DCP-L8400CDN

Een document scannen en als PDF-bestand opslaan met behulp van de scanknop op het Brother-apparaat (scannen naar bestand)

U kunt een document scannen en de scan als PDF-bestand opslaan in een map naar wens door te drukken op de scanknop op het bedieningspaneel van het Brother-apparaat.

Als u wilt weten hoe u meerdere pagina's scant en daar één bestand van maakt, zie dan 'Meerdere pagina's scannen en daar één bestand van maken in plaats van per scan een apart bestand'.
Volg de onderstaande aanwijzingen om de functie Scan naar bestand te configureren en te gebruiken.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

Stap A: De functie Scannen naar bestand configureren

Voor Windows
  1. Open ControlCenter.
    • Modellen die Brother Utilities ondersteunen
      1. Open Brother Utilities.
        • Windows 7/10/11
          Klik op Start of Start(Start) > (Alle programma's of Alle apps >) Brother > Brother Utilities.
        • Windows 8
          Klik in het startscherm op Start.
          Als deze optie niet voorkomt in het startscherm, klik dan met de rechtermuisknop op een leeg deel van het startscherm en klik vervolgens op Alle apps op de balk.
          Klik op Brother Utilities.
      2. Selecteer Scannen.
      3. Klik op ControlCenter4.
    • Modellen zonder ondersteuning voor Brother Utilities
      Klik op Start(Start) > Alle programma's > Brother > [modelnaam] > ControlCenter4.
  2. Open het venster Scaninstellingen apparaat.

In de Startmodus:
    Klik op het tabblad Apparaatinstellingen => Scaninstellingen apparaat.

'Scaninstellingen apparaat in de Startmodus'

In de Geavanceerde modus:
    Klik op het tabblad Apparaatinstellingen => Scaninstellingen apparaat.

'Scaninstellingen apparaat in de Geavanceerde modus'

3. Het venster Scaninstellingen apparaat wordt weergegeven. Klik op het tabblad Bestand en selecteer PDF(*.pdf) bij Type Bestand. Configureer de instellingen en klik op OK. In het vak Bestandsnaam bijvoorbeeld kunt u instellen welke tekst altijd moet worden gebruikt aan het begin van de bestandsnaam van het bestand met de scan. Bij Bestemmingsfolder kunt u de map opgeven waarin de scans moeten komen.

'Het venster Scaninstellingen apparaat'

4. Ga naar stap B.

Voor Macintosh
  1. Open ControlCenter.
    Open ControlCenter2 door te klikken op Go in de Finder gevolgd door Programma's > Brother > ControlCenter. Dubbelklik op ControlCenter.
    ControlCenter wordt geopend en er wordt een pictogram toegevoegd aan het Dock.
  2. Houd Ctrl op het toetsenbord ingedrukt en klik vervolgens op Bestand.
  3. Klik op het tabblad Bedieningsknop Apparaat en selecteer PDF(*.pdf) bij Type Bestand. Configureer de instellingen en klik op OK. In het vak Bestandsnaam bijvoorbeeld kunt u instellen welke tekst altijd moet worden gebruikt aan het begin van de bestandsnaam van het bestand met de scan. Bij Bestemmingsfolder kunt u de map opgeven waarin de scans moeten komen.
    CC2_Bedieningsknop_Apparaat

Stap B: Scannen naar bestand gebruiken met de scanknop op het Brother-apparaat

1. Laad uw document.
  2. Druk op afbeelding(Scannen).
  3. Veeg naar links of rechts om afbeelding (naar bestand) weer te geven.
  4. Druk op afbeelding (naar bestand). Het pictogram gaat naar het midden en wordt blauw gemarkeerd.
  5. Druk op OK.
  6. (Voor netwerkgebruikers)
    1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om de naam weer te geven van de computer die de gegevens moet ontvangen.
      Opmerking:
      Als de computer niet wordt weergegeven, klik dan hier voor een oplossing.
    2. Druk op de naam van de doelcomputer.
    3. Als u op het display wordt gevraagd een pincode in te voeren, voert u de viercijferige code voor de doelcomputer in op het display en drukt u vervolgens op OK.
  7. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u de standaardinstellingen wilt behouden, gaat u naar stap 10.
    • Als u de standaardinstellingen wilt wijzigen, gaat u naar stap 8.
  8. Druk op Opties.
  9. Selecteer de gewenste instellingen voor Type Scan, Resolutie, Type Bestand, Afmeting scan en Achtergrondkleur verwijderen
  10. Druk op Start.

U kunt scannen vanaf uw computer met de handige toepassing ControlCenter.
> Zie de verwante vragen voor meer informatie over het gebruik van ControlCenter voor Windows of Macintosh.

Verwante modellen

DCP-L8400CDN