Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-3240C

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Waarom staat er Geen patroon op het display van mijn apparaat, terwijl ik de inktcartridges wel heb geïnstalleerd?

De mogelijkheid bestaat dat andere inktcartridges leeg zijn. Volg de onderstaande stappen om de hoeveelheid inkt te controleren.

1. Druk op de knop Inkt, Inkt/Rapporten, Inkt Beheer of Inkt Beheer/Rapporten op het bedieningspaneel.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag totdat Inktvolume wordt weergegeven en druk op Menu/Instellen.

3. Ga met de pijl omhoog/omlaag naar de kleur die u wilt controleren.
    Op het display worden zeven vakjes weergegeven. Wanneer er genoeg inkt is, is het zevende vakje zwart. Naarmate u inkt verbruikt, schuift het zwarte vakje naar links (naar het minteken (-)).

4. Druk op Stop/Eindigen.

1. Als er lege cartridges zijn, moet u ze vervangen.
    (Voor het vervangen van de inktcartridge raadpleegt u de verwante vragen aan het eind van de pagina.)

2. Als er geen andere cartridges leeg zijn, moet u de vervangen cartridges opnieuw installeren als volgt:

Eerder geïnstalleerde cartridges zijn niet meer vacuümverpakt. Daarom is het belangrijk dat u ze rechtop houdt. Als u een cartridge uit het apparaat haalt en op zijn kant legt, kan er lucht in de inktbuisjes komen. In dit geval moet u de printkop waarschijnlijk meerdere keren schoonmaken voordat u weer normaal kunt afdrukken.

De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

Sluit de documentsteun en de documentlade.

1. Open de klep aan de bovenzijde. De klep moet stevig blijven staan.

2. Trek de haak van de inktcartridge naar u toe en verwijder de inktcartridge met de op het display aangegeven kleur. Installeer de inktcartridge opnieuw en druk erop. De haak moet er stevig over vastklikken. Druk de haak tegen de cartridge om ervoor te zorgen dat de haak echt goed over de bovenrand van de cartridge valt.

Controleer de volgende punten opnieuw:
    Houd de cartridge rechtop bij het plaatsen in de sleuf. Druk stevig boven op de cartridge. Druk de witte plastic haak tegen de cartridge om ervoor te zorgen dat de haak echt goed over de bovenrand van de cartridge valt.

3. Sluit de bovenklep nadat u de inktcartridges hebt geïnstalleerd.

4. Op het display kan nu dit te zien zijn:
    Veranderd Zwart? 1.Ja 2.Nee.
    Op het display kan deze vraag komen voor de kleur(en) die is (zijn) vervangen.
    Selecteer 1 Ja. Als u niet voor 1 Ja kiest voor de vervangen cartridges, krijgt u de foutmelding opnieuw.

5. Wanneer de juiste keuzen zijn gemaakt, begint de reinigingscyclus. Na deze reiniging worden opnieuw de datum en tijd weergegeven op het display.

Als de melding Geen patroon niet verdwijnt, trekt u de stekker van het apparaat uit het stopcontact. Vervolgens wacht u ongeveer tien seconden en steekt u de stekker er weer in. Als de datum en tijd op het display komen, is het probleem opgelost.

Als het probleem blijft bestaan, moet u contact opnemen met de klantenservice van Brother via Contact.

Verwante modellen

FAX-1840C, MFC-3240C