MFC-9440CN

Ik gebruik Voice-over-IP (VoIP) en kan geen faxberichten verzenden en/of ontvangen.

Er zijn tal van factoren die van invloed kunnen zijn op het faxen bij gebruik van VoIP.
VoIP is geen officiële functie van uw Brother-apparaat, maar er zijn wel manieren om goed te kunnen faxen wanneer u VoIP gebruikt.

1. Pas de instelling Compatibel op het Brother-apparaat aan. Met deze instelling wordt de baud-rate (dit is de snelheid van de modem) verlaagd en wordt ECM (de foutcorrectie) uitgeschakeld bij het verzenden van zwart-witfaxen.
    *Als het Brother-apparaat een touchscreen heeft, volg dan hieronder de stappen bij "Voor modellen met een Touchscreen".

1. Druk op Menu of Menu/Set en selecteer Fax => Diversen => Compatibel.
    2. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer Minimaal.
      Met Minimaal wordt de modemsnelheid verlaagd tot 9600 bps.
    3. Druk op de knop OK of Menu/Set of Set.
    4. Druk op Stop/Eindigen.

<Voor modellen met een touchscreen>
    1. Druk op Menu en selecteer Fax => Diversen => Compatibel.
    2. Selecteer Minimaal.
      Met Minimaal wordt de modemsnelheid verlaagd tot 9600 bps.
    3. Druk op Stop/Eindigen.

2. Zorg ervoor dat er geen programma's of computers zijn die bestanden aan het downloaden zijn. VoIP werkt los van de computer en in normale omstandigheden zitten ze elkaar niet in de weg, maar de hoeveelheid gegevens die alle apparaten binnen het systeem tegelijk kunnen verzenden, is beperkt. Als een fax wordt verzonden of ontvangen en een computer begint met downloaden, kost dit bandbreedte en komt de fax er misschien niet meer door.

3. Verzend de fax opnieuw wanneer het minder druk is. FAX over VoIP is een internettoepassing. Als u ooit lang hebt moeten wachten voordat een website reageerde, dan weet u wat overbelasting van het netwerk is. Dit kan ook gebeuren met FAX over VoIP. De gegevenspakketjes lopen vertraging op en er treedt een time-out op, omdat het tijdsaspect erg belangrijk is voor het apparaat aan de andere kant van de lijn. Verzend de fax later opnieuw.
  1. Neem contact op met uw VoIP-aanbieder en vraag of ze de netwerkinstellingen kunnen optimaliseren voor faxcommunicatie.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

FAX-2840, FAX-2845, MFC-1810, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-8370DN, MFC-8380DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9840CDW, MFC-9970CDW