HL-4040CN

Bij het laden van de Brother-software gaat de installatie niet verder dan de instructie om de USB-kabel aan te sluiten op de computer. Wat kan ik doen? (USB-interface, kabel)

Dit probleem kan zich voordoen als u de Brother-software na een mislukte installatie opnieuw probeert te installeren zonder de mislukte installatie eerst van de computer te verwijderen. Het probleem kan zich ook voordoen als u de USB-kabel hebt aangesloten voordat u daartoe opdracht kreeg tijdens het installeren van de software.

1. Controleer of de display van de Brother machine een foutmelding laat zien. Indien dit van toepassing is los dit probleem dan eerst op voordat u de software gaat installeren.
  2. Controleer of de kabel is aangesloten onder de deksel en in de aansluiting met hetUSB symbool.

3. Controleer of de gebruikte USB-kabel voldoet aan de specificaties en de aansluitingen die hieronder worden vermeld:

a. Een USB kabel van het type A/B en met een maximumlengte van 1.8 meter wordt aanbevolen. Met een langere kabel kan de verbinding ook goed zijn, maar Brother raadt een kortere kabel aan. Hoe korter de kabel, hoe groter de kans op succes.

USB

USB

1. Controleer of de USB-kabel geen verloopkabel is van USB naar parallel. Als dit wel zo is, dient u de kabel vervangen.

2. Als u een USB-hub gebruikt, moet u de kabel uit de hub halen en rechtstreeks aansluiten op de computer.

Sluit de machine niet op de USB poort van het toetsenbord of een niet gevoede USB hub.

1. Als de computer is uitgebreid met een USB-kaart, dient u de kabel uit de poort van die kaart halen en de kabel rechtstreeks aansluiten op een eigen USB-poort van de computer.

2. Als de gebruikte kabel en de verbinding met de computer voldoen aan de bovenstaande eisen en de installatie toch niet doorloopt, ga naar stap 4.

4. Gebruik een andere poort op de computer. Ga naar stap 5 als de installatie niet wordt voortgezet.
  5. Probeer een andere, identieke USB-kabel. Ga naar stap 6 als de installatie niet wordt voortgezet.
  6. Gebruik het "Verwijder programma" om de Plug & Play te activeren op uw computer en herinstalleer de software.

Als de computer het Brother-apparaat nog steeds niet detecteert, neem dan contact op met de klantenservice van Brother.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

HL-1030, HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-1650, HL-1670N, HL-1850, HL-1870N, HL-2030, HL-2040, HL-2070N, HL-2140, HL-2150N, HL-2170W, HL-2460, HL-2600CN, HL-2700CN, HL-3450CN, HL-4000CN, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, HL-4200CN, HL-5030, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-5130, HL-5140, HL-5150D, HL-5170DN, HL-5240, HL-5240L, HL-5250DN, HL-5270DN, HL-5280DW, HL-6050, HL-6050D, HL-6050DN, HL-7050, HL-7050N, HL-8050N