HL-L8360CDW

Beperken welke computers toegang hebben tot het Brother-apparaat.

De functie IPv4-filter maakt het mogelijk om de toegang tot het Brother-apparaat te regelen op basis van computer (IP-adres). Zo voorkomt u ongeoorloofd gebruik en onnodige afdrukkosten. U kunt niet alleen filteren op basis van IP-adres maar ook op basis van het subnetmasker. Dat maakt het gemakkelijk om verschillende IP-adressen op te geven.

Functies die u kunt blokkeren

• Afdrukken vanaf de computer
  • Scannen
  • Toegang met Beheer via een webbrowser

Het IPv4-filter instellen

(De schermen en instellingen kunnen per Brother-apparaat verschillen.)

1. Start uw webbrowser.
    > Klik hier om weer te geven hoe u toegang tot web-beheer kunt krijgen.
  2. Als u eerder uw eigen wachtwoord heeft ingesteld, ga dan naar STAP3.
    Als u nog niet eerder uw eigen wachtwoord heeft ingesteld, wijzig dan het standaard inlogwachtwoord.
    > Klik hier om weer te geven hoe u het wachtwoord kunt wijzigen.

3. Klik op het tabblad Netwerk. Klik op Beveiliging onder het tabblad Netwerk. De pagina IPv4-filter wordt weergegeven.

Security IPv4 filter

4. Wijzig de instellingen als volgt.
    IP-filtering gebruiken: Schakel dit selectievakje in.
    IP-adres beheerder: De computer met het IP-adres dat u hier invoert, heeft via een webbrowser altijd toegang tot het instelscherm van het Brother-apparaat, ongeacht de instellingen die u in de volgende stappen opgeeft voor het IP-filter.
    Instellingen IPv4-filter
  5. Registreer de IP-adressen die al dan niet toegang mogen hebben.
    Hieronder wordt uitgelegd hoe u de volgende IP-adressen ((1) en (2)) registreert als toegestane IP-adressen.

(1) IP-adres: 10.111.111.111
    (2) IP-adres: 10.112.0.0 - 10.112.255.255

Schakel De volgende adressen accepteren in bij Toegangsinstellingen en voer het IP-adres en subnetmask in bij Adres en Mask, zoals hieronder getoond.
    *Voor (1) hoeft u het subnetmask niet in te voeren in het veld Mask.
    IP-adres registreren
  6. Klik op Indienen.

7. Klik op Ja en start het Brother-apparaat opnieuw.
    Op de pagina IPv4-filter kunt u zien dat het subnetmask automatisch in het veld Mask is ingevuld voor het IP-adres (1) dat u in stap 6 hebt ingevoerd.
    subnetmasker

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-L2530DW, DCP-L2550DN, DCP-L5500DN, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, HL-L2350DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L5100DN(T), HL-L5200DW(T), HL-L6250DN, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8360CDW, HL-L9310CDW(T), MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)