MFC-J4410DW

Ik gebruik de eenvoudige netwerkconfiguratie van Apple Mac OS X. Ik zie de printer wel in 'Afdrukken en faxen' of 'Afdrukken en scannen', maar ik kan niet afdrukken.

De eenvoudige netwerkconfiguratie van Mac OS X houdt in dat het IP-adres van de printer automatisch wordt ingesteld (met het APIPA-protocol). Maar soms geeft dit problemen en kan uw printer niet afdrukken, ook al wordt het apparaat correct weergegeven in Afdrukken en faxen of Afdrukken en scannen.

Er zijn twee mogelijke oplossingen:

1) Netwerkinstellingen wijzigen

Als zowel de Ethernet- als de AirMac-interface gebruikt wordt, kan het APIPA-protocol zich niet koppelen aan beide netwerkinterfaces.

Probeer het volgende als u verschillende netwerken gebruikt en niet kunt afdrukken:

Voor gebruikers van Mac OS X 10.5 en hoger

1. Selecteer het pictogram 'Netwerk' in de Systeemvoorkeuren.

2. Selecteer het netwerk dat niet gebruikt wordt.

3. Kies 'Maak voorziening inactief' met de knop onder het venster.

image

Bijvoorbeeld: als de printer deel uitmaakt van een extern netwerk en u hebt uw Mac OS niet geconfigureerd voor communicatie met dat netwerk, zorg er dan voor dat de TCP/IP-instellingen in de configuratie Ingebouwd Ethernet zijn geconfigureerd voor communicatie met andere netwerken.

Zorg er ook voor dat de juiste poortconfiguratie actief is.

2) Stel een statisch IP adres in

Vraag de systeembeheerder om een vrij IP-adres.

<Via het bedieningspaneel van het apparaat>

1. Druk op image Instell..

2. Druk op Netwerk.

3. Druk op LAN met kabel of WLAN.

4. Druk op TCP/IP en daarna op IP Adres.

5. Voer het IP-adres in.

6. Druk op OK.

7. Druk op image (Beginscherm).

Verwante modellen

DCP-J4110DW, MFC-J4410DW, MFC-J4610DW