QL-550

Hoe kan ik naamkaartjes maken door de velden 'Voornaam' en 'Achternaam' samen te voegen?

Volg de onderstaande instructies.

1. De database voorbereiden
    Voorbeeldafbeelding

Bijvoorbeeld naambadges maken met het volgende Excel-bestand.
    Excel-bestand

2. Database koppelen

1. Klik op [Bestand] --> [Database] --> [Verbinden...]

2. Zoek de directory en selecteer het voorbereide Excel-bestand.

Schakel het selectievakje 'Kop van rij bevat veldnamen' in het dialoogvenster Database openen in.
      Afbeelding

Als het gebruikte bestand meerdere werkbladen bevat, verschijnt het dialoogvenster Tabel selecteren. Selecteer het werkblad dat u wilt koppelen aan de lay-out.
      Afbeelding
  3. Velden samenvoegen

• De velden 'Voornaam' en 'Achternaam' samenvoegen.
    • Door velden samen te voegen, kunt u eenvoudig het samengevoegde object in de lay-out rangschikken.

Wanneer u bijvoorbeeld het veld Voornaam en het veld Achternaam samenvoegt zonder velden aan te sluiten, kunnen de volgende problemen optreden, afhankelijk van het gegevensvolume.
      Als de grootte van het tekstobject voor het veld 'Voornaam' wordt aangepast aan de lengte van 'Michael', wordt er een extra spatie ingevoegd tussen 'Ron' en 'Becker'.
      AfbeeldingAfbeelding

Als de grootte van het tekstobject voor "voornaam" wordt aangepast aan de lengte van "Ron", zal de grootte van "Michael" kleiner worden.
      AfbeeldingAfbeelding

Als de twee velden van "Voornaam" en "Achternaam" worden samengevoegd, zullen deze problemen worden opgelost.
      AfbeeldingAfbeelding
    1. Klik op het databasevenster (de gekoppelde database) om 'Database' weer te geven in de menubalk.

2. Klik op [Database] --> [Velden verbinden...]
      Het dialoogvenster 'Samengevoegde velden definiëren' wordt weergegeven.
      Afbeelding

3. Klik op Add button.

4. Het dialoogvenster 'Samengevoegd veld toevoegen' wordt weergegeven.
      Afbeelding

5. Selecteer het veld 'Voornaam' in de keuzelijst 'Velden' en klik vervolgens op Add button.
      Afbeelding

6. Selecteer op dezelfde manier het veld „Achternaam” en klik vervolgens op Voeg knop toe.
      Afbeelding
      Voer in het invoervak 'Data:' een spatie in tussen de velden [First name] (Voornaam) en [Last name] (Achternaam).
      Klik op OK button .

7. Het dialoogvenster 'Samengevoegde velden' definiëren wordt weergegeven met hierin de samengevoegde velden.
      Afbeelding
      Klik op Close button.

Als u een samengevoegd veld wilt verdelen over meerdere regels, typt u "\n".
      Dit kan worden ingevoerd door de tekst te typen of door met Ctrl ingedrukt op Enter te drukken.

4. Tekst invoegen in een lay-out

1. Klik op [Database] --> [Invoegen in lay-out…] of [Invoegen] -- > [Databaseveld].

2. Het dialoogvenster 'Velden invoegen' wordt weergegeven.
      Selecteer 'Tekst' in de keuzelijst 'Invoegtype' en selecteer '[Voornaam] [Achternaam]' in de keuzelijst 'Databasevelden die u kunt invoegen'.
      Afbeelding

3. Klik op OK button.
      Afbeelding
      De twee gekoppelde velden Voornaam en Achternaam zijn nu samengevoegd.

5. Samengevoegde gegevens aanpassen

Pas de hoogte, grootte en positie van het samengevoegde object aan.

AfbeeldingAfbeelding

Lijn de tekst van het object uit langs het horizontale midden door op te klikken Afbeelding.

Afbeelding

6. Labelobject bewerken

Typ in het lay-outgebied 'BEZOEKER' boven het samengevoegde object en pas de positie, de grootte en het lettertype van het tekstobject aan.

Afbeelding

7. Afdrukken

1. Klik op [Bestand] --> [Afdrukken…}.

2. Het dialoogvenster Afdrukken wordt weergegeven.

3. Selecteer het gewenste bereik onder 'Afdrukbereik'.
      Afbeelding

4. Klik op Knop Afdrukken

Raadpleeg de volgende tabel voor meer informatie over het selecteren van een recordbereik:

Afdrukbereik Af te drukken records
      Alle records Hiermee worden alle records afgedrukt.
      Huidige record Hiermee wordt het huidige record afgedrukt.
      Gemarkeerde record(s) Hiermee worden alleen de gemarkeerde records afgedrukt.
      Recordbereik Hiermee worden de records afgedrukt in het bereik dat wordt aangegeven door 'Van' en 'Tot'.

Verwante modellen

QL-500, QL-500A, QL-550