MFC-640CW

Ik heb de IP-configuratie van het apparaat op automatisch gezet, om een IP-adres automatisch te laten toewijzen. Maar deze instelling staat nu toch weer op statisch. Ik krijg een foutmelding die zegt dat het IP-adres niet uniek is of een document wordt op een ander apparaat afgedrukt dan ik verwacht. Wat kan ik doen?

Wanneer de draadloze netwerkverbinding niet stabiel is en het protocol APIPA is ingeschakeld, kunnen deze problemen optreden. Zet BOOT Method terug op Auto en schakel APIPA uit op een van de volgende manieren.

<Via het bedieningspaneel>

1. Druk op de knop Menu of Menu/Set.
  2. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer LAN. Druk op OK, Set of Menu/Set.
  3. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer TCP/IP(WLAN). Druk op OK, Set of Menu/Set.
  4. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer BOOT Methode. Druk op OK, Set of Menu/Set.
  5. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer Auto. Druk op OK, Set of Menu/Set.
  6. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer APIPA. Druk op OK, Set of Menu/Set.
  7. Druk op de knop met de pijl omhoog of omlaag en selecteer Uit. Druk op OK, Set of Menu/Set.
  8. Druk op Stop/Eindigen.

<Met BRAdmin Professional voor Windows>

1. Selecteer Start => Programma's => Brother Administrator Utilities => Brother BRAdmin Professional 3 => BRAdmin Professional 3 om BRAdmin Professional Utilities te starten.
  2. Selecteer de afdrukserver die u wilt configureren.
  3. Selecteer Configureer apparaat vanuit het menu Control.
  4. U wordt om het wachtwoord gevraagd. Voer het wachtwoord in en klik op OK. (Opmerking: Het wachtwoord is standaard 'access').
  5. Klik op Netwerk configuratie tab en klik op TCP/IP.

6. Klik op de Boot Methode en selecteer Auto.

7. Klik op APIPA en selecteer Uit.

8. Klik op OK.

Verwante modellen

DCP-340CW, DCP-750CW, MFC-640CW, MFC-845CW