HL-J6100DW

Na vervanging of reparatie van het Brother-apparaat zijn er in de kleuren onregelmatige banen te zien bij het afdrukken vanaf de computer.

Dit product optimaliseert het afdrukproces op basis van gegevens die zijn opgeslagen in de printerdriver op de computer waarop het Brother-apparaat is aangesloten.

Na reparatie of vervanging van het apparaat of na een wijziging van het IP-adres moet u de productgegevens in de printerdriver handmatig aanpassen.

Als u afdrukt zonder de gegevens in de printerdriver bij te werken, kunt u onregelmatige kleuren krijgen doordat nog wordt afgedrukt op basis van de oude gegevens in de printerdriver.

U lost dit probleem op door de gegevens in de printerdriver bij te werken op de computer.

Klik voor meer informatie op de koppeling voor uw besturingssysteem.

Voor Windows

1. Sluit uw Brother-apparaat op uw computer aan via USB of het netwerk (vast of draadloos).
    Controleer of het Brother-apparaat de status Gereed heeft.

2. Klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken. (Klik hier om weer te geven hoe u Voorkeursinstellingen voor afdrukken opent).

3. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op Andere afdrukopties.

afbeelding stap 3

4. Klik op Kleurgegevens van printer opvragen bij Printerfunctie links en controleer of het selectievakje Kleurgegevens van printer gebruiken is ingeschakeld. Klik vervolgens op Kleurgegevens van printer opvragen.

afbeelding stap 4

5. Klik op OK en wacht even.

afbeelding stap 5

afbeelding stap 5

6. Wanneer het onderstaande scherm wordt weergegeven, klikt u ter afsluiting op OK. Hiermee is het opvragen van de kleurgegevens van de printer voltooid.

afbeelding stap 6

• Als u de foutmelding krijgt dat de 'communicatie met het apparaat is mislukt', controleer dan of het apparaat en de computer goed zijn aangesloten en voer de procedures vervolgens opnieuw uit.
  • Deze procedure hoeft maar één keer te worden uitgevoerd op dezelfde computer. Na afloop van de procedure worden de gegevens opgeslagen op de computer.
  • Als uw apparaat met verschillende computers wordt gebruikt, moet u deze procedure op al die computers uitvoeren.
  • Als u het Brother-apparaat gebruikt in een gedeelde netwerkomgeving, kan deze procedure alleen worden uitgevoerd op de server. Op de clients hoeft deze procedure niet te worden uitgevoerd.

Voor Macintosh  (Mac OS X 10.4 - 10.15)

1. Sluit uw Brother-apparaat op uw computer aan via USB of het netwerk (vast of draadloos).

2. Voor gebruikers van Mac OS X 10.4:

Start het onderdeel Printerconfiguratie (menu Ga => Programma's => Hulpprogramma's) en kies uw Brother-apparaat. Klik op Hulpprogramma.

Voor gebruikers van Mac OS X 10.5:

Start Systeemvoorkeuren, selecteer Afdrukken en faxen en kies uw Brother-apparaat. Klik op de knop Open afdrukwachtrij... en klik vervolgens op Hulpprogramma.

Voor gebruikers van Mac OS X 10.6 - 10.15:

Start Systeemvoorkeuren, selecteer Afdrukken en faxen of Afdrukken en scannen of Printers en Scanners en kies uw Brother-apparaat. Klik op de knop Open afdrukwachtrij... en klik vervolgens op Printerconfiguratie of Instellingen. Selecteer het tabblad Hulpprogramma en klik vervolgens op Open printerhulpprogramma.

3. Nu wordt Status Monitor ingeschakeld.
  4. Ga naar de menubalk en klik op Besturing => Kleurgegevens van printer opvragen.

afbeelding stap 4

5. Klik op OK en wacht even.

afbeelding stap 5

6. Wanneer het onderstaande scherm wordt weergegeven, klikt u ter afsluiting op OK. Hiermee is het opvragen van de kleurgegevens van de printer voltooid.

afbeelding stap 6

• Als u de foutmelding krijgt dat de 'communicatie met het apparaat is mislukt', controleer dan of het apparaat en de computer goed zijn aangesloten en voer de procedures vervolgens opnieuw uit.
  • Deze procedure hoeft maar één keer te worden uitgevoerd op dezelfde computer. Na afloop van de procedure worden de gegevens opgeslagen op de computer.
  • Als uw apparaat met verschillende computers wordt gebruikt, moet u deze procedure op al die computers uitvoeren.
  • Als u het Brother-apparaat gebruikt in een gedeelde netwerkomgeving, kan deze procedure alleen worden uitgevoerd op de server. Op de clients hoeft deze procedure niet te worden uitgevoerd.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1100DW, DCP-J132W, DCP-J152W, DCP-J172W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J525W, DCP-J552DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J725DW, DCP-J752DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-J925DW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, MFC-J1300DW, MFC-J430W, MFC-J4410DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5910DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J680DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW