Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-5840CN

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Ik gebruik Windows XP en wanneer ik de USB-drivers voor mijn Brother-apparaat wil installeren, krijg ik de melding dat deze hardware niet kan worden geïnstalleerd. Afdrukken lukt niet. Wat kan ik doen?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

1. Algemene driverinstallatiefout door onjuiste installatie.
  2. De voor het Brother-apparaat benodigde bestanden van het besturingssysteem zijn niet geïnstalleerd of zijn beschadigd.

Probeer eerst de installatie van de software te repareren aan de hand van de volgende stappen.

Voordat u het Brother-softwarepakket probeert te installeren of repareren, moet u alle geopende programma's sluiten en uw firewall- of antivirussoftware tijdelijk uitschakelen. Na de installatie kunt u deze software opnieuw activeren.

Indien u de Brother CD-ROM niet meer hebt, installeer dan het Complete pakket van Drivers en Software na het uitvoeren van het Verwijderprogramma. De software en de instructies voor het installeren kunt u vinden onder het tabblad Downloads.

1. Ga naar tabblad Downloads.
  2. Download en voer het Verwijderprogramma uit. ("Verwijderprogramma" is beschikbaar onder de category "Hulpprogramma's").
  3. Na het uitvoeren van het verwijderprogramma, kunt u het Complete Pakket van Drivers en Software downloaden en installeren. ("Compleet pakket van Drivers en Software" is beschikbaar onder de category "Drivers").

1. Plaats de cd-rom van de Brother MFL in de computer.  Het Brother-menu moet worden weergegeven.  Als dit inderdaad gebeurt, gaat u naar stap 2.  Als het menu niet wordt weergegeven, dubbelklikt u achtereenvolgens op het pictogram Deze computer (meestal aanwezig op het bureaublad), het cd-rom-station waarin de Brother-cd is geplaatst en het bestand SETUP.exe (.EXE mogelijk niet weergegeven).  Het Brother-menu wordt nu weergegeven.
    2. Klik in het menu op Nederlands.
    3. Klik op MFL-Pro Suite repareren.
    4. U moet nu enkele ogenblikken wachten.  Vervolgens wordt u gevraagd het Brother-apparaat uit te zetten en de kabel tussen het Brother-apparaat en de computer los te maken. Doe dit nu of ga door naar stap 6 als dit al is gebeurd.
    5. Klik op OK om door te gaan.
    6. De installatiewizard voor MFL-Pro Suite wordt weergegeven.  Na enkele ogenblikken wordt u gevraagd de gebruiksrechtovereenkomst van de MFL Pro Suite te accepteren.  De installatie gaat alleen door als u de overeenkomst accepteert met Ja.
    7. Het venster Type verbinding wordt weergegeven. Selecteer Lokale verbinding als u USB gebruikt en klik op Volgende. De installatie van de MFL-Pro Suite wordt voortgezet.  Na enkele ogenblikken wordt u gevraagd om de USB-kabel aan te sluiten.  Sluit de USB-kabel aan op uw Brother-apparaat. Ga door naar stap 8.

Indien de installatie niet verder gaat nadat er verbinding is gemaakt met de USB kabel kunt u zich wenden tot gerelateerde FAQ's om dit probleem op te lossen.

8. De installatie van MFL-Pro gaat door totdat het registratievenster wordt weergegeven.  Klik op Volgende om de installatie voort te zetten.
    9. In een venster wordt gemeld dat de installatie van Brother MFL-Pro Suite is voltooid. Selecteer Ja, ik wil mijn computer nu opnieuw opstarten.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-110C, DCP-115C, DCP-120C, DCP-130C, DCP-310CN, DCP-315CN, DCP-330C, DCP-340CW, DCP-540CN, DCP-7010, DCP-7010L, DCP-7025, DCP-750CW, DCP-8060, DCP-8065DN, MFC-210C, MFC-215C, MFC-240C, MFC-3240C, MFC-425CN, MFC-440CN, MFC-5440CN, MFC-5460CN, MFC-5840CN, MFC-5860CN, MFC-620CN, MFC-640CW, MFC-660CN, MFC-7225N, MFC-7420, MFC-7820N, MFC-845CW, MFC-8460N, MFC-8860DN, MFC-8870DW, MFC-9420CN