HL-2140

Hoe verhelp ik een papierstoring?

Volg de onderstaande aanwijzingen om vastgelopen papier te verwijderen.

Gebruik GEEN spuitbussen om het apparaat van binnen of buiten schoon te maken. Dit kan brand of elektrische schokken veroorzaken.

Na gebruik van de printer zijn sommige onderdelen in de printer erg warm. Let er bij het openen van de klep aan de voor- of achterzijde (uitvoerlade achterzijde) van de printer op dat u de in de figuur grijs weergegeven delen NIET aanraakt.

1. Open de klep aan de voorzijde.
  1. Verwijder de drumeenheid en tonercartridge voorzichtig.

image

Als u de drumeenheid en tonercartridge niet uit de machine kunt verwijderen houd de machine dan vast met de andere hand.

image

Het vastgelopen papier wordt samen met de drumeenheid en de tonercartridge uit de machine getrokken, verwijder het papier. Als het papier nog in de machine zit verwijder dit dan voorzichtig.

Voorkom schade aan de printer als gevolg van statische elektriciteit en raak de in de afbeelding getoonde contactpunten NIET aan.

1. Sluit de klep aan de voorzijde.

Plaats de drumeenheid en tonercartridge nu nog niet terug in de printer.

1. Trek de papierlade volledig uit de printer.
  1. Trek het vastgelopen papier omlaag en naar buiten.
  1. Open de klep aan de achterzijde (uitvoerlade achterzijde).
  1. Open de klep van de fuser (1) door de tab naar u toe te trekken.
  1. Trek het vastgelopen papier uit de fuser.

Na gebruik van de printer zijn sommige onderdelen in de printer erg warm. Laat de printer afkoelen voordat u de onderdelen binnen in de printer aanraakt.

1. Sluit de klep aan de achterzijde (uitvoerlade achterzijde).
  2. Druk de groene vergrendeling omlaag en haal de tonercartridge uit de drumeenheid. Verwijder eventueel het papier dat binnen in de drumeenheid is vastgelopen.

• Ga voorzichtig om met de tonercartridge. Als u toner op uw handen of kleding krijgt, moet u de getroffen plek onmiddellijk afvegen of afwassen met koud water.
  • Voorkom problemen met de afdrukkwaliteit en raak de onderdelen die in de figuren grijs zijn weergegeven NIET aan.

1. Plaats de tonercartridge terug in de drumeenheid. U moet de cartridge horen vastklikken. Bij een correcte plaatsing komt de groene vergrendeling automatisch omhoog.

1. Plaats de drumeenheid en tonercartridge terug in de printer.
  1. Plaats de papierlade goed terug in de printer.
  2. Sluit de klep aan de voorzijde. De printer gaat automatisch door met afdrukken.

Als de printer niet automatisch begint af te drukken, moet u op de knop Go drukken. Als de printer dan nog niet wil afdrukken, controleert u of al het vastgelopen papier wel goed uit de printer is verwijderd. Probeer het vervolgens opnieuw.

Verwijder altijd al het papier uit de papierlade en leg de stapel mooi recht nadat u papier hebt bijgevuld. Zo voorkomt u dat meerdere vellen tegelijk in de printer gaan en verkleint u de kans op papierstoringen.

Verwante modellen

HL-2140, HL-2150N, HL-2170W