MFC-9340CDW

Faxen ontvangen op een Windows-computer (PC-Fax ontvangen)

Als u de functie voor het ontvangen van faxen op de pc inschakelt, worden de ontvangen faxberichten opgeslagen in het geheugen en automatisch overgebracht naar uw computer. Vervolgens kunt u de ontvangen faxberichten op de computer bekijken.

Zelfs wanneer uw computer is uitgeschakeld ('s nachts en in het weekend bijvoorbeeld), worden uw faxberichten keurig ontvangen in het geheugen van uw Brother-apparaat. U ziet op het display van het apparaat hoeveel ontvangen faxen in het geheugen zijn opgeslagen.

Als u PC-FAX Ontvangen wilt instellen, moet u deze functie inschakelen op het apparaat en in de Brother-software.

Klik op de koppeling voor de precieze stappen:

PC-FAX ONTVANGEN INSCHAKELEN IN DE SOFTWARE:

1. (Windows 7)
    Klik op de computer achtereenvolgens op Start => (Alle) Programma's => Brother => [modelnaam] => PC-FAX Ontvangst => Ontvangen.

(Windows 8)
    1. Klik op DownArrow. AlsDownArrow niet op het startscherm staat, rechtsklik dan ergens op een lege plek op het startscherm, en klik vervolgens op Alle Apps in de onderste balk.
    2. Klik op Brother Hulpprogramma's.
    3. Kies uw modelnaam uit de lijst.
    4. Kies PC-FAX Ontvangst en klik dan op Ontvangen.

(Windows 10, Windows 11)

1. Klik op Start => (Alle apps =>) Brother => Brother Hulpprogramma's.
      2. Kies uw modelnaam uit de lijst.
      3. Kies PC-FAX Ontvangst en klik dan op Ontvangen.

5.
  2. Als er uitleg wordt weergegeven over het configureren van de ontvangst van faxberichten, kunt u die uitleg lezen, waarna u op OK klikt.

Herinnering van PC-FAX Ontvangen

3. Het pictogram PC-FAX Ontvangen wordt weergegeven in het taakvak van Windows ten teken dat de faxontvangst actief is.

PC-FAX Ontvangen

INSTELLINGEN VOOR PC-FAX ONTVANGEN CONFIGUREREN:

1. Klik op de computer met de rechtermuisknop op het pictogram PC-FAX Ontvangen(PC-FAX Ontvangen) in het taakvak en selecteer de optie PC-Fax RX Setup. Het dialoogvenster PC-Fax RX Setup wordt weergegeven.

Instellingen van PC-FAX Ontvangen

2. Klik bij Bestand opslaan als op de knop Bladeren als u het pad voor het opslaan van PC-Fax-bestanden wilt wijzigen.

3. Kies bij Bestandsformaat het keuzerondje .tif of .pdf. Dit is de bestandsindeling die het ontvangen document krijgt. De standaardinstelling is .tif.

4. Als u een wavebestand (geluidsbestand) wilt afspelen op het moment dat een fax binnenkomt, schakelt u het selectievakje Speel een wave bestand af bij faxontvangst in. Klik op de knop Bladeren om naar het gewenste bestand te gaan.

5. Als u de software PC-FAX Ontvangen automatisch wilt laten meestarten met uw computer, schakelt u het selectievakje Voeg toe aan map Opstarten in.

6. (Alleen voor PC-FAX Ontvangen in een netwerk)
    Klik op de knop Netwerkinstellingen en geef uw Brother-apparaat op aan de hand van het IP-adres of de Naam van knooppunt. Klik vervolgens op OK.

• Bij Naam van knooppunt kunt u klikken op de knop Bladeren en uw Brother-apparaat vervolgens kiezen uit een lijst.

• In het veld Uw PC-naam weergeven kunt u een naam invoeren die voor uw computer wordt weergegeven op het display van het apparaat.
      PC-Fax Receive Network settings

7. Klik op OK om uw instellingen op te slaan en het dialoogvenster af te sluiten.

PC-FAX ONTVANGEN INSCHAKELEN OP HET BROTHER-APPARAAT:

1. Druk op Instellingen(Instell.).

2. Druk op Alle instell.

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax weer te geven.

4. Druk op Fax.

5. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu weer te geven.

6. Druk op Ontvangstmenu.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Geheugenontv. weer te geven.

8. Druk op Geheugenontv..

9. Druk op de pijl omhoog of omlaag om PC-Fax ontv. weer te geven.

10. Druk op PC-Fax ontv..

11. Op het display wordt u eraan herinnerd om het programma PC-FAX Ontvangen te starten op uw computer. Druk op OK als u het programma PC-FAX Ontvangen hebt gestart. Als u dit niet hebt gedaan, klik dan hier om weer te geven hoe u het programma PC-FAX Ontvangen start.

12. Druk op de pijl omhoog of omlaag om de bestemming van de faxen te kiezen.

• Als het apparaat via USB is aangesloten, kiest u USB en drukt u op OK.

• Als het apparaat op een netwerk is aangesloten, kiest u de naam van de computer. Sluit uw keuze af met OK.

13. Druk op Backup Print:Aan of Backup Print:Uit.

• Backup Print:Aan = het Brother-apparaat drukt de fax ook af, zodat u een afdruk hebt.

• Backup Print:Uit = de ontvangen fax wordt niet afgedrukt.

14. Druk op Home(Beginscherm).

NIEUW ONTVANGEN FAXBERICHTEN WEERGEVEN OP DE COMPUTER:

1. Telkens wanneer uw computer een fax ontvangt, wisselt het pictogram tussen Afbeelding en Afbeelding. Na ontvangst van de fax verandert het pictogram in Afbeelding. Het pictogram Afbeelding verandert in Afbeelding zodra de ontvangen fax is bekeken.

2. Als u faxen wilt bekijken die op de computer zijn ontvangen, dubbelklik dan op het pictogram Afbeelding in het taakvak van de computer.

3. Open de map met ontvangen faxen.

4. Dubbelklik op nieuwe faxberichten om deze berichten te openen en te bekijken.
    Ongelezen faxen hebben een naam die is gebaseerd op de datum en tijd van ontvangst (bijvoorbeeld Fax 2-20-2013 16;40;21.tif) totdat u elk faxbericht een eigen naam geeft.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-9140CDN, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-J6520DW, MFC-J6720DW, MFC-J6920DW, MFC-J870DW