MFC-9440CN

Hoe krijg ik de melding Geen afvaltoner weg?

Deze foutmelding wordt weergegeven als de tonerafvalbak niet of niet goed is geïnstalleerd.

Volg de onderstaande aanwijzingen.

1. Zet het Brother-apparaat uit met de schakelaar aan de rechterzijde van het apparaat.

2. Druk op de knop om de klep aan de voorzijde te openen (naar u toe trekken).

3. Verwijder de drumeenheid.

1. Kijk waar de groene greep van de drumeenheid zit (aangegeven met 1). Trek de greep omlaag, til de drumeenheid iets op en trek de eenheid zo ver mogelijk naar buiten.

Als u de drumeenheid niet naar buiten kunt trekken, kijk dan of de klep aan de voorzijde helemaal geopend is.

1. Maak de drumeenheid los door de grijze vergrendeling (aangegeven met 2) binnen in het apparaat aan de linkerkant (onder de groene sticker met de witte pijl) op te tillen.

2. Trek de drumeenheid aan de groene grepen (aangegeven met 1 en 3) volledig uit het apparaat. Draag de drumeenheid aan de grepen. Pak NOOIT de zijkanten van de drumeenheid vast.

Leg de drumeenheid op een schone, vlakke ondergrond. Leg er een stuk papier onder voor het geval u wat toner morst.

1. Verwijder de belteenheid.

1. Verwijder de belteenheid door uw handen onder de pijlen (onder het groene kunststof) te plaatsen en de belt op te tillen en uit het apparaat te halen.

Voor op de belt staan plaatjes.

1. Plaats de belt op een vlakke ondergrond. Let erop dat u de belt niet beschadigt.

1. Controleer of het opvangbakje voor afvaltoner in het Brother-apparaat is geïnstalleerd:

1. Boven op het afvalbakje zit een grijze rol. Aan de voorkant heeft het bakje een groene greep.

Als het afvalbakje niet in het apparaat is geïnstalleerd, ziet u een groot wit label.

1. Als het afvalbakje in het apparaat aanwezig is, ga dan naar stap 6. Als u het bakje niet ziet in het apparaat, moet u het bakje opzoeken en alsnog installeren of een nieuw bakje kopen.
  1. Verwijder het afvalbakje door het op te tillen en uit het apparaat te halen aan de groene greep voor op het bakje.

2. Maak de twee metalen contacten achter op het afvalbakje schoon met een droge doek of een stuk keukenpapier.

3. Plaats het opvangbakje voor afvaltoner terug in het Brother-apparaat.

4. Breng de belteenheid weer aan door dit onderdeel zo ver mogelijk naar binnen te schuiven. Druk de groene greep vervolgens neer, zodat de twee groene pijlen tegen elkaar komen.

5. Breng de drumeenheid weer aan.

1. Zorg ervoor dat de grijze vergrendeling (aangegeven met 2) omhoog staat.

2. Laat de groene geleiders van de greep van de drumeenheid samenvallen met de groene stickers met de witte pijlen aan weerszijden van de printer.

3. Plaats de drumeenheid op de geleiders en druk de grijze vergrendeling omlaag.

4. Plaats de drumeenheid volledig terug in de printer (moet vastklikken).

6. Sluit de klep aan de voorzijde en schakel het apparaat weer in.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9840CDW