Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-9160

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

De tonercartridge vervangen.

Volg de onderstaande procedure voor het vervangen van de tonercartridges.

Uw Brother printer gebruikt gescheiden verbruiksartikelen, de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u de tonercartridge vervangt en niet de drumeenheid. Raadpleeg "Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?" als u het verschil wilt weten.

Gebruik GEEN ontvlambare stoffen of een spuitbus om het apparaat van binnen of buiten schoon te maken. Dit kan brand of elektrische schokken veroorzaken.

Na gebruik van het apparaat zijn sommige onderdelen in het apparaat erg warm! Let er bij het openen van de klep aan de bovenzijde van het apparaat op dat u de in de figuur grijs weergegeven delen niet aanraakt.

1. Open de klep aan de bovenzijde.
    Zorg ervoor dat de klep aan de bovenzijde volledig open is. Pak de drumeenheid vast aan de grepen aan de zijkant en trek de drum voorzichtig naar u toe. Leg de drumeenheid op een stuk papier of een doek voor het geval u wat toner morst.
  1. Draai de hendel op de tonercartridge voorzichtig naar voren (zo ver mogelijk). De tonercartridge kan pas worden verwijderd wanneer de hendel helemaal naar voren is bewogen.
  1. Trek de oude tonercartridge voorzichtig uit de drum.

Ga voorzichtig om met de tonercartridge. Als u toner op uw handen of kleding krijgt, moet u de getroffen plek onmiddellijk afvegen of afwassen met koud water.

1. Haal de nieuwe tonercartridge uit de verpakking. Doe de oude tonercartridge in de aluminium zak en gooi die weg in overeenstemming met de lokale voorschriften.

Haal de tonercartridge pas uit de verpakking op het moment dat u de cartridge in het apparaat wilt plaatsen. Een tonercartridge die u lang uit de verpakking laat, gaat minder lang mee.
U kunt alleen originele Brother-tonercartridges gebruiken, die speciaal zijn samengesteld voor een uitstekende afdrukkwaliteit. O

nze garantie is niet van toepassing op problemen die het gevolg zijn van het gebruik van niet-originele toner en/of cartridges.

1. Schud de tonercartridge vijf- of zesmaal heen en weer en verwijder de bescherming.
  1. Schuif de nieuwe tonercartridge via de rechterzijde in de drum. Zorg ervoor dat de tonercartridge en drum goed in elkaar passen door de pijl van de geleider van de tonercartridge precies te laten samenvallen met de pijl op de drum.
  1. Draai de hendel op de tonercartridge voorzichtig naar rechts (zo ver mogelijk).
  1. Breng de drumeenheid weer aan in het faxapparaat en sluit de bovenklep.

Verwante vragen

Verwante modellen

MFC-9160, MFC-9180