HL-3070CW

Controleren of het Brother-apparaat verbinding heeft met het draadloze netwerk (voor Macintosh)

Volg de onderstaande stappen om te controleren of het Brother-apparaat verbinding heeft met het draadloze netwerk.

Opmerking: De precieze vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

DEEL 1: CONTROLEER OF HET BROTHER-APPARAAT IS INGESCHAKELD EN OF ER GEEN FOUTEN ZIJN

1. Als het display leeg is, staat het Brother-apparaat niet aan of staat het apparaat in de slaapstand. Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit de slaapstand komt. Zo niet, kijk dan of de stekker in een werkend stopcontact zit en of alle stroomschakelaars op AAN staan.

Als u het apparaat niet kunt inschakelen, is deze oplossing niet van toepassing. Zoek een oplossing voor dit hardwareprobleem.

2. Kijk of er foutmeldingen staan op het display. Voorbeelden hiervan zijn 'Papierstoring' of 'De inkt/toner is op'. Als er een foutmelding op het display staat, verhelp dit probleem dan aan de hand van de procedure daarvoor.

DEEL 2: CONTROLEER DE VERBINDING MET DE DRAADLOZE ROUTER OF HET DRAADLOZE TOEGANGSPUNT

Kijk wat de status van de draadloze verbinding van het apparaat is. U doet dit door de netwerkconfiguratielijst af te drukken. (Klik hier om weer te geven hoe u de netwerkconfiguratielijst afdrukt.) Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het juiste netwerk met de juiste SSID.

DEEL 3: CONTROLEER DE COMMUNICATIE TUSSEN HET BROTHER-APPARAAT EN DE COMPUTER

1. Bepaal het IP-adres van het apparaat aan de hand van de netwerkconfiguratie die u eerder hebt afgedrukt. Als het IP-adres niet geldig is voor uw netwerk, ga dan naar deel 4 om een draadloze verbinding tot stand te brengen.

Voorbeelden van ongeldige IP-adressen: een adres dat uit alleen maar nullen bestaat, een APIPA-adres (169.254.x.x) in een infrastructuurnetwerk of een adres met een onjuist bereik voor uw netwerk.

2. Zo achterhaalt u het IP-adres van de computer:

(macOS 13 of hoger)

1. Klik op Apple-menu en kies Systeemvoorkeuren Netwerk.
    2. Selecteer Wi-Fi met het woord "Verbonden" eronder. Als dit niet het geval is, raadpleeg dan uw netwerkbeheerder.
    3. Klik op Details.
    4. Klik op TCP/IP en controleer het IP-adres en Subnet Mask.
    5. Ga naar Deel 3-3.

Als u geen IP-adres kunt vinden, wijst dit op een probleem met de netwerkverbinding van uw computer. Als u niet goed weet hoe u uw computer opnieuw met het netwerk kunt verbinden, neem voor verdere ondersteuning dan contact op met de routerfabrikant of netwerkbeheerder.
    (macOS 12 of eerder)

1. Klik op het Apple Menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Netwerk > Geavanceerd.

2. Klik op TCP/IP en controleer het IPv4 Address en Subnet Mask.

Als u geen IP-adres kunt vinden, wijst dit op een probleem met de netwerkverbinding van uw computer. Als u niet goed weet hoe u uw computer opnieuw met het netwerk kunt verbinden, neem voor verdere ondersteuning dan contact op met de routerfabrikant of netwerkbeheerder.

3. Controleer de volgende punten met betrekking tot het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat.

• De getallen die vetgedrukt zijn, moeten aan elkaar gelijk zijn:

IP-adres computer: 192.168.1.2
      IP-adres Brother-apparaat: 192.168.1.199

Als de delen van het adres die vetgedrukt zijn NIET aan elkaar gelijk zijn, ga dan naar deel 4 om de netwerkverbinding opnieuw tot stand te brengen.

• Het deel aan het eind is anders. Het moet een getal tussen 2-254 zijn en mag maar één keer voorkomen.

• Alle apparaten die deel uitmaken van uw netwerkomgeving moeten een uniek adres hebben.

4. Ping het Brother-apparaat:

1. Klik op Ga via Finder en selecteeer Utilities > Terminal

2. Typ: ping -c 4 [IP-adres Brother apparaat].
      (Het IP-adres van het Brother-apparaat staat vermeld in het netwerkconfiguratierapport dat u hebt afgedrukt.)
      Type ping

3. Druk op de Enter toets op uw toetsenbord.
      De computer pingt of probeert te communiceren met het Brother-apparaat. Als u klaar bent, ontvangt u de ping-statistieken.

• Als u antwoord krijgt dat afkomstig is van het IP-adres van het Brother-apparaat (zie afbeelding hieronder voor een voorbeeld), dan is er communicatie tussen de computer en het Brother-apparaat. Sluit het venster.
        Ping Recieve

• Als u geen antwoord krijgt of het antwoord is niet afkomstig van het juiste IP-adres, dan wil dit zeggen dat er een communicatieprobleem is tussen het Brother-apparaat en de computer. Volg de onderstaande aanwijzingen om dit probleem op te lossen.

1. Als de computer een draadloze verbinding gebruikt, controleer dan of de computer wel met hetzelfde netwerk (dezelfde SSID) is verbonden als het Brother-apparaat. Als de computer verbinding heeft met een ander draadloos netwerk in de buurt, dan moet u dit probleem met de netwerkverbinding van de computer oplossen. Neem voor ondersteuning contact op met uw routerfabrikant of netwerkbeheerder.

2. Zorg ervoor dat er geen firewalls of andere toepassingen actief zijn, omdat deze de netwerkverbinding mogelijk verhinderen. Wijzig tijdelijk de beveiligingsinstellingen op uw computer om de verbinding tot stand te brengen. Als u klaar bent, moet u de firewall weer inschakelen.
  • Herhaal 4 na het wijzigen van instellingen.
  • Als u het Brother-apparaat nog steeds niet kunt pingen, probeer dan te pingen vanaf een andere computer die met het netwerk is verbonden. Zo bepaalt u of het probleem alleen voor de netwerkverbinding van deze computer geldt. Als dit zo is, neem voor verdere ondersteuning dan contact op met de computerfabrikant of netwerkbeheerder.
  • Als u het Brother-apparaat nog steeds niet kunt pingen, gaat u naar DEEL 4 om opnieuw een netwerkverbinding tot stand te brengen.

DEEL 4: BRENG EEN DRAADLOZE VERBINDING TOT STAND

1. Zet de netwerkinstellingen terug op de fabrieksinstellingen. Klik hier om weer te geven hoe u de fabrieksinstellingen van het apparaat terughaalt.

Als u vanaf een andere computer in het netwerk wel kunt afdrukken of scannen, reset de netwerkkaart dan niet, maar vraag hulp aan de computerfabrikant of netwerkbeheerder. De oorzaak moet dan worden gezocht bij firewallsoftware, beveiligingsprogramma's of andere software die de communicatie blokkeert.

2. Zie de volgende oplossingen voor de verbinding tussen het apparaat en het draadloze netwerk.

3. Zodra het apparaat verbinding met het draadloze netwerk heeft, herhaalt u deel 2.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

HL-1212W, HL-2135W, HL-2170W, HL-2270DW, HL-3070CW, HL-5370DW