MFC-J1300DW

Ik ervaar problemen met het verzenden van faxberichten

Volg de onderstaande aanwijzingen als u problemen hebt met het verzenden van faxberichten:

1. Controleer of uw Brother apparaat een kiestoon krijgt, ga voor meer informatie naar: Klik hier hoe u kan controleren of het Brother apparaat een kiestoon krijgt.

1. Als er een kiestoon is ga dan naar stap 5.

2. Als er geen kiestoon is controleer dan of de telefoonkabel rechtstreeks aangesloten is op LINE ingang van het apparaat en het telefoonstopcontact. Als er splitters, apparaten voor het delen van communicatie, overspanningsbeveiligingen of enig ander apparaat tussen de wandcontactdoos en het Brother apparaat aangesloten zijn, verwijder deze dan. Dit helpt om te bepalen of het probleem (geen kiestoon) veroorzaakt wordt door het Brother apparaat of door een ander apparaat.

Als de aansluiting van de telefoonkabel geen aanpassing behoeft ga dan verder met stap 2.

Als de kabelverbinding een aanpassing nodig heeft, sluit dan de telefoonkabel goed aan en controleer of er een kiestoon is. Als deze er is ga dan naar stap 5. Als er nog steeds geen kiestoon is ga dan verder met stap 2.

Brother raadt aan om uw apparaten tegen overspanning en bliksem te beveiligen door deze aan te sluiten op een overspanningsbeveiliging. In het bijzonder raden wij aan om een overspanningsbeveiliging te nemen die zowel de standaard stroomaansluiting als de telefoonaansluiting beveiligt, dit beveiligt uw apparaat ook tegen eventuele overspanningen die door de telefoonlijn binnen komen.

1. Controleer of de datum en tijd op het display weergegeven worden.

1. Ga naar stap 3 als de datum en tijd weergegeven worden..

2. Als op het display een foutmelding wordt weergegeven, raadpleeg dan de veelgestelde vragen en probleemoplossing voor meer informatie over die fout.
    3. Als het diplay leeg is:

-i Controleer of de stekker (goed) in het stopcontact zit. Als dit niet het geval is steek de stekker dan in een stopcontact waarvan u zeker bent dat deze goed werkt.

-ii. Als het netsnoer aangesloten is op een overspanningsbeveiliging of een stroomschakelaar, zorg dan dat het netsnoer rechtstreeks aangesloten wordt op een wandcontactdoos.

-iii. Als het display nog steeds leeg is controleer dan of het apparaat wel aan staat. Er bevindt zich een Aan/Uit knop op het toetsenbordpaneel van het apparaat.
  1. (Voor sommige landen)
    Pas de TONE/PULSE instellingen aan volgens onderstaande instructies:

1. Druk op image(Instellingen).

2. Druk op Alle instell.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel. weer te geven.

4. Druk op Stand.instel.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Toon /Puls weer te geven.

6. Druk op Puls (of Toon).

7. Druk op image(Beginscherm).

1. Als er nog steeds geen kiestoon is haal dan de stekker uit de telefoonaansluiting en sluit een werkende telefoon met een goed werkend snoer aan op de telefoonaansluiting. Pak de hoorn van de telefoon op en luister of u een kiestoon hoort.

1. Als de telefoon ook geen kiestoon heeft wordt het probleem veroorzaakt door de telefoonlijn of de telefoonaansluiting. Voor support kunt u contact opnemen met uw telefoonprovider.
    2. Als de telefoon wel een kiestoon heeft, haal dan het telefoonsnoer uit de telefoon en sluit deze aan op de LINE ingang van het Brother apparaat. Controleer of het Brother apparaat nu wel een kiestoon heeft.
    3. Als u geen kiestoon hoort kan het zijn dat uw apparaat gerepareerd moet worden u kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'

1. Als u problemen hebt met het verzenden van een faxbericht naar één bepaald nummer, controleer dan of dat nummer wel een werkend faxnummer is.

1. Als u gebruik maakt van een DSL lijn, volg dan onderstaande stappen. Als u geen gebruik maakt van een DSL lijn ga dan naar stap 7.

1. Zet het DSL modem uit of haal het netsnoer eruit.

2. Haal het DSL modem uit de DSL splitter.

3. Haal de splitter uit de telefoonaansluiting.

4. Sluit het faxapparaat rechtstreeks aan op de telefoonaansluiting.

5. Test de aansluiting door een fax te verzenden, als de fax succesvol verzonden is dient u contact op te nemen met uw DSL provider om het probleem met uw DSL systeem op te lossen. Ga naar stap 7 als het probleem blijft.

Als u onderstaande probleemoplossing niet kunt uitvoeren neem dan contact op met uw DSL provider.

1. Als u gebruik maakt van Voice Over Internet Protocol (VoIP), (een techniek die ervoor zorgt dat u telefoongesprekken over een breedband Internet verbinding kan maken in plaats van over een normale/analoge telefoonlijn), lees dan onderstaande informatie, als u geen gebruik maakt van Voip gaat u naar stap 8.

Hoewel VoIP compatibiliteit niet gegarandeerd wordt op uw Brother apparaat is er een instelling die kan helpen bij het verzenden en ontvangen van faxen bij het gebruik van VoIP. Het aanpassen van deze instelling verlaagt de baudrate (modemsnelheid) en schakelt de Error Correction Mode (ECM) uit. Volg onderstaande stappen om deze instelling aan te passen:

1. Druk op image(Instellingen).

2. Druk op Alle Instell.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel weer te geven.

4. Druk op Stand.instel.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Compatibel weer te geven.

6. Druk op Compatibel.

7. Druk op Basic (voor VoIP).

8. Druk op image(Beginscherm).
  • De instelling Basic verlaagt de modemsnelheid tot 9600 bps.
  • Als u de compatibiliteitsinstelling op Basic (voor VoIP) zet is ECM alleen beschikbaar voor het verzenden van kleurenfaxen.

1. Een fax versturen vanaf de glasplaat:

1. De automatische documenten invoer (ADF) moet leeg zijn om faxen vanaf de glasplaat te kunnen versturen.
    2. Om een fax te sturen vanaf de glasplaat opent u het scannerdeksel en plaatst u het document met de bedrukte zijde naar beneden tussen de markeringspunten aan de linkerzijde van de glasplaat. Sluit het documentdeksel en volg een van onderstaande stappen:

• Als Faxvoorbeeld uit staat, drukt u op  Fax (Fax), toets hierna het faxnummer in via het nummerieke gedeelte van het toetsenbord en druk op Fax Start.

• Als Faxvoorbeeld aan staat, drukt u op  Fax (Fax) en Faxen verzenden, toets het faxnummer in via het nummerieke gedeelte van het toetsenbord en druk op Fax Start.

* Als u één pagina wil verzenden druk dan na het scannen op Nee. Het Brother apparaat zal het nummer kiezen.

* Als u meerdere pagina's wil verzenden druk dan na het scannen op Ja en open het scannerdeksel, verwijder het eerste document en plaats het volgende document op de glasplaat. Druk op OK, de machine begint het document te scannen (herhaal deze stap voor elke volgende pagina). Als alle documenten ingescand zijn drukt u op Nee, het Brother apparaat zal het nummer kiezen.
  1. Een fax versturen vanuit de ADF (automatische documenten invoer):

1. Zorg dat het display datum en tijd weergeeft voor u documenten in de automatische documenten invoer (ADF) doet. Plaats het document in de automatische documentinvoer (ADF). Controleer of "ADF gereed" in het display verschijnt, als het display verandert drukt u op  Fax (Fax) en Faxen verzenden en gaat door naar stap 10.
    2. Als datum en tijd op het display blijven staan controleer dan of de documenten tussen 148 en 215,9 mm breed zijn en tussen 148 en 355,6 mm lang. Als het document smaller is dan 148 mm zal de sensor het document niet "zien" en zal de fax niet verstuurd worden. Het document moet breed genoeg zijn om de sensor te bereiken waardoor de machine weet dat er een document is om te verzenden. Als het papier aan de specificaties voldoet en datum en tijd staan nog steeds op het display terwijl er een document geplaatst is, kan het zijn dat uw machine service nodig heeft, u kunt hiertoe contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'
  1. Als u toegangscodes voor belkaarten, beveiliging tegen interlokaal bellen, een cijfer kiezen voor een buitenlijn enz. gebruikt en er is een pauze tussen het kiezen van deze nummers en het faxnummer nodig druk op dit punt dan op Pauze. U kunt zo vaak als nodig op Pauze drukken om de pauze te verlengen.
  1. Als u handmatig een fax wil verzenden zorg er dan voor dat u de faxtonen van de ontvangende fax hoort voor u op Fax Start
    drukt.
    Als u na het volgen van bovenstaande stappen nog steeds problemen heeft met het verzenden van faxen kan het zijn dat uw machine service nodig heeft, u kunt hiertoe contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-9140CDN, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4620DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW