MFC-8950DWT

Drum vervangen

Volg de onderstaande stappen om de drumeenheid te vervangen.

De Brother machine gebruikt aparte verbruiksartikelen tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u alleen de drumeenheid heeft vervangen en niet de tonercartridge. Klik hier als u het verschil wilt weten tussen de drumeenheid en de tonercartridge.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

• Verwijder de drumeenheid voorzichtig, deze kan toner bevatten. Wanneer u toner morst op uw handen of kleding, dient u de vlekken onmiddellijk te verwijderen met koud water.
  • Reinig de binnenzijde van de machine als u de drumeenheid vervangt.
  • Pak een nieuwe drumeenheid pas uit vlak voordat u deze installeert. Blootstelling aan direct (zon)licht kan de drumeenheid beschadigen.

1. Laat de machine 10 minuten aan zodat de interne ventilator de bijzonder hete interne onderdelen van de machine kan afkoelen.
  2. Druk op de knop waarmee de voorklep wordt geopend en maak deze klep open.

Open the front cover

3. Haal de module met de drumeenheid en tonercartridge uit de machine.

Take out the drum unit
  • Wanneer u de machine pas hebt gebruikt, zijn sommige onderdelen in de machine erg heet. Wacht totdat de machine is afgekoeld, pas dan mag u de onderdelen binnen in de machine aanraken.

DO NOT touch the inside

• We raden u aan de module met de drumeenheid en tonercartridge op een stuk wegwerppapier of op een doek op een schone, vlakke ondergrond te plaatsen voor het geval u per ongeluk toner morst.
  • Raak de hier afgebeelde elektroden niet aan; dit om beschadiging van de printer door statische elektriciteit te voorkomen.

DO NOT touch the electrodes

1. Druk de groene sluithendel naar beneden en neem de tonercartridge uit de drumeenheid.

Take out toner cartridge
  • Werp een tonercartridge of een module met drumeenheid en tonercartridge NIET in het vuur. Deze kan ontploffen en verwondingen veroorzaken.
  • Gebruik bij het schoonmaken van de binnen- of buitenzijde van het product GEEN ontvlambare stoffen, sprays of biologische oplosmiddelen/vloeistoffen met alcohol of ammoniak. U kunt dan namelijk brand veroorzaken of een elektrische schok krijgen. Gebruik hiervoor uitsluitend een droge, pluisvrije doek.

DO NOT use flammable substances

• Wees voorzichtig bij het hanteren van de tonercartridge. Wanneer u toner morst op uw handen of kleding, dient u de vlekken onmiddellijk te verwijderen met koud water.
  • Raak de grijze delen in de illustratie NIET aan om problemen met de afdrukkwaliteit te voorkomen.

Tonercartridge

DO NOT touch the shaded parts

Drumeenheid

DO NOT touch the shaded parts

• We raden u aan de tonercartridge op een stuk wegwerppapier of op een doek op een schone, vlakke en stabiele ondergrond te plaatsen voor het geval u per ongeluk toner morst.

• Stop de gebruikte drumeenheid in een geschikte zak en sluit deze goed af, zodat er geen tonerstof geknoeid kan worden.
  • Ga naar stap . http://www.brother.com/original/index.html Ga naar http://www.brother.com/original/index.html voor aanwijzingen over het terugsturen van gebruikte verbruiksartikelen aan het Brother-verzamelprogramma. Gooi de afgewerkte tonercartridge weg in overeenstemming met de plaatselijk geldende reguleringen, niet met uw huisvuil. Met vragen kunt u contact opnemen met uw plaatselijke afvalverzamelplaats.
  1. Pak de nieuwe drumeenheid uit.
  2. Plaats de tonercartridge stevig in de nieuwe drumeenheid tot u deze op zijn plaats hoort vastklikken. Wanneer u de cartridge correct plaatst, komt de groene sluithendel automatisch omhoog.

Put the toner cartridge into the new drum nit

Zorg ervoor dat u de tonercartridge op de juiste wijze plaatst, anders komt deze los van de drumeenheid.

1. Plaats de module met de drumeenheid en tonercartridge terug in de machine.
    Sluit het frontdeksel van de machine niet. Sluit de klep aan de voorzijde van het apparaat.

Put the drum unit back into the machine

2. Reset de teller van de drumeenheid.

U mag de drumteller niet resetten als u alleen de tonercartridge vervangt.

* Als uw Brother machine een aanraakscherm heeft , volg dan de stappen hieronder "Voor modellen met een aanraakscherm".

1. Druk op Wis/terug wanneer het frontdeksel open is.
  2. Druk op 1 om te bevestigen dat u een nieuwe drum installeert.
  3. Sluit het frontdeksel wanneer het LCD-scherm de melding Geaccepteerd weergeeft.

<Voor modellen met een aanraakscherm>

1. Druk op Stop/Eindigen om de fout tijdelijk te onderbreken.
  2. Druk op Menu.
  3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Machine-info te kiezen.
    Druk op Machine-Info..
  4. Druk op Reset Menu.
  5. Druk op Drum.
  6. Op het aanraakscherm verschijnt de melding Reset Drum?
    Druk op Ja.
  7. Druk op Stop/Eindigen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-8110DN, DCP-8250DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT