MFC-9840CDW

Configureer en gebruik de functie Scannen naar OCR in Windows®.

Met de functie Scannen naar OCR kunt u een document scannen en automatisch door ScanSoft PaperPort naar een bewerkbaar tekstbestand laten converteren en het resultaat in uw tekstverwerkingsprogramma laten weergeven en bewerken.

Klik op de links voor de stappen:

I. De functie Scannen naar OCR gebruiken:

1. Open het ControlCenter3 door te klikken op Start => (Alle) Programma's => Brother => [modelnaam] => ControlCenter3. ControlCenter3 zal in het systeemvak nabij de systeemklok weergegeven worden.

2. Om het programma te openen dubbelklikt u op het icoon van ControlCenter3 in het systeemvak.

3. Klik op Configuratie => Scan => OCR. Het configuratievenster Scan naar OCR verschijnt.

Image

4. Het tabblad Softwareknop configureert de knop Scannen naar OCR in de ControlCenter3-software-interface. Het tabblad Apparaat knop configureert de toets Scannen naar OCR op het Brother-apparaat. Kies het tabblad dat u wilt configureren. Niet alle opties zijn beschikbaar in beide tabbladen.

5. U kunt de volgende eigenschappen configureren:

• Doelprogramma: Dit is de toepassing die u automatisch wilt starten nadat de scan is voltooid.

• Type bestand: De indeling waarin het bestand wordt opgeslagen.

• OCR software: Kies het OCR programma die u wilt gebruiken. We raden aan PaperPort OCR te gebruiken.

• OCR-taal: Selecteer de taal van uw document.

• Voorbeeldscan: Schakel dit selectievakje in als u het document vooraf wilt scannen en een deel van de pagina wilt bijsnijden voordat u de scan voltooit. Deze optie is alleen beschikbaar op het tabblad Softwareknoppen.

• Resolutie: Dit is hoe scherp een afbeelding is op basis van de dots per inch gescand (DPI). Hoe hoger de DPI, des te helderder het beeld, maar de scantijd en documentgrootte zullen toenemen.

• Type scan: Dit is de kleurenscanoptie. Hoe hoger de geselecteerde kleurkwaliteit, hoe langer het duurt om de scanopdracht te voltooien en de bestandsgrootte zal zijn.

• Documentgrootte: Stel de grootte in van het document dat wordt gescand.

• Helderheid: Pas de instelling (-50 tot 50) aan voor de beste afbeelding. De standaardwaarde is 0, wat een gemiddelde vertegenwoordigt. U kunt het niveau instellen door de schuifbalk naar rechts of links te slepen om de afbeelding respectievelijk lichter of donkerder te maken. U kunt ook een waarde in het vak voor de instelling typen.

Deze optie is niet beschikbaar als Scan Type is ingesteld op Zwart-wit of 24-bits kleur.

• Dubbelzijdig (dubbelzijdig) scannen: Schakel dit selectievakje in als u uw document dubbelzijdig (duplex) wilt scannen. U moet ook uw inbindoptie deze optie kiezen en uw inbindoptie 2-zijdige (L) rand of 2-zijdige (k) rand kiezen, afhankelijk van uw documentlay-out. Deze optie is alleen beschikbaar op het tabblad Softwareknoppen.

6. Nadat u elke instelling hebt geconfigureerd, klikt u op OK. Alle volgende scans gebruiken deze instellingen.

II. De functieScannen naar OCR van ContorlCenter3 gebruiken:

1. Plaats het te scannen document op de flatbed of automatische documentinvoer (ADF) van de scanner, afhankelijk van het model van uw Brother-apparaat.

2. Open ControlCenter3 door te klikken op Start => (Alle) Programm's => Brother => [modelnaam] => ControlCenter3. Het ControlCenter3 zal in het systeemvak nabij de systeemklok weergegeven worden .

3. Om het programma te openen dubbelklikt u op het icoon van ControlCenter3 in het systeemvak.

Image

4. Klik in het scanmenu met de linkermuisknop op de knop OCR.

5. Het document wordt ge-scand.

III. De scantoets op het Brother apparaat gebruiken:

1. Open ControlCenter3 door te klikken op Start => (Alle) Programm's => Brother => [modelnaam] => ControlCenter3. Het ControlCenter3 zal in het systeemvak nabij de systeemklok weergegeven worden.

2. Plaats het te scannen document op de flatbed of automatische documentinvoer (ADF) van de scanner, afhankelijk van het model van uw Brother-apparaat.

3. Druk op de toets SCAN op uw Brother apparaat.

4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Scan naar OCR te selecteren en druk op OK.

5. Kies:

• Enkelzijdig

• Tweezijdig (L) zijde

• Tweezijdig (k) zijde

Als u een document wilt scannen met de functie 2-zijdig (duplex) scannen, moet u het document in de ADF plaatsen en vervolgens 2-zijdig (L) of 2-zijdig (k) kiezen, afhankelijk van uw documentlay-out.

6. Alleen voor gebruikers van het netwerk:

• Druk op de pijltoets Omhoog of omlaag om de doelcomputer te selecteren waarop u de scan wilt ontvangen en druk op OK.

• Als u op het LCD-scherm wordt gevraagd om een pincode in te voeren, voert u de 4-cijferige pincode voor de doelcomputer in en drukt u op OK.

7. Druk op Zwart (MONO) START of Kleur (COLOUR) START om het proces te starten. Het document wordt gestart.

Verwante modellen

DCP-9045CDN, MFC-9840CDW