HL-J6100DW

Installeer het stuurprogramma van uw Brother-apparaat om af te drukken en te scannen vanaf uw (MacOS 10.14 of lager)

Installeer het stuurprogramma van uw  Brother-apparaat om af te kunnen drukken en te scannen vanaf uw Mac:

Opmerking: De vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

1. Zorg ervoor dat zowel uw Brother-apparaat  als uw Mac verbonden zijn met hetzelfde draadloze of bekabelde netwerk, of dat uw Brother-apparaat is verbonden met uw Mac via een USB-kabel.

2. Download en installeer het Volledige pakket van Drivers & Software / Volledige software pakket van uw Brother-apparaat.
    Het laatste Volledige pakket van drivers & software / Volledige software pakket zijn beschikbaar in de sectie Downloads.

3. Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand.
    U kunt het gedownloade bestand vinden in de Dock bij Downloads op het Mac-bureaublad.

Dock

Als u het gedownloade bestand niet kunt vinden:
    Klik op Finder in de Dock >klik op Go in the menubalk > klik op (Home) > klik op Downloads.

4. Het dialoogvenster verschijnt: Dubbelklik op het pictogram Start Here Mac of Start Here OSX.

StartHere

Als u het Start Here pictogram niet kunt vinden:
    Klik op Finder in de Dock > klik op Applicaties > Utilities. Open de Disk Utility, en dubbelklik op [bestandsnaam].dmg.

5. Het venster Gebruiksinformatie verschijnt. Schakel het selectievakje Ik ga akkoord met deze licentieovereenkomst in en klik op Volgende.
    License Agreement

6. Het venster Verbindingstype verschijnt. Selecteer het gewenste verbindingstype en klik vervolgens op Volgende

Connection Type

7. Selecteer het Brother-apparaat dat u wilt installeren en klik op Volgende.

Select Machine

Als uw apparaat niet in de lijst staat, verschijnt automatisch het dialoogvenster Wizard Draadloze apparaat instellen. Volg de instructies op het scherm om uw verbinding opnieuw in te stellen. Als het dialoogvenster Wizard Draadloze apparaat instellen niet verschijnt, opent u dit handmatig via het tandwiel (gear) in het pop-up menu.

8. Het dialoogvenster van het installatieprogramma verschijnt: Klik op Doorgaan.

Dialog box

9. De Leesmij-informatie verschijnt. Klik op Doorgaan.

10. De licentie-informatie verschijnt. Klik op Doorgaan en vervolgens op Akkoord.

11. De informatie over het installatietype verschijnt. Klik op Installeren.

Afhankelijk van de manier waarop uw Macintosh-besturingssysteem is geconfigureerd, kan het nodig zijn dat u het beheerderswachtwoord moet invoeren voor de installatie van software of drivers. Voer de Gebruikersnaam en Wachtwoord in, en klik op de toets Software installeren.
    password

12. Wanneer de installatie van het stuurprogramma is voltooid, klikt u op Sluiten.

13. Het dialoogvenster Printer toevoegen wordt weergegeven. Klik op Printer toevoegen.

Add Printer

14. Selecteer uw modelnaam en zorg ervoor dat het stuurprogramma van uw Brother-apparaat wordt vermeld in het veld Gebruik. We raden u aan het CUPS-driver te selecteren, dat meestal wordt vermeld als de modelnaam.

Use field

15. Wanneer de modelnaam en driver zijn geselecteerd, klikt u op Toevoegen.

16. Volg de instructies op het scherm en klik op Volgende indien nodig.

17. Klik op Sluiten om de installatie te voltooien.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-1612W, DCP-J1100DW, DCP-J4120DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-L2500D, DCP-L2510D, DCP-L2520DW, DCP-L2530DW, DCP-L2540DN, DCP-L2550DN, DCP-L2560DW, DCP-L3510CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L5500DN, DCP-L6600DW, DCP-L8400CDN, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-1212W, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2300D, HL-L2310D, HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2360DN, HL-L2365DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L5000D, HL-L5100DN(T), HL-L5200DW(T), HL-L6250DN, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8250CDN, HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), MFC-1910W, MFC-J1300DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)