MFC-J5620DW

Faxen ontvangen op een Windows-computer (PC-FAX Ontvangen)

Wanneer u de functie PC‑Fax ontvangen inschakelt, slaat de machine ontvangen faxen automatisch op in het geheugen om deze door te sturen naar uw computer. Vervolgens kunt u de ontvangen faxberichten op de computer bekijken.

Ook wanneer u de computer hebt uitgeschakeld (bijvoorbeeld 's nachts of in het weekend), ontvangt de machine faxen om ze op te slaan in het geheugen. Het aantal ontvangen faxen dat opgeslagen is in het geheugen wordt weergegeven op het display.

Als u PC-fax Ontvangen wilt instellen, moet u deze functie inschakelen op het apparaat en de Brother software.

Klik op de koppeling voor de precieze stappen:

PC-FAX Ontvangen inschakelen in de software:

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• (Windows 7)
      Klik opStart(Start) > Alle Programma's > Brother > Brother Utilities > [modelnaam] > PC-Fax Ontvangst > Ontvangen.

• (Windows 8)
      1. Klik op Brother Utilities (Brother Utilities).
      2. Selecteer de naam van uw model in de lijst.
      3. Klik op PC-FAX Ontvangst en klik vervolgens op Ontvangen.
      (Windows 10, Windows 11)
      1. Klik op Start > (Alle apps >) Brother > Brother Utilities.
      2. Selecteer de naam van uw model in de lijst.
      3. Klik op PC-FAX Ontvangst en klik vervolgens op Ontvangen.
  2. Als er uitleg wordt weergegeven over het configureren van de ontvangst van faxberichten, kunt u die uitleg lezen, waarna u op OK klikt.

PC-Fax Receive reminder

3. Het pictogram PC-FAX Ontvangst wordt weergegeven in het taakvak van Windows ten teken dat PC-FAX Ontvangst actief is.

PC FAX Receive icon(PC-FAX Ontvangst)

Instellingen voor PC-FAX Ontvangen configureren:

1. Klik op de computer met de rechtermuisknop op het pictogram PC-FAX Receive(PC-FAX Ontvangst) in het taakvak en selecteer de optie PC-Fax Rx Setup. Het dialoogvenster PC-Fax Rx Setup wordt weergegeven:

PC-Fax Receive settings

2. Klik bij Bestand opslaan op de knop Bladeren als u het pad voor het opslaan van PC-FAX-bestanden wilt wijzigen.
  3. Kies bij bestandsformaat .tif of .pdf. Dit is de bestandsindeling die het ontvangen document krijgt. Het standaardformaat is  .tif.
  4. Als u een bestand (geluidsbestand) wilt afspelen op het moment dat een fax binnenkomt, schakelt u het selectievakje Speel een wave bestand af bij faxontvangst in. Klik op de knop Bladeren om naar het gewenste bestand te gaan.
  5. Als u de software PC-Fax Ontvangen automatisch wilt laten meestarten met uw computer, schakelt u het selectievakje Voeg toe aan map opstarten in.
  6. (Alleen Netwerk PC-FAX Ontvangst)
    Klik op Netwerk instellingen en specificeer uw Brother-apparaat met het IP Adres of Naam van knooppunt. En klik op OK.

• Bij Naam van knooppunt kunt u klikken op de knop Bladeren en uw Brother-apparaat vervolgens kiezen uit de lijst.
    • In het veld Uw PC-naam weergeven kunt u een naam invoeren die voor uw computer wordt weergegeven op het display van het apparaat.

PC-Fax Receive Network settings

7. Klik op OK om uw instellingen op te slaan en het dialoogvenster af te sluiten.

PC-FAX Ontvangen inschakelen op het Brother-apparaat:

1. Druk op Settings(Instell.) > Alle Instellingen > Fax > Ontvangstmenu> Geheugenontv..
  2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om PC-FAX Ontvangst opties weer te geven en druk daar vervolgens op.

Op het aanraakscherm wordt de melding Start PC-FAX op uw computer.

3. Druk op OK.
  4. Druk op <USB> of druk op de naam van de computer die in het netwerk staat en waar u de faxen wilt ontvangen. Druk op OK.
  5. Als Fax Voorbeeld is ingesteld op Uit, druk dan op Backup Print:Aan of Backup Print:Uit.

• Back up Print: Aan = het Brother-apparaat drukt de fax ook af, zodat u een afdruk hebt.
    • Backup Print: Off = de ontvangen fax wordt niet afgedrukt.
  6. Druk op Home(Beginscherm).

Nieuw ontvangen faxberichten weergeven op de computer:

1. Telkens wanneer uw pc een fax ontvangt via PC-FAX, wisselt het pictogram tussen  Message1  en  Message2. Nadat de fax is ontvangen, verandert het pictogram in  Message2. Het pictogram  Message2 verandert in het pictogram in  Message3 zodra de ontvangen fax is bekeken.
  2. Als u faxen wilt bekijken die op de computer zijn ontvangen, dubbelklik dan op het pictogram Message2 in het taakvak van de computer.
  3. Open de map met ontvangen faxen.
  4. Dubbelklik op nieuwe faxberichten om deze berichten te openen en bekijken.
    Ongelezen faxen hebben een naam die is gebaseerd op de datum en tijd van ontvangst (bijvoorbeeld Fax  2-20-2013 16;40;21.tif) totdat u elk faxbericht een eigen naam geeft.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-J4420DW, MFC-J4620DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW