HL-5250DN

Wat betekenen de knipperende indicatielampjes (LED)?

De technische term voor de lampjes aan de voorzijde van het apparaat, is Light Emitting Diodes (LED's). Deze FAQ verklaart de betekenissen van de verschillende LED indicaties.

Wanneer alle LED's uit zijn, staat het apparaat niet aan of bevindt zich in de Slaapstand.

Een druk op de toets Go haalt het apparaat uit de Slaapstand en komt in de Gereed (Ready) stand.

[LED Indicatie]

De Toner LED wisselt tussen 2 seconden AAN en 3 seconden UIT

De Status LED is AAN. (Groen)

De betekenis van de LED indicatie

Toner bijna op:
De toner is bijna op. Schaf een nieuwe tonercartridge aan zodat u deze in huis heeft zodra de indicatie wordt Toner Op.

[LED Indicatie]

De Toner LED is AAN.

De Status LED is AAN. (Rood)

De betekenis van de LED indicatie

Toner op:

Vervang de tonercartridge voor een nieuwe. Voor hulp bij het vervangen van de tonercartridge, klik hier.

Cartridge fout:

De tonercartridge is niet goed geïnstalleerd. Verwijder de tonercartridge en plaats hem opnieuw.

[LED Indicatie]

De Drum LED wisselt tussen 2 seconden AAN en 3 seconden UIT.
De Status LED is AAN. (Groen)

De betekenis van de LED indicatie

Drum vervangen:

De drum unit heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Aanbevolen wordt om een nieuwe drum unit aan te schaffen en de huidige te vervangen. Voor hulp bij het vervangen van de drum unit, klik hier.

[LED Indicatie]

De Toner LED en de Drum LED wisselt tussen 2 seconden AAN en 3 seconden UIT
De Status LED is AAN. (Groen)

De betekenis van de LED indicatie

Toner bijna op:
De toner is bijna op. Schaf een nieuwe tonercartridge aan zodat u deze in huis heeft zodra de indicatie wordt Toner Op.

Drum vervangen:

De drum unit heeft het einde van zijn levensduur bereikt. Aanbevolen wordt om een nieuwe drum unit aan te schaffen en de huidige te vervangen. Voor hulp bij het vervangen van de drum unit, klik hier.

[LED Indicatie]

De Paper LED knippert.
De Status LED is AAN. (Rood)

De betekenis van de LED indicatie

Geen papier:
Stop papier in de lade. Druk vervolgens op de toets Go.

Papier vast:

Verwijder het vastgelopen papier. Voor hulp bij het verwijderen van vastgelopen papier, Klik hier. Als de printer niet uit zichzelf gaat afdrukken, druk dan op de toets Go.

Onjuist papierformaat voor Duplex:

Druk op de toets Go of Job Cancel. Kies het juiste papierformaat, of stop het papierformaat in de lade waarvoor u gekozen heeft in de printerdriver. Het papierformaat dat u kunt gebruiken voor dubbelzijdig afdrukken is A4, Letter of Legal.

Duplex uitgeschakeld:

Sluit de achterklep van de printer en plaats de duplexlade weer.

[LED Indicatie]

De Status LED is AAN. (Rood).

De betekenis van de LED indicatie

Voorklep open:

Sluit de voorklep van de printer.

Fuserdeksel is open:

Sluit het fuserdeksel achter de achterklep van de printer.

Stof op de drum:

De coronadraad moet worden gereinigd. Klik hier om te zien hoe u de coronadraad kunt reinigen.

Te veel papierladen:

Het maximum aantal extra papierladen is twee. Verwijder de overtollige laden.

Buffer fout:
Controleer de kabelaansluiting tussen printer en PC.

Geheugen vol:

Het printergeheugen is vol en de printer kan geen volledige pagina's van het document afdrukken. Klik hier voor een uitleg hoe u dit probleem kunt oplossen.

Teveel gegevens op een pagina:

Er zijn teveel gegevens achter elkaar verzonden en de printer kan geen volledige pagina's van een document afdrukken. Klik hier voor een uitleg hoe u dit probleem kunt oplossen.

Download vol:

De download-buffer van de printer is vol. Plaats meer geheugen in de printer. Klik hier voor een uitleg voor uitbreiding van het geheugen.

Fontgeheugen vol:

Het fontgeheugen is vol. Wis een aantal fonts (lettertypen) of plaats meer geheugen in de printer. Klik hier voor een uitleg van het plaatsen van extra geheugen.

[LED Indicatie]

Alle LED's knipperen.

De betekenis van de LED indicatie

Servicemeldingen:

• Als de hierboven genoemde servicemelding wordt weergegeven, moet u de printer uitzetten, een paar seconden wachten, de printer weer aanzetten en opnieuw proberen af te drukken.
  • Is de servicemelding er nog steeds na het opnieuw aanzetten van de printer, neem dan contact op met uw dealer of met een erkend servicemonteur.

Verwante modellen

HL-5250DN