HL-8050N

De tonercartridge vervangen.

Gebruik GEEN ontvlambare stoffen of een spuitbus om het apparaat van binnen of buiten schoon te maken. Dit kan brand of elektrische schokken veroorzaken.

• Gooi de tonercartridge nooit in open vuur. De cartridge kan ontploffen en persoonlijk letsel veroorzaken.
  • Niet blootstellen aan volle zon of fel licht.
  • Raak het oppervlak van de lichtgevoelige drum niet aan. Zet de tonercartridge niet rechtop en houd de cartridge niet ondersteboven. U zou de drum kunnen beschadigen.
  • De lichtgevoelige drum wordt door een klepje beschermd tegen het licht. Open het klepje dat de drum afdekt niet.
  • Was tonervlekken meteen van uw handen en van uw kleding. Toner is echter niet schadelijk voor het lichaam.

Het bestelnummer van de tonercartridge vindt u in de gebruikershandleiding die u bij uw Brother-printer hebt gekregen of op de pagina Verbruiksartikelen & Opties van het Brother Solutions Center. Als u de pagina Verbruiksartikelen & Opties wilt raadplegen, klikt u op de koppeling voor uw model (bijvoorbeeld HL-XXXX *) bovenaan en vervolgens op 'Verbruiksartikelen & Opties' op de geopende pagina. * XXXX is de naam van uw model.

Het Brother-apparaat heeft aparte verbruiksartikelen: de tonercartridge en de drumeenheid. Let er goed op dat u alleen de tonercartridge vervangt en niet de drumeenheid. Als u het verschil wilt weten, zie dan 'Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?'

Volg de onderstaande procedure voor het vervangen van de tonercartridges.

1. Zet de printer uit.
  2. Verwijder het papier uit de middelste uitvoerlade.
  3. Open de klep aan de bovenzijde.

Raak geen onderdelen binnen in de printer aan.

4. Pak de greep van de tonercartridge en trek de cartridge voorzichtig naar buiten.

Leg de toner op een stuk papier om tonervlekken op de ondergrond te voorkomen.

5. Haal de nieuwe tonercartridge uit de verpakking en schud de cartridge zeven- à achtmaal zoals hier wordt aangegeven.

• Als de toner niet gelijkmatig is verdeeld, kan de afdrukkwaliteit afnemen. Als u de tonercartridge niet goed schudt, kunt u lawaai horen tijdens het gebruik of kan de binnenkant van de cartridge schade oplopen tijdens het gebruik.
    • Raak het oppervlak van de lichtgevoelige drum niet aan.
  6. Leg de tonercartridge op een vlakke ondergrond en trek de verzegeling aan de rechterkant horizontaal naar buiten.

• Trek de verzegeling horizontaal naar buiten. Als u de tape schuin naar buiten trekt, kan hij afbreken.
    • Wanneer de verzegeling naar buiten is getrokken, mag u de tonercartridge niet meer schudden of stoten.
  7. Pak de greep van de tonercartridge en schuif de cartridge voorzichtig naar binnen. De tonercartridge moet stevig vastzitten.
  8. Doe de klep aan de bovenzijde goed dicht.

9. Zet de printer weer aan.

Verwante modellen

HL-8050N