HL-4040CN

Ik heb de tonercartridge net vervangen en toch staat er nog steeds op het display dat de toner op is of dat ik de toner moet vervangen.

Als na installatie van een tonercartridge nog steeds op het display wordt aangegeven dat de toner (bijna) op is of dat u de toner moet vervangen, voer dan de volgende stappen uit:

1. Controleer of u niet per ongeluk het verkeerde verbruiksartikel hebt vervangen.

Het Brother-apparaat heeft verbruiksartikelen die op elkaar lijken, zoals de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u wel degelijk de tonercartridge hebt vervangen en niet de drumeenheid. Als u het verschil wilt weten, zie dan 'Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?'

2. Controleer of u een nieuwe tonercartridge gebruikt.

Wanneer u de tonercartridge vervangt, moet u een nieuwe, ongebruikte tonercartridge gebruiken om de tonerstatus te resetten. Dit probleem kan het gevolg zijn van het verwisselen van tonercartridges uit verschillende apparaten of het installeren van een al aangebroken cartridge. Brother-apparaten houden het tonerverbruik in de gaten en regelen de afdrukkwaliteit bij op basis daarvan. Als u een deels opgebruikte tonercartridge gebruikt, kan het Brother-apparaat het tonerverbruik niet meer meten. Als u de toner vervangt, moet u dus een nieuwe toner gebruiken en geen aangebroken toner uit een ander apparaat.

3. Controleer of de tonercartridge goed geïnstalleerd is.

Controleer of de foutmelding Einde duur toner of Toner vervangen nog steeds wordt weergegeven voor de kleur die u net hebt vervangen. Als na installatie van een nieuwe tonercartridge nog steeds Einde duur toner of Toner vervangen wordt weergegeven, is de tonercartridge mogelijk niet goed geïnstalleerd. Installeer de tonercartridge opnieuw aan de hand van de aanwijzingen voor het vervangen van de tonercartridge. Klik hier om de details te zien.

Als de melding is veranderd en nu een andere kleur aangeeft, moet u die kleur vervangen.

Controleer of er zowel een tonercartridge als een drumeenheid in het apparaat aanwezig is.

4. Reinig de primaire corona.

Dit probleem kan zich hebben voorgedaan doordat de primaire corona vies is geworden. Klik hier om te zien hoe u de primaire corona reinigt.

Als de foutmelding dan nog terugkomt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-9010CN, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, DCP-9055CDN, DCP-9270CDN, DCP-L3510CDW, DCP-L3515CDW, DCP-L3520CDW(E), DCP-L3527CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L3555CDW, DCP-L3560CDW, DCP-L8400CDN, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3040CN, HL-3070CW, HL-3140CW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, HL-4140CN, HL-4150CDN, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-L3210CW, HL-L3215CW, HL-L3220CW(E), HL-L3230CDW, HL-L3240CDW, HL-L3270CDW, HL-L8230CDW, HL-L8240CDW, HL-L8250CDN, HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), HL-L9430CDN, HL-L9470CDN, MFC-9120CN, MFC-9140CDN, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9840CDW, MFC-9970CDW, MFC-EX670, MFC-L3710CW, MFC-L3730CDN, MFC-L3740CDW(E), MFC-L3750CDW, MFC-L3760CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L8340CDW, MFC-L8390CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T), MFC-L9630CDN, MFC-L9635CDN, MFC-L9670CDN