MFC-5890CN

Hoe weet ik welke ontvangstmodus ik moet selecteren?

Welke ontvangstmodus u moet selecteren voor het Brother-apparaat hangt af van de apparaten en functies die worden gebruikt op de telefoonlijn waarop het Brother-apparaat is aangesloten. Raadpleeg de onderstaande informatie om te bepalen welke ontvangstmodus voor u het beste is.

1. GEBRUIKT U ONDERSCHEIDEN BELSIGNALEN VOOR DE ONTVANGST VAN FAXBERICHTEN?

Onderscheiden belsignalen (Distinctive) is een functie van uw Brother-apparaat waarmee iemand met één lijn zowel faxberichten als gewone gesprekken kan ontvangen op een en dezelfde lijn op twee verschillende telefoonnummers. Brother gebruikt hiervoor de term onderscheiden belsignalen of Distinctive Ring, maar telefoonbedrijven kunnen hiervoor een andere naam gebruiken. Met deze dienst krijgt u een tweede telefoonnummer op dezelfde lijn als uw bestaande telefoonnummer en elk nummer heeft zijn eigen belsignaal. Meestal wordt voor het oorspronkelijke nummer (gebruikt voor gewone gesprekken) het standaardbelsignaal gebruikt. Het tweede nummer krijgt een ander belsignaal en wordt dan voor faxberichten gebruikt.

Onderscheiden belsignalen worden niet in alle landen ondersteund.

Voor meer informatie raadpleegt u Wat zijn 'onderscheiden belsignalen' en hoe programmeer ik die?

2. GEBRUIKT U VOICEMAIL OP DEZELFDE LIJN ALS HET BROTHER-APPARAAT?

Als u voicemail gebruikt op dezelfde telefoonlijn als het Brother-apparaat, dan komen de voicemail en het Brother-apparaat in conflict met elkaar zodra een inkomende oproep wordt ontvangen. Welke van de twee (Brother-apparaat of voicemail) het eerst aanneemt, bepaalt waar de inkomende oproep wordt aangenomen.

Voor meer informatie raadpleegt u Kan ik voicemail gebruiken op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?

3. GEBRUIKT U EEN ANTWOORDAPPARAAT OP DEZELFDE TELEFOONLIJN ALS HET BROTHER-APPARAAT? (MODUS EXT. TEL/ANT)

In de modus Ext. TEL/ANT deelt het Brother-apparaat een lijn met een extern antwoordapparaat. Het antwoordapparaat neemt elke inkomende oproep automatisch aan, maar het Brother-apparaat luistert tijdens het afspelen van de meldtekst van het antwoordapparaat of er faxtonen te horen zijn. Als het Brother-apparaat een faxtoon hoort, neemt het de lijn over en wordt het inkomende faxbericht ontvangen. Als geen faxsignaal wordt gedetecteerd, doet het apparaat niets en kan de beller een boodschap inspreken.

Voor meer informatie raadpleegt u Hoe stel ik een antwoordapparaat in voor gebruik op dezelfde lijn als mijn Brother-apparaat?

4. GEBRUIKT U HET BROTHER-APPARAAT OP EEN APARTE FAXLIJN? (MODUS ALLEEN FAX)

Selecteer Alleen Fax als u een aparte faxlijn hebt en het Brother-apparaat alle inkomende faxberichten automatisch moet aannemen. In deze modus neemt het Brother-apparaat na een bepaald aantal keren overgaan automatisch alle inkomende oproepen met faxontvangsttonen aan. In de modus Alleen Fax kunt u wel uitgaande gesprekken voeren maar geen inkomende gesprekken ontvangen, tenzij u het gesprek aanneemt voordat het Brother-apparaat dat doet.

U kunt de optie Belvertraging instellen op het aantal keren dat het Brother-apparaat overgaat voordat wordt aangenomen in de modus Alleen Fax.

Volg de onderstaande stappen om de optie Belvertraging van het Brother-apparaat in te stellen:

1. Druk op MENU.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax te selecteren en druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu te selecteren en druk op OK.
    4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Belvertraging te selecteren en druk op OK.
    5. Selecteer hoe vaak het signaal moet overgaan voordat het Brother-apparaat de oproep aanneemt.
      (Als u 0 kiest, klinkt er helemaal geen signaal).
    6. Druk op OK.
    7. Druk op Stop/Eindigen.

Volg de onderstaande stappen om het Brother-apparaat in de modus Alleen Fax te plaatsen:

1. Druk op MENU.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel. te selecteren en druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmodus te selecteren en druk op OK.
    4. Selecteer Alleen Fax en druk op OK.
    5. Druk op Stop/Eindigen.
    6. Op het display wordt Fax weergegeven.

5. GEBRUIKT U HET BROTHER-APPARAAT OP DEZELFDE LIJN ALS UW TELEFOON? (MODUS FAX/TELEFOON)

Als u de modus Fax/Telefoon gebruikt, kunt u geen ingesproken boodschappen ontvangen op de voicemail of een antwoordapparaat. Ga naar stap 2 als u voicemail gebruikt op dezelfde lijn als het Brother-apparaat. Ga naar stap 3 als u een antwoordapparaat gebruikt op dezelfde lijn als het Brother-apparaat.

De ontvangstmodus Fax/Telefoon wordt gebruikt wanneer het Brother-apparaat en een telefoon dezelfde lijn gebruiken. In deze modus neemt het Brother-apparaat elke oproep automatisch aan na het ingestelde aantal keren overgaan (tenzij u eerder opneemt). U stelt dus in hoe vaak het Brother-apparaat en alle toestellen op dezelfde lijn overgaan voordat het Brother-apparaat de oproep aanneemt. Als het een faxbericht is, wordt dat afgedrukt. Als het een gewoon gesprek is, laat het apparaat een dubbel belsignaal horen dat anders is dan het normale belsignaal van het telefoonbedrijf. Aan de hand van dit speciale belsignaal weet u dat u het gesprek moet aannemen.

Als u de oproep aanneemt op een tweede toestel of een extern toestel dat is aangesloten op EXT op het Brother-apparaat en u hoort om de drie seconden een toon (automatische fax) of stilte (handmatige fax), dan moet u *51 (*91 in Nieuw-Zeeland) intoetsen met de cijfertoetsen van de telefoon. Vervolgens wacht u totdat u het Brother-apparaat hoort overnemen (u hoort faxgeluiden) en hangt u op. Als u gedurende de F/T Beltijd een gesprek aanneemt op een ander toestel of op een externe telefoon die is aangesloten op de met EXT aangegeven aansluiting op het Brother-apparaat, dan hoort u de bijbehorende belsignalen. Als u de oproep wilt overnemen van het Brother-apparaat, toetst u #51 (#91 in Nieuw-Zeeland) in op de cijfertoetsen van de telefoon. Vervolgens kunt u met de persoon aan de andere kant van de lijn praten.

Volg de onderstaande stappen om Belvertraging in te stellen:

1. Druk op MENU.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax te selecteren en druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu te selecteren en druk op OK.
    4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Belvertraging te selecteren en druk op OK.
    5. Selecteer hoe vaak het signaal moet overgaan voordat het Brother-apparaat de oproep aanneemt.
      (Als u 0 kiest, klinkt er helemaal geen signaal.)
    6. Druk op OK.
    7. Druk op Stop/Eindigen.

Volg de onderstaande stappen om F/T Beltijd in te stellen:

1. Druk op MENU.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Fax te selecteren en druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmenu te selecteren en druk op OK.
    4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om F/T Beltijd te selecteren en druk op OK.
    5. Selecteer hoelang het Brother-apparaat een dubbel belsignaal moet laten horen.
    6. Druk op OK.
    7. Druk op Stop/Eindigen om het menu te verlaten.

Volg de onderstaande stappen om het Brother-apparaat in de modus Fax/Telefoon te zetten:

1. Druk op MENU.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel. te selecteren en druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Ontvangstmodus te selecteren en druk op OK.
    4. Selecteer Fax/Telefoon en druk op OK.
    5. Druk op Stop/Eindigen.
    6. Op het display wordt F/T weergegeven.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

MFC-250C, MFC-290C, MFC-295CN, MFC-490CW, MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-8370DN, MFC-8380DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW, MFC-9120CN, MFC-9320CW