MFC-990CW

Ik heb een probleem met de ontvangst van faxberichten.

Volg de onderstaande aanwijzingen als u problemen hebt met de ontvangst van faxberichten:

1. Controleer of het Brother-apparaat een kiestoon heeft. (Klik voor meer informatie over Brother-apparaten en de kiestoon.)

• Ga naar stap 3 als u een kiestoon hoort.

• Als u geen kiestoon hoort, controleer dan of het telefoonsnoer rechtstreeks is aangesloten tussen de met LINE aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat en de telefoonwandcontactdoos.

• Als u een analoge telefoonlijn gebruikt en er bevinden zich splitters, onderdelen voor een gedeeld gebruik van communicatiepoorten, overspanningsbeveiligingen of voedingsschakelaars enzovoort tussen de wandcontactdoos en het Brother-apparaat, dan moet u al deze extra dingen verwijderen. Zo kunt u beter bepalen of het probleem te maken heeft met die tussenliggende apparaten of met het Brother-apparaat.

• Als u DSL of VoIP gebruikt, kunnen er diverse apparaten op uw telefoonlijn zijn aangesloten (modems, interfacekastjes, adapters, splitters enzovoort). U moet de telefoonlijn echter aansluiten op de met LINE aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat.

2. Klik hier als u nog steeds geen kiestoon hoort.

1. Controleer of de antwoordmodus goed is ingesteld. De juiste antwoordmodus wordt bepaald door de externe apparaten en de diensten (voicemail, onderscheiden belsignalen en dergelijke) die u hebt (of gaat gebruiken) op dezelfde lijn als het Brother-apparaat.

Gebruikt u onderscheiden belsignalen voor de ontvangst van faxberichten?

Brother gebruikt de term 'Distinctive Ring' of 'onderscheiden belsignalen', maar telefoonbedrijven kunnen hiervoor de meest uiteenlopende andere namen gebruiken. Voor meer informatie raadpleegt u Wat zijn 'onderscheiden belsignalen' en hoe programmeer ik die?

Gebruikt u voicemail op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat?

Als u voicemail gebruikt op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat, is het goed mogelijk dat de voicemail en het apparaat met elkaar in conflict komen zodra er een oproep binnenkomt. Voor meer informatie raadpleegt u 'Kan ik voicemail gebruiken op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?'

Gebruikt u een antwoordapparaat op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat?

Het antwoordapparaat neemt elke oproep automatisch aan. Gewone gesprekken worden door het antwoordapparaat opgenomen en faxberichten worden afgedrukt. Kies Ext. TEL/ANT als ontvangstmodus. Voor meer informatie raadpleegt u 'Hoe stel ik een antwoordapparaat in voor gebruik op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?'

Gebruikt u het Brother-apparaat op een aparte faxlijn?

Uw apparaat neemt elke oproep automatisch aan als fax. Kies Alleen Fax als ontvangstmodus.

Gebruikt u het Brother-apparaat op dezelfde lijn als uw telefoon?

• Wilt u gewone gesprekken en faxberichten automatisch ontvangen?

De ontvangstmodus Fax/Telefoon wordt gebruikt wanneer het Brother-apparaat en een telefoon dezelfde lijn gebruiken. Kies Fax/Telefoon als ontvangstmodus. Voor meer informatie raadpleegt u 'Kan ik een telefoon op dezelfde lijn als het Brother-apparaat aansluiten in de modus Fax/Telefoon?'.

Belangrijk: Als u de modus Fax/Telefoon gebruikt, kunt u geen gewone gesprekken ontvangen op de voicemail of een antwoordapparaat.

• Verwacht u maar heel weinig faxberichten te ontvangen?

Kies Handmatig als ontvangstmodus. U hebt zelf controle over de telefoon en moet elke oproep zelf aannemen.

U wijzigt de antwoordmodus door op Menu te drukken en Stand.instel. => Ontvangstmodus te selecteren.
    Selecteer de juiste antwoordmodus. Druk op OK en druk vervolgens op Stop/Eindigen.
    1. Ga naar stap 4 als de antwoordmodus niet hoeft te worden aangepast.

2. Als u de antwoordmodus hebt aangepast, kunt u vervolgens contact opnemen met iemand en hem of haar vragen u een fax te sturen.

--OF--
      *Alleen in de Verenigde Staten:
      U kunt ons automatische testblad en registratiesysteem gebruiken.

Als u het testblad uit onze productdocumentatie niet hebt ingevuld en teruggefaxt, vul dan de garantiegegevens in en fax deze informatie naar +1-877-268-9575. Controleer voordat u het testblad verzendt of de stations-ID in het apparaat is geprogrammeerd. Kort nadat uw testblad door het systeem is ontvangen wordt automatisch een bevestiging gefaxt naar het nummer dat als stations-ID is vastgelegd.

Als uw garantie al is geregistreerd, fax dan een blanco vel papier met het woord Test. Ook dan krijgt u een bevestiging.

1. Als u Voice-over-IP (VoIP) gebruikt (een technologie om te bellen via een breedband-internetverbinding in plaats van een normale (analoge) telefoonlijn), raadpleeg dan de onderstaande informatie. Ga meteen naar stap 5 als u geen VoIP gebruikt.

VoIP is geen officiële functie van uw Brother-apparaat, maar er is wel een 'compatibiliteitsinstelling' aanwezig op dit apparaat die van nut kan zijn bij het verzenden en ontvangen van faxberichten bij gebruik van VoIP. Met deze instelling wordt de baud-rate (dit is de snelheid van de modem) verlaagd en wordt ECM (de foutcorrectie) uitgeschakeld. Volg de onderstaande stappen om de instelling Compatibel te wijzigen.

1. Druk op Menu en selecteer Fax => Diversen => Compatibel.

2. Selecteer Minimaal (voor VoIp) of Minimaal

Met Minimaal wordt de modemsnelheid verlaagd tot 9600 bps.

3. Druk op OK

4. Druk op Stop/Eindigen

VoIP is geen officiële functie van dit apparaat, maar Brother houdt de wensen van de klanten nauwgezet in de gaten voor eventuele latere producten.

1. Test de afdrukfunctie van het apparaat door de Helplijst af te drukken. U drukt deze lijst af door te drukken op Menu en Print lijsten => Helplijst => Start of Mono Start te selecteren. De Help wordt nu afgedrukt. Ga naar stap 6 als de Help goed is afgedrukt. Als de Help niet wordt afgedrukt, moet het apparaat misschien worden gerepareerd. Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

1. Als het apparaat deel uitmaakt van een doorschakelsysteem, sluit het apparaat dan aan op de laatste lijn van dit systeem. Het faxapparaat mag niet worden doorgegeven naar een andere lijn.

1. Volg de onderstaande aanwijzingen als u een DSL-lijn gebruikt. Ga meteen naar stap 8 als u geen DSL-lijn gebruikt.

Als u de onderstaande stappen niet kunt uitvoeren, neem dan contact op met uw DSL-aanbieder.

1. Schakel het DSL-modem uit of trek de stekker uit het stopcontact.

2. Koppel het DSL-modem los van het lijnfilter.

3. Verwijder het filter uit de wandcontactdoos.

4. Sluit het faxapparaat aan op de wandcontactdoos.

5. Neem als test contact op met iemand en vraag hem of haar u een fax te sturen.

--OF--
      *Alleen in de Verenigde Staten:
      U kunt ons automatische testblad en registratiesysteem gebruiken.

Als u het testblad uit onze productdocumentatie niet hebt ingevuld en teruggefaxt, vul dan de garantiegegevens in en fax deze informatie naar +1-877-268-9575. Controleer voordat u het testblad verzendt of de stations-ID in het apparaat is geprogrammeerd. Kort nadat uw testblad door het systeem is ontvangen wordt automatisch een bevestiging gefaxt naar het nummer dat als stations-ID is vastgelegd.

Als uw garantie al is geregistreerd, fax dan een blanco vel papier met het woord Test. Ook dan krijgt u een bevestiging. Met het testblad en registratiesysteem hoeft u niemand lastig te vallen om u een test te laten faxen.

Als de fax goed wordt verzonden, moet u contact opnemen met uw DSL-aanbieder om de storing van het DSL-systeem te verhelpen. Informeer bij uw DSL-aanbieder of u de juiste filters hebt voor het verzenden en ontvangen van faxberichten via een DSL-lijn.

Als het probleem aanwezig blijft, gaat u naar stap 8.

1. Zend een testfax naar uw apparaat.

1. Wijzig eerst het aantal keren dat het apparaat overgaat. Als de antwoordmodus op Handmatig staat, wijzigt u het aantal keren overgaan NIET en gaat u meteen naar stap b. Als de antwoordmodus op Alleen Fax of Fax/Telefoon staat, zet u het aantal keren overgaan op 1 (2 of 3 voor Europa en Azië/Oceanië). Als de antwoordmodus op Ext. TEL/ANT staat, zet u het aantal belsignalen in het antwoordapparaat op 2 (3 of 4 voor Europa en Azië/Oceanië). Zo zorgt u ervoor dat de testfax zo snel mogelijk wordt beantwoord. De instelling Belvertraging bepaalt hoe vaak het apparaat moet overgaan voordat de oproep wordt aangenomen.

Controleer de instelling Belvertraging van het Brother-apparaat: druk op MENU en selecteer Fax => Ontvangstmenu => Bel Vertraging. Selecteer 01. Druk op OK en Stop/Eindigen

Raadpleeg de gebruikershandleiding van het antwoordapparaat als u het aantal keren overgaan van dat apparaat wilt wijzigen.

2. Vervolgens kunt u contact opnemen met iemand en hem of haar vragen u een fax te sturen.

--OF--
      *Alleen in de Verenigde Staten:
      U kunt ons automatische testblad en registratiesysteem gebruiken. Als u het testblad uit onze productdocumentatie niet hebt ingevuld en teruggefaxt, vul dan de garantiegegevens in en fax deze informatie naar +1-877-268-9575. Controleer voordat u het testblad verzendt of de stations-ID in het apparaat is geprogrammeerd. Kort nadat uw testblad door het systeem is ontvangen wordt automatisch een bevestiging gefaxt naar het nummer dat als stations-ID is vastgelegd.

Als uw garantie al is geregistreerd, fax dan een blanco vel papier met het woord Test. Ook dan krijgt u een bevestiging. Met het testblad en registratiesysteem hoeft u niemand lastig te vallen om u een test te laten faxen.

3. Als u de testfax goed ontvangt, werkt het apparaat normaal. Vergeet niet de belvertraging of de instelling van het antwoordapparaat terug te zetten. Als u problemen met de ontvangst blijft hebben na het terugzetten van de instelling, dan wordt de faxontvangst op uw locatie gestoord door een persoon die of apparaat dat de lijn aanneemt voordat het Brother-apparaat het faxbericht kan aannemen. Ga meteen naar stap 9 als u geen faxbericht hebt ontvangen.

1. Controleer of de persoon die wil faxen wel het juiste nummer kiest en of u deze persoon wel het juiste faxnummer hebt gegeven. Als u een tweede telefoonnummer of mobiele telefoon bij de hand hebt, kunt u het nummer zelf testen. Kies uw faxnummer vanaf het tweede telefoonnummer of met de mobiele telefoon alsof u een fax verzendt. Druk vervolgens op Wacht, Telefoon/Intern of Luidspreker op het Brother-apparaat. Ga na of u op de telefoon hetzelfde hoort als op de FAX/MFC. Bijvoorbeeld: als u de lijn op de telefoon wel hoort overgaan maar niet op de FAX/MFC, dan is er een probleem met de lijn of het nummer dat u kiest. In dit geval moet u contact opnemen met uw telefoonbedrijf.

1. Test het apparaat op een andere wandcontactdoos met een ander telefoonnummer om na te gaan of er geen probleem is met de huidige telefoonlijn. Als het apparaat op een andere lijn wel goed kan ontvangen, moet u contact opnemen met uw telefoonbedrijf om de lijn te laten nakijken.

Als u na de bovenstaande aanwijzingen problemen blijft hebben met het ontvangen van faxen, moet uw apparaat misschien worden gerepareerd. Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-250C, MFC-290C, MFC-490CW, MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7320, MFC-7360N, MFC-7440N, MFC-7460DN, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-8370DN, MFC-8380DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW, MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW