MFC-J1010DW

Een Brother-apparaat en mobiel apparaat instellen in een draadloos (Wi-Fi) netwerk

U kunt een draadloze (Wi-Fi) router of draadloos toegangspunt gebruiken om een verbinding op te zetten tussen uw Brother-apparaat en uw mobiele apparaat.

AccessPoint

Hebt u een draadloze (Wi-Fi) router of draadloos toegangspunt?

Uw Brother-apparaat met uw mobiele apparaat verbinden met behulp van een draadloze (Wi-Fi) router

Wireless Router

Volg de onderstaande stappen om uw Brother-apparaat in te stellen voor een draadloos  (Wi-Fi) netwerk met een draadloze router of draadloos toegangspunt.

1. Voordat u de verbinding instelt

Noteer de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) van uw draadloze  (Wi-Fi) router of toegangspunt. U hebt deze informatie later nodig.

Write down SSID

Ga, nadat u de netwerkgegevens van uw draadloze router of toegangspunt hebt gecontroleerd, naar de volgende stap.

2. Installeer de Brother Mobile Connect toepassing

Zorg ervoor dat de toepassing Brother Mobile Connect op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd.

Als dit niet het geval is, moet u de toepassing Brother Mobile Connect op uw mobiele apparaat installeren om te kunnen afdrukken of scannen met uw Brother-apparaat.

Klik op de koppeling hieronder voor het besturingssysteem dat u gebruikt:

Android™-apparaten

De meest recente versie van Brother Mobile Connect is gratis te vinden via Google Play™ Store.

> Klik hier om naar Google Play™ Store te gaan.

(iOS ondersteund apparaten, waaronder iPhone, iPad en iPod touch)

De meest recente versie van Brother Mobile Connect is gratis te vinden in de Apple App Store.

> Klik hier om naar de Apple App Store te gaan.

3. Uw mobiele apparaat instellen

Als u klaar bent met het installeren van de toepassing Brother Mobile Connect, volgt u de onderstaande instructies:

> Android™

> Apple iPhone, iPod touch of iPad

Android™

*Het filmpje wordt gestreamd via YouTube.

• In deze video kunnen andere producten of componenten te zien zijn dan de producten en componenten die u gebruikt.
  • Wijzigingen in de video voorbehouden.

Het apparaat is verbonden met het netwerk.

Apple iPhone, iPod touch of iPad

*Het filmpje wordt gestreamd via YouTube.

• In deze video kunnen andere producten of componenten te zien zijn dan de producten en componenten die u gebruikt.
  • Wijzigingen in de video voorbehouden.

Het apparaat is verbonden met het netwerk.

Uw Brother-apparaat met uw mobiele apparaat verbinden zonder een draadloze (Wi-Fi) router te gebruiken

U kunt een draadloze (Wi-Fi) netwerkaansluiting tot stand brengen tussen uw apparaat en uw mobiele apparaat zonder een draadloze router of draadloos toegangspunt te gebruiken.

Wireless Connection

Volg de onderstaande stappen om een Brother-apparaat in te stellen voor een draadloos netwerk zonder draadloze router of draadloos toegangspunt.

1. Uw Brother-apparaat instellen

1. Druk op Instellingen.
  2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om het volgende te selecteren:
    1. Selecteer Netwerk. Druk op OK.
    2. Selecteer Wi-Fi Direct. Druk op OK.
    3. Als uw mobiele apparaat geen Wi-Fi Direct ondersteunt, doet u het volgende:
      1. Selecteer Groepseigenaar. Druk op OK.
      2. Selecteer Aan. Druk op OK.
    4. Selecteer Handmatig. Druk op OK.
  3. Het apparaat geeft de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) weer.
    Noteer de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord). U hebt deze informatie later nodig.

2. Uw mobiele apparaat instellen

Wanneer u klaar bent met het instellen van uw Brother-apparaat, doet u het volgende:

> Android™

> Apple iPhone, iPod touch of iPad

Android™

1. Tik op het pictogram Instellingen.
    Settings

2. Tik op Wi-Fi.
    Wi-Fi

3. Als uw Wi-Fi uit is, zet het dan aan.
    turn on

4. Zoek de netwerknaam (SSID) die u eerder hebt genoteerd en tik er vervolgens op.Zoeken
    SSID

5. Voer de eerder genoteerde netwerksleutel (wachtwoord) in en tik op VERBINDING MAKEN.
    CONNECT

6. Het instellen van de draadloze (Wi-Fi) verbinding is voltooid als Verbonden wordt weergegeven onder de geselecteerde netwerknaam (SSID).
    Connected

7. Start Brother Mobile Connect en zorg ervoor dat uw Brother-machine en mobiele apparaat met elkaar zijn verbonden.
    Als u Brother Mobile Connect nog niet hebt geïnstalleerd, installeer dan Brother Mobile Connect.
    > Klik hier om te zien hoe u de toepassing Brother Mobile Connect installeert (voor mobiel apparaat).

Apple iPhone, iPod touch of iPad

1. Tik op het pictogram Instellingen.
    Settings

2. Tik op Wi-Fi.
    Wi-Fi

3. Als uw Wi-Fi uit is, zet het dan aan.
    turn on

4. Zoek de netwerknaam (SSID) die u eerder hebt genoteerd en tik er vervolgens op.Zoeken
    SSID

5. Voer de eerder genoteerde netwerksleutel (wachtwoord) in en tik op Verbind met netwerk.
    Join

6. Het instellen van de draadloze (Wi-Fi) verbinding is voltooid als er een vinkje wordt weergegeven naast de geselecteerde netwerknaam (SSID).
    check mark

7. Start Brother Mobile Connect en zorg ervoor dat uw Brother-apparaat en mobiele apparaat met elkaar zijn verbonden.
    Als u Brother Mobile Connect nog niet hebt geïnstalleerd, installeer dan Brother Mobile Connect.
    > Klik hier om te zien hoe u de toepassing Brother Mobile Connect installeert  (voor mobiel apparaat).

Verwante modellen

MFC-J1010DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E)