MFC-7460DN

Hoe stel ik een antwoordapparaat in voor gebruik op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?

*De volgende stappen gelden alleen voor een fysiek antwoordapparaat.

Als u een voicemailservice gebruikt in plaats van een fysiek antwoordapparaat, raadpleegt u Kan ik voicemail gebruiken op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?

Als u een nummer voor onderscheiden belsignalen (tweede nummer op dezelfde lijn) gebruikt voor het ontvangen van faxberichten, raadpleegt u Wat zijn onderscheiden belsignalen en hoe kan ik deze programmeren?

U kunt een extern antwoordapparaat aansluiten op dezelfde lijn als het Brother-apparaat. Wanneer iemand uw telefoon- of faxnummer belt, gaan alle telefoons op die lijn, inclusief het Brother-apparaat, net zo vaak over als u hebt ingesteld op het antwoordapparaat. Als u de oproep niet aanneemt, doet het antwoordapparaat dat. Terwijl de meldtekst wordt afgespeeld, blijft het Brother-apparaat op de achtergrond 'luisteren' naar faxtonen. Als het Brother-apparaat een faxtoon detecteert, neemt het de lijn over en wordt het faxbericht ontvangen. Als het Brother-apparaat geen faxtonen detecteert, wordt de meldtekst van het antwoordapparaat helemaal afgespeeld en kan de beller een bericht inspreken.

Ga als volgt te werk om een antwoordapparaat in te stellen op dezelfde lijn als het Brother-apparaat:

1. Het antwoordapparaat aansluiten op het Brother-apparaat:

1. Sluit een telefoonsnoer rechtstreeks aan tussen de LINE-aansluiting op het Brother-apparaat en de telefoonwandcontactdoos.
    2. Sluit het antwoordapparaat rechtstreeks aan op de EXT-aansluiting van het Brother-apparaat.
    3. Stel het antwoordapparaat zo in dat een oproep na maximaal viermaal overgaan wordt beantwoord.

• Brother raadt twee- of driemaal overgaan aan. Als het antwoordapparaat te lang wacht met antwoorden, wordt de verbinding mogelijk al verbroken door het verzendende faxapparaat voordat het ontvangende Brother-apparaat de oproep aanneemt.

• De instelling Bel Vertraging van het Brother-apparaat is NIET van toepassing wanneer u een extern antwoordapparaat gebruikt.

2. De meldtekst van het antwoordapparaat opnemen:

1. Neem 5 seconden stilte op voordat u begint te praten.

*Wij raden u aan de meldtekst te beginnen met vijf seconden stilte. Detectie van faxtonen door een (harde) stem heen kan moeilijk zijn voor het Brother-apparaat. U kunt het wel zonder deze stilte proberen, maar als het Brother-apparaat moeite heeft met de ontvangst, moet u de meldtekst opnieuw inspreken mét stilte.

2. Spreek maximaal 20 seconden in.
    3. Beëindig de meldtekst door de ontvangstcode voor faxberichten te geven voor mensen die handmatig een faxbericht willen verzenden.

Bijvoorbeeld: "Spreek uw boodschap in na de piep of druk op *51 (*91 in Nieuw-Zeeland) gevolgd door Start als u een faxbericht wilt verzenden."

3. De ontvangstmodus op het Brother-apparaat instellen:

Voor gebruikers van de FAX-1360/FAX-1860C:

1. Druk op Ontvangstmodus.
    2. Blijf op Ontvangstmodus drukken totdat Ext. TEL/ANT wordt weergegeven. Druk op OK.
      Na 2 seconden keert het scherm terug naar de datum- en tijdweergave, samen met de nieuwe instelling voor de ontvangstmodus.

Voor overige gebruikers:

1. Druk op Menu.
    2. Selecteer Stand.instel. => Ontvangstmodus.
    3. Selecteer de modus.
      • Als Ext. TEL/ANT een van de opties is, selecteert u Ext. TEL/ANT.
      • Anders selecteert u Handmatig.
    4. Druk op Stop/Eindigen om het menu te verlaten.

Als u Handmatig hebt geselecteerd in STAP c, moet u de onderstaande procedure volgen om de functie Fax Waarnemen in te schakelen.

[Fax Waarnemen inschakelen]

Met de functie Fax Waarnemen van het Brother-apparaat kunt u automatisch faxberichten ontvangen, zelfs als u de handset opneemt van een telefoon die de lijn deelt met het Brother-apparaat of drukt op de luidsprekerknop van het Brother-apparaat. Alle faxapparaten van Brother zijn in de fabriek voorgeprogrammeerd met de functie Fax Waarnemen ingeschakeld.

Nadat u de handset opneemt van een extra telefoon op dezelfde lijn als het Brother-apparaat of drukt op de luidsprekerknop, wacht u totdat het Brother-apparaat de faxtonen van het verzendende apparaat beantwoordt (op het display van het Brother-apparaat wordt "Ontvangst" weergegeven en u hoort faxtonen via de ontvanger van de extra telefoon of via de luidspreker van het Brother-apparaat). Vervolgens hangt u de handset van de telefoon op of drukt u opnieuw op de luidsprekerknop. Het faxbericht wordt ontvangen door het Brother-apparaat.

1. Druk op Menu.
    2. Selecteer Fax => Ontvangstmenu => Fax Waarnemen => Aan.
    3. Druk op Stop/Eindigen om het menu te verlaten.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

FAX-1360, FAX-1460, FAX-1560, FAX-2840, FAX-2845, MFC-235C, MFC-240C, MFC-250C, MFC-260C, MFC-290C, MFC-295CN, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-490CW, MFC-5460CN, MFC-5490CN, MFC-5860CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-660CN, MFC-680CN, MFC-6890CDW, MFC-7320, MFC-7360N, MFC-7440N, MFC-7460DN, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-8370DN, MFC-8380DN, MFC-845CW, MFC-8460N, MFC-885CW, MFC-8860DN, MFC-8870DW, MFC-8880DN, MFC-8890DW, MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J410, MFC-J430W, MFC-J5910DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW, MFC-J825DW