MFC-9340CDW

2-zijdig (duplex) scannen

Als u wilt weten hoe u 2-zijdig (duplex) kunt scannen, klikt u hieronder op de koppeling voor uw manier van scannen:

Met Controlcenter4 (alleen Windows)

A.  Gebruikers van de Startmodus van ControlCenter4

B.  Gebruikers van de Geavanceerde modus van ControlCenter4

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

A.  Gebruikers van de Startmodus van ControlCenter4:

1. Plaats het document dat u wilt scannen in de automatische documentinvoer (ADF).
  2. Open ControlCenter4.
    (Windows 7 of eerder)

1. Klik op Start => (Alle) Programma's => Brother => [modelnaam] => ControlCenter4.
      Het icoon van ControlCenter4 zal in de taakbalk worden geladen naast het systeemklokje.
    2. Rechtsklik op het icoon van ControlCenter4  CC4_Icon deze staat in de taakbalk en klik links op Open.
    (Windows 8 of 8.1)
    1. Klik op  BrotherUtilities Icon Brother Utilities.
    2. Klik op de lijst om uw model te kiezen indien deze nog niet is gekozen.
    3. Klik op Scan.
    4. Klik op ControlCenter4.

BrotherUtilities
    (Windows 10 / Windows 11)
    1. Klik op start_win10(Start) => (Alle apps =>) Brother => Brother Utilities.
    2. Klik op de lijst om uw model te kiezen indien deze nog niet is gekozen.
    3. Klik op Scan.
    4. Klik op ControlCenter4.

3. Kies op het tabblad Scan de optie Aangepast en klik op Aangepaste instellingen.
  4. Schakel het selectievakje voor 2-zijdig (duplex) scannen in. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende bindopties:

• Inbinden aan de lange kant
    • Inbinden aan de korte kant

afbeelding

5. Klik op OK.
  6. Druk op Scannen. Het document wordt gescand.

B.  Gebruikers van de Geavanceerde modus van ControlCenter4:

1. Plaats het document dat u wilt scannen in de automatische documentinvoer (ADF).

2. Open ControlCenter4. (Klik hier voor informatie over het starten van ControlCenter4.)
    (Windows 7 of eerder)
    1. Klik op Start => (Alle) Programma's => Brother => [modelnaam] => ControlCenter4.
      Het icoon van ControlCenter4 zal in de taakbalk worden geladen naast het systeemklokje.
    2. Rechtsklik op het icoon van ControlCenter4  CC4_Icon  deze staat in de taakbalk en klik links op Open.
    (Windows 8 of 8.1)
    1. Klik op Brother Utilities Icon Brother Utilities.
    2. Klik op de lijst om uw model te kiezen indien deze nog niet is gekozen.
    3. Klik op Scan.
    4. Klik op ControlCenter4.

BrotherUtilities
    (Windows 10 / Windows 11)
    1. Klik op start_win10(Start) => (Alle apps =>) Brother => Brother Utilities.
    2. Klik op de lijst om uw model te kiezen indien deze nog niet is gekozen.
    3. Klik op Scan.
    4. Klik op ControlCenter4.

3. Klik op Configuratie => Knopinstellingen => Scan => gewenste type scan.
  4. Schakel het selectievakje voor 2-zijdig (duplex) scannen in. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende bindopties:

• Inbinden aan de lange kant
    • Inbinden aan de korte kant

afbeelding

5. Klik op OK.
  6. Klik op Scannen. Het document wordt gescand.

Met ControlCenter2 (alleen Macintosh)

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

1. Plaats het document dat u wilt scannen in de automatische documentinvoer (ADF).
  2. Open ControlCenter 2.
    Om de ControlCenter2-toepassing te openen, klikt u op Ga in de Finder-balk, Toepassingen> Brother> ControlCenter. Dubbelklik op het ControlCenter.
    Het ControlCenter wordt geopend en er wordt een pictogram in het dock geplaatst.
  3. Klik op Configuratie => Scan => kies het gewenste type scan.

CC2 Mac
  4. Schakel het selectievakje voor 2-zijdig (duplex) scannen in. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende bindopties:
    • Inbinden aan de lange kant
    • Inbinden aan de korte kant
  5. Klik op OK. Deze instelling wordt gebruikt voor alle volgende scans.
  6. Klik op Scannen. Het document wordt gescand.

Met de scanknop

1. Plaats het document dat u wilt scannen in de automatische documentinvoer (ADF).

2. Druk op Scannen(Scannen) op het display van het Brother-apparaat.
  3. Veeg naar links of rechts of druk op Links of Rechts om de gewenste scanoptie weer te geven.
  4. Druk op de gewenste scanoptie. Het pictogram gaat naar het midden en wordt blauw gemarkeerd.

naar bestand
    (naar bestand)

naar afbeelding
    (naar afbeelding)

naar e-mail
      (naar e-mail)

naar OCR
    (naar OCR)

5. Druk op OK. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Netwerkgebruikers gaan door bij stap 6.
    • USB-gebruikers gaan door bij stap 8.
  6. Veeg omhoog of omlaag of druk op de pijl omhoog of omlaag om de naam weer te geven van de computer die de gegevens moet ontvangen.
  7. Druk op de naam van de computer. Als u op het display wordt gevraagd een pincode in te voeren, voert u de viercijferige code voor de computer in op het display en drukt u vervolgens op OK.
  8. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de standaardinstellingen wilt behouden, gaat u naar stap 14.
    • Als u de standaardinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar stap 9.
  9. Druk op Opties.
  10. Beide zijden van het document scannen:
    • Druk op 2-zijdige scan en selecteer vervolgens het type document.

afbeelding
  11. Druk op Ingesteld op aanraakscherm en druk op Aan.

Als u Ingesteld op aanraakscherm wilt gebruiken, moet u ControlCenter hebben geïnstalleerd op een computer die met het apparaat is verbonden.

12. Kies de instelling voor ADF High Speed Mode (voor sommige modellen) Scantype, Resolutie, Bestandstype, Scanformaat enz, enz indien nodig.

Om te scannen in ADF High Speed Mode, plaats het document met de lange zijde eerst in de ADF.

13. Druk op OK.

Als u de instellingen wilt opslaan als sneltoets, druk op opslaan als snelkoppeling.

14. Druk op Start. De machine zal het document scannen.

Met Scansoft™/Nuance™ Paperport™ SE (alleen Windows)

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

1. PaperPort openen:

• Windows 7 en lager: Klik op Start => (Alle) Programma's => Nuance PaperPort => PaperPort.
    • Windows 8 Klik op de tegel PaperPort in het startscherm.
    • Windows 10: Klik op Start => (Alle apps =>) Nuance PaperPort => PaperPort
  2. Als het gedeelte Scannen of foto ophalen nog niet wordt weergegeven links in het venster: Klik op Scaninstellingen. Het deelvenster Scannen moet nu worden weergegeven.
  3. Klik onder Scanner op Selecteren.
  4. Zorg ervoor dat het selectievakje TWAIN is ingeschakeld en kies in de lijst met beschikbare scanners de TWAIN-driver voor uw Brother-model. (Bijvoorbeeld: TWAIN: TW-BROTHER [modelnaam])
  5. Klik op OK. Uw scanner moet nu worden vermeld onder Scanner van het deelvenster Scannen.
  6. Pas de instellingen naar wens aan.
  7. Schakel het selectievakje Scannerdialoogvenster weergeven en Scanassistent weergeven in.
  8. Leg het document dat u wilt scannen in de automatische documentinvoer (ADF) en klik op Scannen.
  9. Geef in het dialoogvenster voor het instellen van de scanner de gewenste instellingen op.
  10. Zorg ervoor dat 2-zijdige scan is ingeschakeld. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende bindopties:
    • Inbinden aan de lange kant
    • Inbinden aan de korte kant

image

11. Klik op Starten in het scannervenster om de scantaak te beginnen.
  12. Klik na afloop van het scannen op Annuleren. U wordt om de volgende opties gevraagd:

• Meer pagina's scannen: Selecteer deze optie als u nog meer pagina's aan deze scantaak wilt toevoegen.
    • Andere zijde scannen: Selecteer deze optie als u documenten die aan beide zijden zijn bedrukt handmatig dubbelzijdig wilt scannen.
    • Gereed: Selecteer deze optie als u klaar bent met scannen.
  13. Wanneer u klaar bent met scannen wordt het PaperPort-bureaublad weergegeven en moet het gescande document zichtbaar worden.

Met Presto! PageManager (alleen Macintosh)

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

1. Dubbelklik op de Presto! PageManager icoon van de snelkoppeling op uw bureaublad of klik op Macintosh HD -> Applicatie -> Presto! PageManager 9 voor BR -> Presto! Page Manager SE 9.app of klik op Go -> Applicatie ->  Presto! PageManager 9 voor BR -> Presto! Page Manager 9.35.app.
  2. Plaats uw document in de automatische documentinvoer (ADF).
  3. Klik in Presto op Ophalen(Ophalen).
  4. Schakel het selectievakje 2-zijdige scan in. Vervolgens kunt u kiezen uit de volgende bindopties:
    • Inbinden aan de lange kant
    • Inbinden aan de korte kant

afbeelding

5. Klik op Starten nadat u alle instellingen hebt geconfigureerd. Het document wordt gescand.
  6. Klik na afloop van het scannen op Annuleren.

Verwante modellen

MFC-9340CDW, MFC-J4710DW, MFC-J6920DW