal niet wordt gevonden, neem dan contact op met het telefoonbedrijf en vraag of ze een van de belsignalen kunnen toewijzen die wel mogelijk zijn.

5. Druk op OK.
    • Als u op BT Call Sign drukt, druk dan op Aan.

• Als u op FaxAbility drukt:

1. Druk op Aan.

2. Druk op Wisselgesprekken.

3. Druk op Aan. Als uw lijn Wisselgesprekken ondersteunt, druk dan op Aan om problemen met wisselgesprekken te voorkomen.
  9. Druk op Home(Beginscherm).

Wanneer u onderscheiden belsignalen gebruikt, wordt de ontvangstmodus van het Brother-apparaat automatisch op Handmatig gezet. Als u onderscheiden belsignalen uitschakelt, blijft de ontvangstmodus ingesteld op Handmatig totdat u deze wijzigt.

Extern antwoordapparaat gebruiken:

U kunt een extern antwoordapparaat aansluiten op een telefoonwandcontactdoos op dezelfde lijn als uw Brother-apparaat of op de EXT-aansluiting van het Brother-apparaat, zodat u zowel faxberichten als ingesproken berichten automatisch kunt ontvangen.

Wanneer iemand het telefoon- of faxnummer belt, gaan alle telefoons op die lijn, inclusief het Brother-apparaat, net zo vaak over als u hebt ingesteld op het antwoordapparaat. Als u de oproep niet aanneemt, doet het antwoordapparaat dat. Terwijl de meldtekst van het antwoordapparaat wordt afgespeeld, blijft het Brother-apparaat op de achtergrond 'luisteren' naar faxtonen. Als het Brother-apparaat een faxtoon hoort, neemt het de lijn over en wordt het faxbericht ontvangen. Als het Brother-apparaat geen faxtonen detecteert, wordt de meldtekst van het antwoordapparaat helemaal afgespeeld en kan de beller een bericht inspreken.

Ga als volgt te werk om een antwoordapparaat samen met het Brother-apparaat te gebruiken op één telefoonlijn:

1. Het antwoordapparaat aansluiten op het Brother-apparaat:

1. Sluit een telefoonsnoer rechtstreeks aan tussen de LINE-aansluiting op het Brother-apparaat en de telefoonwandcontactdoos.

2. Sluit uw antwoordapparaat rechtstreeks aan op een telefoonwandcontactdoos die dezelfde lijn gebruikt als uw Brother-apparaat of op de EXT-aansluiting van het Brother-apparaat.

3. Stel het antwoordapparaat zo in dat een oproep binnen viermaal overgaan wordt beantwoord.
    • Brother raadt aan het antwoordapparaat in te stellen op twee- of driemaal overgaan, aangezien viermaal overgaan kan leiden tot problemen met het ontvangen van faxberichten. Als het antwoordapparaat te lang wacht met het beantwoorden van een inkomend faxbericht, wordt de verbinding mogelijk al verbroken door het verzendende faxapparaat.

• De instelling Bel Vertraging van het Brother-apparaat is niet van toepassing wanneer u een extern antwoordapparaat gebruikt.
  2. De meldtekst van het antwoordapparaat opnemen:

1. Neem 5 seconden stilte op voordat u begint te praten.

*Wij raden u aan de meldtekst te beginnen met vijf seconden stilte. Detectie van faxtonen door een (harde) stem heen kan moeilijk zijn voor het Brother-apparaat. U kunt het wel zonder deze stilte proberen, maar als uw Brother-apparaat moeite heeft met de ontvangst, moet u de meldtekst opnieuw inspreken mét stilte.

2. Spreek maximaal 20 seconden in.

3. Beëindig de meldtekst door de faxontvangstcode voor de fax te geven voor mensen die handmatig een fax willen verzenden.

Bijvoorbeeld: "Spreek uw boodschap in na de piep of druk op *51 (*91 in Nieuw-Zeeland) gevolgd door Start als u een fax wilt verzenden."
  3. De ontvangstmodus op het Brother-apparaat instellen:

1. Druk op Instellingen(Instell.). (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)

2. Druk op Alle instell..

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmenu.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmodus weer te geven.

8. Druk op Ontvangstmodus.

9. Druk op Ext. TEL/ANT.

10. Druk op Home(Beginscherm).

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6720DW, MFC-J680DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)