FAX-2820

Brother-apparaat zo instellen dat bepaalde functies niet algemeen toegankelijk zijn.

Met de functie Verzendslot zorgt u ervoor dat onbevoegden uw Brother-apparaat niet zomaar kunnen gebruiken.

Met Verzendslot ingeschakeld zijn de volgende taken wel beschikbaar:

• Faxen ontvangen

• Faxen doorzenden (als Fax Doorzenden al was ingeschakeld)

• Ontvangen berichten *indien van toepassing

• Afstandsbediening (als Fax Opslaan al was ingeschakeld)

• Ontvang PC Fax (als Ontvang PC Fax al was ingeschakeld) *indien van toepassing

• Ontvangen van telefoongesprekken (indien uw Brother machine een handset heeft)

Met Verzendslot ingeschakeld zijn de volgende taken niet beschikbaar:

• Faxen verzenden

• Kopiëren

• Afdrukken vanaf de computer *indien van toepassing

• Scannen vanaf de computer *indien van toepassing

• Het maken van telefoongesprekken (indien uw Brother machine een handset heeft)

• Met Verzendslot ingeschakeld is het niet mogelijk om de tijdklok of pollingtaken te gebruiken. Als u de tijdklok echter op voorhand hebt geprogrammeerd, worden die faxen nog wel gewoon verzonden. Ze gaan dus niet verloren.

Wachtwoord instellen
U moet een wachtwoord instellen voordat u Verzendslot kunt inschakelen.

Ga als volgt te werk om een wachtwoord in te stellen voor Verzendslot:

1. Druk op Menu/Instellen en kies Standaardinst. => Beveiliging => Verzendslot.

2. Voer een numeriek wachtwoord van vier cijfers in.

3. Druk op de knop Menu/Instellen.

• Als dit de eerste keer is dat u het wachtwoord invoert, wordt 'Nogmaals' weergegeven op het display.

4. Voer het wachtwoord nog een keer in.

5. Druk op de knop Menu/Instellen.

6. Druk op de knop Stop/Eindigen.

Verzendslot inschakelen

Nadat u een wachtwoord hebt opgegeven schakelt u Verzendslot als volgt in:

1. Druk op Menu/Instellen en kies Standaardinst. => Beveiliging => Verzendslot.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Verzendslot Aan te kiezen.

3. Druk op de knop Menu/Instellen.

4. Voer het wachtwoord van vier cijfers in.

5. Druk op de knop Menu/Instellen.

Het Brother-apparaat gaat nu offline. Op het display wordt 'Verzendslot Mode' weergegeven.

Bij een stroomstoring blijven de gegevens in het geheugen van het Brother-apparaat maximaal vier dagen behouden.

Verzendslot uitschakelen
Ga als volgt te werk om Verzendslot uit te schakelen:

1. Druk op Menu/Instellen.

2. Voer het wachtwoord van vier cijfers in.

3. Druk op Menu/Instellen.

Verzendslot wordt automatisch uitgeschakeld. Op het display van het Brother-apparaat worden de datum en tijd weergegeven.

Als u het verkeerde wachtwoord invoert, ziet u 'Fout wachtwoord' op het display en blijft het apparaat offline. Verzendslot Mode blijft actief totdat u het juiste wachtwoord invoert.

Wachtwoord wijzigen
Ga als volgt te werk om het wachtwoord voor Verzendslot te wijzigen:

1. Druk op Menu/Instellen en kies Standaardinst. => Beveiliging => Verzendslot.

2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Wachtw. inst. te kiezen.

3. Druk op de knop Menu/Instellen.

4. Voer het huidige wachtwoord van vier cijfers in.

5. Druk op de knop Menu/Instellen.

6. Voer een nieuw wachtwoord van vier cijfers in.

7. Druk op de knop Menu/Instellen.

8. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als 'Nogmaals' niet wordt weergegeven op het display, gaat u naar stap 9.

• Als 'Nogmaals' wordt weergegeven op het display van het apparaat, gaat u te werk als volgt:

1. Voer het nieuwe wachtwoord nog een keer in.

2. Druk op de knop Menu/Instellen.

3. Ga naar stap 9.

9. Druk op de knop Stop/Eindigen.

Verwante modellen

FAX-2820, FAX-2825, MFC-7420