HL-3070CW

Controleer of het Brother-apparaat verbinding heeft met het netwerk.

Volg de onderstaande stappen.

Opmerking: De precieze vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

DEEL 1: CONTROLEER DE VERBINDING MET DE ROUTER OF HET TOEGANGSPUNT

Controleer of er een beveiligde verbinding is tussen het Brother-apparaat en de router of het toegangspunt. Zo nodig maakt u de kabel op zowel de router als het Brother-apparaat los en sluit u de kabel daarna weer aan.

DEEL 2: CONTROLEER OF HET BROTHER-APPARAAT IS INGESCHAKELD EN OF ER GEEN FOUTEN ZIJN

1. Als het display leeg is, staat het Brother-apparaat niet aan of staat het apparaat in de slaapstand. Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit de slaapstand komt. Zo niet, kijk dan of de stekker in een werkend stopcontact zit en of alle stroomschakelaars op AAN staan.

Als u het apparaat niet kunt inschakelen, is deze oplossing niet van toepassing. Zoek een oplossing voor dit hardwareprobleem.

2. Kijk of er foutmeldingen staan op het display. Voorbeelden hiervan zijn 'Papierstoring' of 'De inkt/toner is op'. Als er een foutmelding op het display staat, verhelp dit probleem dan aan de hand van de procedure daarvoor.

DEEL 3: CONTROLEER DE COMMUNICATIE TUSSEN HET BROTHER-APPARAAT EN DE COMPUTER

1. Druk een netwerkconfiguratielijst af om het IP-adres van het apparaat te achterhalen.
    Klik hier om te zien hoe u de netwerkconfiguratie afdrukt. Als het IP-adres niet geldig is voor uw netwerk ga dan naar stap 5 om de netwerkkaart te resetten.

Voorbeelden van ongeldige IP-adressen: een adres dat uit alleen maar nullen bestaat, een APIPA-adres (169.254.x.x) in een infrastructuurnetwerk of een adres met een onjuist bereik voor uw netwerk.

2. Zo achterhaalt u het IP-adres van de computer:

(Windows 11)
    1. Klik op Start => (Alle apps =>)  Windows Systeem => Configuratiescherm.
    2. Typ ipconfig. (C:\>ipconfig) en druk op Enter.
    3. U moet nu informatie krijgen over de netwerkverbinding van uw computer. Noteer het IP- of IPv4-adres.
    (Windows 10)
    1. Klik op Start => (Alle apps =>)  Windows Systeem => Configuratiescherm.
    2. Typ ipconfig. (C:\>ipconfig) en druk op Enter.
    3. U moet nu informatie krijgen over de netwerkverbinding van uw computer. Noteer het IP- of IPv4-adres.
    (Windows 8)
    1. Klik op het startscherm op DownArrow. Als DownArrowdit niet op het startscherm staat, rechtsklik ergens op een lege plek, en klik dan op Alle Apps in de taakbalk.
    2. Klik op Opdrachtprompt.
    3. Typ ipconfig. (C:\>ipconfig) en druk op Enter.
    4. U moet nu informatie krijgen over de netwerkverbinding van uw computer. Noteer het IP- of IPv4-adres.
    (Windows 7)
    1. Klik op Start, Alle Programma's, Accessories selecteer Opdrachtprompt.
    2. Typ ipconfig. (C:\>ipconfig) en druk op Enter.
    3. U moet nu informatie krijgen over de netwerkverbinding van uw computer. Noteer het IP- of IPv4-adres.
    Als u geen IP-adres krijgt, wijst dit op een probleem met de netwerkverbinding van uw computer. Als u niet goed weet hoe u uw computer opnieuw met het netwerk kunt verbinden, neem voor verdere ondersteuning dan contact op met de routerfabrikant of netwerkbeheerder.

3. Controleer de volgende punten met betrekking tot het IP-adres van uw computer en het Brother-apparaat.

• De getallen die vetgedrukt zijn, moeten aan elkaar gelijk zijn:
      IP-adres computer: 192.168.1.2
      IP-adres Brother-apparaat: 192.168.1.199
    Als de delen van het adres die vetgedrukt zijn NIET aan elkaar gelijk zijn,  ga dan naar stap STEP 5 om de netwerkkaart te resetten.

• Het deel aan het eind is anders. Het moet een getal tussen 2-254 zijn en mag maar één keer voorkomen.
    • Alle apparaten die deel uitmaken van uw netwerkomgeving moeten een uniek adres hebben.

4.  Het Brother-apparaat pingen

1. Typ (nog steeds in het venster met de opdrachtprompt) PING [Het IP-adres van het Brother-apparaat zoals u dit eerder hebt genoteerd].
    2. Druk op Enter op uw toetsenbord. De computer probeert het Brother-apparaat te 'pingen' (communiceren met het Brother-apparaat). Na afloop krijgt u de ping-statistieken.

• Als u antwoorden ontvangt en ze zijn van het IP-adres van het Brother-apparaat (zie onderstaande afbeelding als voorbeeld), dan is er communicatie tussen de computer en het Brother-apparaat. Sluit het venster.

Receive replies and they are from the Brother machine's IP address

• Als u geen antwoorden ontvangt of ze zijn niet van het juiste IP-adres, dan is er een communicatieprobleem tussen het Brother-apparaat en de computer. Volg onderstaande stappen om het probleem te verhelpen:

1. Als de computer een draadloze verbinding gebruikt, controleer dan of de computer wel met hetzelfde netwerk is verbonden als het Brother-apparaat. Als de computer verbinding heeft met een ander draadloos netwerk in de buurt, dan moet u dit probleem met de netwerkverbinding van de computer oplossen. Neem voor ondersteuning contact op met uw routerfabrikant of netwerkbeheerder.
        2. Als de netwerkverbinding van de computer in orde is maar u hebt nog steeds geen communicatie, wijzigt u tijdelijk uw firewall- / beveiligingsinstellingen om een netwerkverbinding mogelijk te maken.

(voorbeeld)
          Customize Settings
          • Alvorens de firewall uit te schakelen, zorg ervoor dat de veranderingen die u wilt maken geschikt zijn voor uw netwerk. Brother neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen voor het uitschakelen van de firewall.
          • Zorg ervoor dat u de firewall opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent.
        3. Herhaal deel 3 nadat u de configuratie hebt aangepast. Als u het Brother-apparaat nog steeds niet kunt pingen, gaat u verder bij stap 5. om de netwerkkaart te resetten.

Als u de netwerkkaart al een keer hebt gereset met stap 5 en de computer kan nog steeds niet communiceren met het Brother-apparaat:

• Probeer een andere netwerkkabel en een andere poort op het toegangspunt.
    • Probeer of communicatie mogelijk is vanaf een andere computer die met het netwerk is verbonden.

Zo kunt u bepalen of het probleem alleen voor deze computer geldt. Als u vanaf een andere computer wel kunt scannen, vraag dan hulp aan de computerfabrikant of netwerkbeheerder.

5. Voer een reset van de netwerkinstellingen uit (fabrieksinstellingen).

1. Zet de netwerkinstellingen terug op de fabrieksinstellingen.
      > Klik hier om weer te geven hoe u de fabrieksinstellingen van het apparaat terughaalt.
    Als u vanaf een andere computer in het netwerk wel kunt afdrukken of scannen, reset de netwerkkaart dan niet, maar vraag hulp aan de computerfabrikant of netwerkbeheerder. De oorzaak moet dan worden gezocht bij firewallsoftware, beveiligingsprogramma's of andere software die de communicatie blokkeert.

1. Wacht een poosje nadat het apparaat opnieuw is ingeschakeld. Het apparaat en het toegangspunt hebben even de tijd nodig om de netwerkverbinding opnieuw tot stand te brengen. Dit kan een minuut of langer duren.
    2. Herhaal deel 3 om na te gaan of de computer en het Brother apparaat met elkaar kunnen communiceren.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-310CN, DCP-315CN, HL-1670N, HL-1870N, HL-2150N, HL-2170W, HL-2250DN, HL-2270DW, HL-3040CN, HL-3070CW, HL-4000CN, HL-4200CN, HL-5070N, HL-5350DN, HL-5350DNLT, HL-5370DW, HL-5380DN, HL-7050N, MFC-3320CN, MFC-3820CN, MFC-425CN, MFC-5440CN, MFC-5460CN, MFC-5840CN, MFC-5860CN, MFC-620CN, MFC-7225N, MFC-7820N, MFC-8840DN, MFC-9420CN