HL-J6100DW

De printerstatus is Offline of Onderbroken.

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

Stap A: Controleer of het Brother-apparaat is ingeschakeld en of er geen fouten zijn

1. Als het scherm van uw Brother-apparaat (hierna LCD genoemd) leeg is of de LED is uit, is het apparaat mogelijk niet ingeschakeld. Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit slaapmode komt.
    Zo niet, kijk dan of de stekker in een werkend stopcontact zit en of alle stroomschakelaars op AAN staan.

Opmerking: Als u het apparaat niet kunt inschakelen, is deze oplossing niet van toepassing. Zoek een oplossing voor dit hardwareprobleem.

2. Kijk of er foutmeldingen op het display staan. Voorbeelden hiervan zijn 'Papierstoring' of 'Inkt/toner is op'. Als er een foutmelding op het display staat, verhelp dit probleem dan aan de hand van de procedure daarvoor.

Stap B:  Zorg ervoor dat uw apparaat is verbonden met uw computer

• Als u een USB-kabel gebruikt, controleert u of de kabel is aangesloten op zowel de printer als de computer.
    Probeer rechtstreeks op de computer aan te sluiten en niet via een hub.
  • Als u een ethernetkabel gebruikt, zorg er dan voor dat de kabel is aangesloten op zowel de printer als de router / het toegangspunt..
    Druk de netwerkconfiguratiepagina af om het IP-adres te controleren.
  • Als u een draadloze verbinding gebruikt, drukt u de netwerkconfiguratiepagina af om het IP-adres te controleren.

Ga naar stap C als het probleem aanwezig blijft.

Stap C: Controleer de volgende punten die van toepassing zijn op uw besturingssysteem

Stap C (Windows): Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingesteld als standaard printer

Open de printermap en controleer of het vinkje op uw Brother-apparaat staat:

(Windows 11 en hoger)

Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is geselecteerd om af te drukken in uw toepassing.

(Windows 8/ Windows 10)

1. Open het Configuratiescherm(Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent).
  2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.

Devices and Printers

(Windows 7)

Klik op Start => Apparaten en printers.

Als het vinkje niet op uw Brother-apparaat staat, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat en kies, Als standaardprinter instellen.

Set as default printer

STAP D (Windows): Verwijder alle afdruktaken

(Windows 11 en hoger)

1. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  2. Selecteer uw Brother-apparaat, en klik op Wachtrij openen.
  3. Klik op menu > Verwijder alles.
    Click menu > Cancel all

(Windows 10 of eerder)

Rechtsklik op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Alle documenten annuleren.

Cancel All Documents

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

Open As Administrator

Stap E (Windows): Controleer de printerstatus in Apparaten en Printers

Deze stap is beschikbaar tot Windows 10.
Als u Windows 11 of hoger gebruikt, Ga naar stap f.

Als de status van de printer Offline is

Offline

(Windows 10 of eerder)

Rechtsklik op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer Printer offline gebruiken (Vinkje weghalen).

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer uw wachtwoord in en klik op Ja.

Printerstatus is Onderbroken

Paused

(Windows 10 of eerder)

Rechtsklik op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Afdrukken onderbreken (Vinkje weghalen).

Als Alle documenten annuleren grijs wordt weergegeven, klikt u op Openen als administrator. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op Ja.

Stap F (Windows):  Als een kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat (bijvoorbeeld Brother [modelnaam] (kopie 1)) wordt vermeld bij apparaten en printers

Een kopie van uw printer kan worden gemaakt als u:

• U heeft de USB-poort op uw computer die met uw Brother-apparaat is verbonden gewijzigd.
  • Heeft dezelfde printerdriver meerdere keren geïnstalleerd.

Dit kan ertoe leiden dat sommige exemplaren van uw printerdriver niet correct werken. Om af te drukken, selecteert u een printerstuurprogramma waarvan u weet dat het werkt.

Ga als volgt te werk om te controleren welk printerstuurprogramma werkt:

(Windows 11)

Printer Copy

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere machines zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in dat u wilt gebruiken.
  2. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  3. Selecteer uw Brother-apparaat
  4. Controleer de status van het Brother-apparaat.
    Als de status inactief is, betekent dit dat de printerdriver correct werkt. Selecteer deze driver bij het afdrukken van documenten.
    Make sure the Brother machine status

(Optioneel) Om de naam van de printer te wijzigen, doe het volgende:

1. Klik op Eigenschappen van printer....
    2. Wijzig de printernaam in het venster Eigenschappen voor printer en klik op OK.

(Windows 7, Windows 8 en Windows 10)

Driver Copy

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere apparaten zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in dat u wilt gebruiken.
  2. Open de map Printers:
    (Windows 8, Windows 10)
    Open het Configuratiescherm. (Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent).Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.

(Windows 7)
    Klik op Start > Apparaten en Printers.
  3. Beweeg de cursor over het printerpictogram zodat de status van de printer verschijnt.

Ready

Als de status Offline is, werkt het printerdriver niet. Selecteer de printerdriver waarvan de status niet Offline is.

(Optioneel) Om de naam van de printer te wijzigen, doe het volgende:

(Windows 7 en hoger)

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
    2. Klik op Eigenschappen van printer....
    3. Wijzig de printernaam in het venster Eigenschappen voor printer en klik op OK.
  4. Als u altijd vanaf deze printer wilt afdrukken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteert u als standaardprinter instellen. Het vinkje verschijnt op het pictogram van het apparaat en wanneer u de volgende keer print.

Defalt Printer

Stap G (Windows): Als het probleem aanwezig blijft...

Controleer of de oplossing van toepassing is voor uw zaak:

(USB-aansluiting)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt bij gebruik van een USB aansluiting.

(Voor een vast netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

(Voor een draadloos netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een draadloos netwerk (Windows).

Stap C (macOS): Zorg ervoor dat u het juiste printerdriver gebruikt voor het Brother-apparaat..

Deze stap is beschikbaar tot macOS 10.15.
Als u macOS 11 of hoger gebruikt, gaat u naar stap D.

1. Kies het Apple-menu => Systeemvoorkeuren => Afdrukken en scannen of Printers en scanners..
  2. Kies het Brother-apparaat in het gedeelte Printers.
  3. Controleer welke printerdriver wordt gebruikt. Deze kunt u vinden naast model.

AirPrint

Als de AirPrint-printerdriver is geselecteerd, voegt u de CUPS-printerdriver toe aan uw Mac, zoals hieronder wordt beschreven.

Als u de CUPS-printerdriver kunt vinden, is de CUPS-printerdriver correct geïnstalleerd.

1. Kies Stop Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.
    2. ga dan naar stap D.
    1. Kies het Apple-menu => Systeemvoorkeuren => Afdrukken en scannen of Printers en scanners..
    2. Klik op de knop +.

Plus
  4. Klik op het pictogram Standaard boven in het dialoogvenster.
  5. Kies uw apparaat in de lijst Naam.
  6. Zorg ervoor dat [modelnaam] + CUPS is geselecteerd bij Gebruikerslijst. (waar [modelnaam] staat is de naam van uw model).
    CUPS

Als u '[modelnaam] + CUPS' niet kunt vinden, is de CUPS-printerdriver niet geïnstalleerd.
    Download de meest recente versie van het Complete pakket van drivers & software en installeer deze. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.
    > Klik hier om het Compleet pakket van drivers & software te downloaden uit het gedeelte Downloads.

Als het Complete pakket van drivers & software niet beschikbaar is voor uw modellen, selecteert u CUPS-printerdriver of printerstuurprogramma.

7. Klik op Voeg toe.

Add

8. De printer is nu beschikbaar in het gedeelte Printers.
  9. Kies Stop Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.

Stap DC(macOS): Als het probleem aanwezig blijft...

Controleer of de oplossing van toepassing is voor uw zaak:

(USB-aansluiting)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt bij gebruik van een USB aansluiting.

(Voor een vast netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

(Voor een draadloos netwerk)
> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een draadloos netwerk (Mac).

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9020CDW, DCP-J4110DW, DCP-J715W, DCP-J925DW, DCP-L2560DW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5470DW, HL-6180DWT, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L5200DW(T), HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), HL-S7000DN, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-640CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J1300DW, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5910DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J615W, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)