HL-3070CW

Hoe stel ik in na hoeveel tijd het apparaat in de slaapstand gaat?

Wanneer de slaapstand is ingeschakeld en de printer een bepaalde periode geen gegevens ontvangt, dan gaat de printer in de slaapstand. Het is dan net alsof het apparaat is uitgeschakeld. De verlichting is uit en op het display staat "Slaapstand". De printer kan nog wel gegevens ontvangen en beginnen met afdrukken als er een afdrukbestand of document binnenkomt of wanneer u op de knop Go drukt. Druk op de knop Go als het afdrukken niet begint bij de ontvangst van afdrukgegevens.

U kunt de instelling voor de slaapstand aanpassen op het bedieningspaneel van de printer en in de printerdriver.

De instelling wordt in de printer opgeslagen. U hoeft de instellingen dus niet steeds opnieuw op te geven.

Op het bedieningspaneel van de printer:

1. Zorg ervoor dat het frontdeksel dicht is en dat de stekker in het stopcontact zit.
  2. Schakel de printer in en wacht tot het apparaat gereed is.
  3. Druk op een van de menuknoppen (+, -OK of Back) om de printer offline te zetten.
  4. Druk op + of - om "Standaardinst." te selecteren. Druk op OK.
  5. Druk op + of - om "Ecologie" te selecteren. Druk op OK.
  6. Druk op + of - om "Tijd slaapstand" te selecteren. Druk op OK.
  7. Geef aan na hoeveel tijd de printer in de slaapstand moet gaan, bijvoorbeeld 1, 2, 3, 4, 5...
  8. Druk op OK of Go.
    Zodra de ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen, gaat de printer in de slaapstand.

In de printerdriver:

De precieze aanwijzingen kunnen per besturingssysteem variëren. Kies uw besturingssysteem.

Voor Windows-gebruikers:

De precieze vensters kunnen per programma en besturingssysteem variëren.

[Printerdriver]

1. Selecteer de afdrukopdracht in uw toepassing.
  2. Selecteer uw model en klik vervolgens op de knop voor afdrukeigenschappen of voorkeuren. Het venster van het printerstuurprogramma verschijnt.
    Image 2

3. Open het tabblad Geavanceerd en klik op Andere afdrukopties.
    Advanced Tab

4. Selecteer "Slaaptijd" bij Printerfunctie en selecteer de instelling die u wilt gebruiken voor Slaaptijd.

Dit zijn de mogelijkheden:

Autom. (Intelligente slaapstand):
    Met deze instelling wordt automatisch de meest geschikte tijd gebruikt, afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de printer.

Standaardwaarde:
    Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de in de fabriek vastgelegde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Deze instelling kan worden gewijzigd in de printerdriver of via het bedieningspaneel van de printer. Dit is de standaardinstelling.

Handmatig:
    Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de door u ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Typ de tijd in het vak of druk op de pijl omhoog of omlaag om de tijd in te stellen. Als u de slaaptijd wilt aanpassen, doet u dat met deze instelling.
    Slaaptijd

5. Klik op OK om het venster Andere afdrukopties te sluiten.

6. Klik nog een keer op OK om het venster Voorkeursinstellingen voor afdrukken te sluiten.

7. Klik op Afdrukken.
    Zodra de ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen, gaat de printer in de slaapstand.

[BR-Script-printerdriver]

1. Selecteer de afdrukopdracht in uw toepassing
  2. Selecteer uw model en klik vervolgens op de knop voor afdrukeigenschappen of voorkeuren. Het venster van het printerstuurprogramma verschijnt.
    Image 2

3. Open het tabblad Indeling en klik op Geavanceerd.
    Layout Tab

4. Selecteer de gewenste tijd bij Slaaptijd in de Printerfuncties.
    Slaaptijd

5. Klik op OK om het venster Geavanceerde opties te sluiten.

6. Klik nog een keer op OK om het venster Voorkeursinstellingen voor afdrukken te sluiten.

7. Klik op Afdrukken.
    Zodra de ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen, gaat de printer in de slaapstand.

Voor Macintosh-gebruikers:

[Printerdriver]

1. Open het Afdrukvenster (Klik hier voor details over het openen van het afdrukvenster.)

2. [Gebruikers van Mac OS X 10.3.9 of 10.4.x]

1. Kies "Printerinstellingen" in het venstermenu onder Voorinstellingen.

2. Klik op Geavanceerd en vervolgens op de pijl naar rechts naast Slaaptijd om de instelling te openen.

3. Selecteer de gewenste instelling bij Slaaptijd.

Dit zijn de mogelijkheden:

Standaardwaarde:
      Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de in de fabriek vastgelegde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Deze instelling kan worden gewijzigd in de printerdriver of via het bedieningspaneel van de printer. Dit is de standaardinstelling.

Handmatig:
      Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de door u ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Typ de tijd in het vak of druk op de pijl omhoog of omlaag om de tijd in te stellen. Als u de slaaptijd wilt aanpassen, doet u dat met deze instelling.
      Slaaptijd

[Gebruikers van Mac OS X 10.5.x of hoger]

1. Kies "Printerinstellingen" in het venstermenu.

2. Klik op Geavanceerd en vervolgens op de pijl naar rechts naast Slaaptijd om de instelling te openen.

3. Selecteer de gewenste instelling bij Slaaptijd.

Dit zijn de mogelijkheden:

Standaardwaarde:
      Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de in de fabriek vastgelegde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Deze instelling kan worden gewijzigd in de printerdriver of via het bedieningspaneel van de printer. Dit is de standaardinstelling.

Handmatig:
      Met deze instelling gaat de printer in de slaapstand zodra de door u ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen sinds de laatste taak. Typ de tijd in het vak of druk op de pijl omhoog of omlaag om de tijd in te stellen. Als u de slaaptijd wilt aanpassen, doet u dat met deze instelling.
      Slaaptijd

3. Klik op Afdrukken.
    Zodra de ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen, gaat de printer in de slaapstand.

[BR-Script-printerdriver]

1. Open het Afdrukvenster (Klik hier voor details over het openen van het afdrukvenster.)

.

2. [Gebruikers van Mac OS X 10.3.9 of 10.4.x]

1. Kies "Printerfuncties" in het venstermenu onder Voorinstellingen.

2. Kies "Set 2" in de Functiesets.

3. Selecteer de gewenste tijd bij Slaaptijd.
      Slaaptijd

[Gebruikers van Mac OS X 10.5.x of hoger]

1. Kies "Printerinstellingen" in het venstermenu.

2. Kies "Algemeen 1" in de Functiesets.

3. Selecteer de gewenste tijd bij Slaaptijd.
      Slaaptijd

3. Klik op Afdrukken.
    Zodra de ingestelde tijd is verstreken zonder dat er gegevens zijn ontvangen, gaat de printer in de slaapstand.

Verwante modellen

HL-3040CN, HL-3070CW