HL-2270DW

Brother-apparaat configureren voor een draadloos netwerk met de automatische draadloze modus (Wi-Fi Protected Setup of AOSS™)

Als u een WLAN-toegangspunt/-router met ondersteuning voor WPS (Wi-Fi Protected Setup) of AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) hebt, kunt u heel gemakkelijk een verbinding tot stand brengen tussen het Brother-apparaat en uw draadloze netwerk. Dit wordt hieronder beschreven.

Als u WPS of AOSS™ wilt gebruiken, moet WPS of AOSS™ worden ondersteund door uw WLAN-toegangspunt/-router. Controleer of het symbool voor WPS of AOSS™ aanwezig is op uw WLAN-toegangspunt/-router (zie hieronder). Raadpleeg voor meer informatie de aanwijzingen die u bij uw toegangspunt of router hebt gekregen.

Symbool voor WPS of AOSS™

Configureer de draadloze instellingen:

1. Zet het Brother-apparaat ergens binnen het bereik van uw toegangspunt/router die WPS of AOSS™ ondersteunt.

Hoe groot het bereik in werkelijkheid is, hangt af van uw omgeving. Raadpleeg de aanwijzingen die u bij uw toegangspunt of router hebt gekregen.

2. Zorg ervoor dat de stekker in het stopcontact zit.
  3. Schakel het apparaat in en wacht tot het apparaat Gereed aangeeft.
  4. Houd de WPS- of AOSS™-knop op uw WLAN-toegangspunt/-router een paar seconden ingedrukt.
    Knop voor WPS of AOSS™

Hoe lang u de knop precies ingedrukt moet houden, kan per WLAN-toegangspunt/-router verschillen. Raadpleeg de aanwijzingen die u bij uw toegangspunt of router hebt gekregen als u wilt weten wanneer uw WLAN-toegangspunt/-router gebruiksklaar is.

5. Druk op de knop voor de draadloze instellingen achter op het apparaat (niet langer dan twee seconden ingedrukt houden). Zie figuur hierna.
    Knop voor draadloze instellingen indrukken

• Gebruik een puntig voorwerp (een pen bijvoorbeeld) om de knop in te drukken.
    • Houd de knop NIET langer dan drie seconden ingedrukt, want dan wordt de pincodemethode van de Wi-Fi Protected Setup-modus geactiveerd. Deze modus wordt na vijf minuten automatisch uitgeschakeld. Als u niet wilt wachten, kunt u de printer ook uit- en weer inschakelen. Nadat de modus is uitgeschakeld, drukt u weer op de knop voor de draadloze instellingen en begint u opnieuw bij stap 1.

6. Twee minuten lang gaat het apparaat op zoek naar een draadloos toegangspunt/router met ondersteuning voor Wi-Fi Protected Setup of AOSS™. Zolang dit duurt, knippert het lampje Toner (0,2 seconde aan en 0,1 seconde uit).
    Lampjes geven aan - WLAN wordt ingesteld

De printer maakt verbinding met een WLAN-toegangspunt/-router. Zolang dit duurt, knipperen de lampjes Toner en Drum (0,2 seconde aan en 0,1 seconde uit).
    Lampjes geven aan - Verbinding maken op basis van WSP/AOSS

7. Wacht tot het lampje Ready van het apparaat aangeeft dat er verbinding is. Het lampje Ready blijft vijf minuten branden. Dit wil zeggen dat het apparaat verbinding heeft gemaakt met uw WLAN-toegangspunt/-router.
    Lampjes geven aan - Gereed

Als het lampje Ready niet knippert, kan de printer geen verbinding maken met uw WLAN-toegangspunt/-router.

Als de verbinding mislukt, controleer dan de foutcode die in het afgedrukte WLAN-rapport wordt genoemd en klik hier voor meer informatie over de foutcode.

Het instellen van de draadloze verbinding is nu voltooid.

Ga nu door met de volgende stappen om de printerdriver voor een netwerkverbinding te installeren. Ook al hebt u al via een USB-verbinding afgedrukt, dan nog moet u de printerdriver voor een netwerkverbinding installeren.

De driver voor het netwerk installeren:

Opmerking: De precieze vensters kunnen per besturingssysteem en Brother-apparaat verschillen.

1. Zorg ervoor dat de computer aan is en dat u met beheerdersrechten bent aangemeld.

Sluit eventueel geopende programma's.

2. Plaats de installatie-cd in het cd-rom-station.

Voor Windows-gebruikers:

Als u geen cd-rom hebt, ga dan naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Volledig driver- en softwarepakket. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.

Voor Macintosh-gebruikers:
    Als u geen cd-rom hebt, ga dan naar het gedeelte Downloads van deze website en download de printerdriver. De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.

Voor Windows-gebruikers:

1. Het openingsvenster wordt automatisch weergegeven. Kies desgevraagd uw model en taal.

Opmerking: Als het Brother-venster niet automatisch wordt weergegeven, klik hier om weer te geven hoe u het Installatievenster opent.

2. Het hoofdmenu van de cd-rom wordt weergegeven. Klik op De printerdriver installeren en klik op Ja als u akkoord gaat met de licentieovereenkomst.

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven klik op Toestaan of Ja.

Hoofdmenu van cd-rom

1. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te installeren.

Voor Macintosh-gebruikers:

1. Dubbelklik op het pictogram Start Here OSX voor de installatie.

Menu van de cd-rom voor Macintosh

2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de software te installeren.

Verwante modellen

HL-2135W, HL-2270DW