MFC-EX670

Universal Print gebruiken (Windows)

Met Universal Print kunt u uw printerpark beheren via cloudservices van Microsoft zonder dat u extra software hoeft te installeren.

• Universal Print is alleen beschikbaar op Windows 10 versie 2004 (20H1) of hoger.
  • Universal Print is beschikbaar voor firmwareversie 1.07 of hoger.
  • Voordat u begint, vraagt u uw Microsoft Azure AD-beheerder (Global Administrator) om Universal Print te activeren door de eerste computer bij Universal Print te registreren om de Enterprise-applicatie "Brother Universal Print Hardware Client” te accepteren. Vanaf dat moment kunnen gebruikers met de bevoegheid "Printerbeheerder” of "Printertechnicus” de overige apparaten registreren.

OPMERKING: De schermen kunnen verschillen, afhankelijk van uw besturingssysteem en uw Brother-apparaat.

1. Registreer uw Brother-apparaat met Universal Print
  2. Verwijder de registratie van uw Brother-apparaat bij Universal Print

1. Registreer uw Brother-apparaat met Universal Print

1. Start uw webbrowser.
  2. Typ „https://machine's IP-adres” in de adresbalk van uw browser (waarbij "IP-adres van het apparaat” het IP-adres van het apparaat of de naam van de afdrukserver is).
    Bijvoorbeeld: https://192.168.1.2
  3. Als het apparaat om het wachtwoord vraagt, voert u dat in en klikt u op Pijl naar rechts.
  4. De pagina Web Based Management wordt geopend. Klik op het tabblad netwerk.
  5. Klik op het menu Protocol in de linkernavigatiebalk.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen Universal Print naast Universal Print.
    Klik op Geavanceerde instellingen Universal Print naast Universal Print
  7. Wijzig indien nodig Apparaatnaam .
    Wijzig indien nodig de apparaatnaam
  8. Stel de juiste Datum & Tijd in.
    OPMERKING: Als uw netwerk gebruikmaakt van een proxyserver, schakelt u de Proxyinstelling in en configureert u de Geavanceerde instellingen.
  9. Klik op Registreren.

Als er een fout optreedt, klikt u op OK en gaat u terug naar stap 7.
    Als er een fout optreedt, klikt u op OK en gaat u terug naar stap 7

10. Noteer de code die wordt vermeld na Voer de volgende code in om te verifiëren.
  11. Klik op Aanmelden.
    Noteer de code en klik op Aanmelden
  12. Wanneer de Universal Print Portal-pagina wordt geopend, voert u de code in die u hebt genoteerd.
  13. Selecteer het account dat u wilt gebruiken met Universal Print.
  14. Sluit de Universal Print Portal-pagina en ga terug naar de Web Based Management-pagina.
    Wanneer het scherm Registratie voltooid verschijnt, klikt u op OK.

Als er een fout optreedt, klikt u op OK en gaat u terug naar stap 7.
    Als er een fout optreedt, klikt u op OK en gaat u terug naar stap 7

15. Controleer de Registratiestatus om te bevestigen of de registratie is geslaagd.
    Controleer de registratiestatus
  16. Ga naar de website van het Microsoft Azure -portaal.
  17. Selecteer Universele Print.
  18. Selecteer Printers beheren.
  19. Selecteer het apparaat dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op Printer delen.
  20. Selecteer de gebruiker waartoe u toegang wilt verlenen en klik vervolgens op Printer delen.

2. Verwijder de registratie van uw Brother-apparaat bij Universal Print

Gebruik de Microsoft Azure-portalpagina om de registratie van uw Brother-apparaat ongedaan te maken. U kunt de registratie van het apparaat niet ongedaan maken met Web Based Management.

1. Meld u aan bij de Microsoft Azure-portalpagina.
  2. Klik op Printers.
  3. Selecteer het apparaat dat u wilt afmelden.
  4. Klik op Printer delen verwijderen.
    Klik op Printershare verwijderen
  5. Klik op Printer afmelden.

Verwante modellen

MFC-EX670, MFC-L9630CDN, MFC-L9635CDN, MFC-L9670CDN