HL-J6100DW

Waarom is op een gegeven moment ook de kleureninkt op, terwijl ik zelden of nooit afdruk in kleur?

• Het verbruik van kleureninkt wordt beïnvloed door de reinigingscyclus van het apparaat. Het apparaat is zo ontworpen dat ALLE inktkanaaltjes regelmatig worden gespoeld. Tijdens het reinigingsproces wordt een klein beetje inkt gebruikt om luchtbellen uit de cartridge te verwijderen en om stof en opgedroogde inkt uit de spuitopeningen en inktkanaaltjes te verwijderen. Op deze manier bent u zeker van de beste afdrukkwaliteit en lange levensduur van de printkop. Dit is een algemene praktijk voor inkjettechnologie en dus voor alle inkjetapparatuur.

• Het verbruik van kleureninkt is ook afhankelijk van het aantal afdrukken vanaf de computer, ook al drukt u alleen af in zwart-wit. Dit apparaat kan in kleur afdrukken, zodat de printerdriver standaard staat ingesteld op kleur. Dit betekent dat automatisch ALLE kleuren worden gemengd om een bepaalde kleur, zelfs zwart, te maken.

Als u voor uw afdrukken vanaf de computer alleen zwarte inkt wilt gebruiken, moet u de afdrukvoorkeuren instellen op grijstinten en 'Normaal papier' selecteren bij Mediatype.
    Als u bij Mediatype een andere optie selecteert dan 'Normaal papier', wordt kleureninkt gebruikt. Meer informatie vindt u in de verwante vraag aan het eind van deze pagina.

Als u de afdrukvoorkeuren wilt instellen op grijstinten en 'Normaal papier' wilt selecteren bij Mediatype:

Opmerking: De precieze vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

Voor Windows-gebruikers:
  1. Open Voorkeursinstellingen voor afdrukken. (Klik hier om weer te geven hoe u Voorkeursinstellingen voor afdrukken opent.)

2. Open het tabblad Geavanceerd.

3. Selecteer Grijstinten onder Kleur/Grijstinten.

Tabblad Geavanceerd

4. Open het tabblad Normaal en kies Normaal papier bij Mediatype.
    Zorg ervoor dat Langzaam drogend papier is uitgeschakeld.

Tabblad Normaal

Voor Macintosh-gebruikers:

1. Open het afdrukvenster. (Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukvenster opent.)

2. Kies Printerinstellingen in het afdrukvenster.

Afdrukvenster

3. Kies Normaal papier bij Mediatype.
    Zorg ervoor dat Langzaam drogend papier is uitgeschakeld.

4. Kies Grijstinten bij Kleur/Grijstinten.

Afdrukinstellingen

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1100DW, DCP-J4120DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6720DW, MFC-J680DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW