MFC-J4710DW

Ik heb problemen met het verzenden van een faxbericht naar één bepaald nummer.

• Klik hier als u problemen ondervindt met het verzenden van faxen naar alle bestemmingen.

• (Niet in alle landen beschikbaar).
    Als alleen faxen naar nummers met een ander netnummer dan uzelf mislukken, zorg er dan voor dat bellen buiten uw eigen gebied mogelijk is met uw telefoonlijn. Als dit niet mogelijk is, kunt u ook geen faxen verzenden buiten uw eigen gebied (uw eigen netnummer).

• Volg de onderstaande aanwijzingen als u problemen hebt met het verzenden van een faxbericht naar één bepaald nummer.

Deel A:

Controleer of het nummer een werkend faxnummer is.

1. Druk op (Fax) en Telefoon/Intern of neem de hoorn van de externe telefoon van de haak.

* Als Faxvoorbeeld is ingeschakeld, druk op Fax verzenden nadat u op Fax hebt gedrukt.

2. Kies het nummer.

3. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als niet wordt aangenomen met faxtonen, is het geen werkend faxnummer.

• Ga als volgt te werk als het nummer aanneemt met faxtonen:

1. Druk opnieuw op Telefoon/Intern of hang het tweede toestel op.

2. Ga naar Deel B.

Deel B:

Wijzig de instelling Compatibel van het Brother-apparaat. Hiermee wordt de zendsnelheid verlaagd, zodat het Brother-apparaat minder gevoelig wordt voor storing op de telefoonlijn:

1. Druk op image.

2. Druk op Alle instell.

3. Veeg omhoog of omlaag of druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instell. weer te geven.

4. Druk op Stand.instell.

5. Veeg omhoog of omlaag of druk op de pijl omhoog of omlaag om Compatibel weer te geven.

6. Druk op Compatibel

7. Druk op Normaal.

8. Druk op image.

9. Probeer te faxen naar het probleemnummer. Klik hier om om te zien hoe u een fax verzend. (Zie de stap in sectie 2)

• Als de fax aankomt, is het probleem verholpen.

• Als de fax niet aankomt, wordt het probleem niet veroorzaakt door het Brother-apparaat.

Wanneer faxen naar dat specifieke nummer niet lukt, kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. Mogelijk is er een probleem met de telefoonlijn of het faxapparaat van de ontvanger.

Wij raden u aan om contact op te nemen met de ontvangende partij.

Verwante modellen

MFC-J4510DW, MFC-J4710DW