DCP-L8400CDN

De Brother machine instellen om openbare toegang tot de volgende functies te beperken

Met Beveiligd functieslot kunt u openbare toegang tot bepaalde machinefuncties beperken:

• Fax Tx (Faxen verzenden) *1
  • Fax Rx (Faxen ontvangen) *1
  • Kopiëren
  • Scan (Remote)*2 3
  • Scan (Direct)*3 4
  • Direct afdrukken *4
  • Afdrukken *3
  • Web Connect (Uploaden)
  • Web Connect (Downloaden)
  • Kleur afdruk*3 *5
  • Paginalimiet *5

*1: Alleen voor modellen beschikbaar met een fax functie.

*2: Scannen behalve Scannen naar USB.

*3: Scannen omvat eveneens scanopdrachten via Brother iPrint&Scan.

*4: Scan to USB
*5: Print en kleur afdrukken die afdruktaken bevatten via Brother iPrint&Scan.
*6: Beschikbaar voor Print, USB Direct Print, Kopie en Web Connect (Download).

Met deze functie kunt u ook toegang tot menu-instellingen beperken om te voorkomen dat gebruikers de standaardinstellingen wijzigen.

Voordat u de beveiligingsfuncties gebruikt, moet u eerst een beheerderswachtwoord invoeren.

De beheerder kan individuele gebruikers beperken samen met een gebruikerswachtwoord opleggen.

Bewaar het wachtwoord op een veilige plek. Als u het wachtwoord vergeet, moet het wachtwoord dat is opgeslagen in de machine worden gereset. Voor informatie over het resetten van het wachtwoord, neem contact op met de Brother klantenservice.

• U kunt Secure Function Lock instellen met behulp van Beheer via een webbrowser en BRAdmin Professional 3 (uitsluitend Windows).
  • Alleen beheerders kunnen beperkingen instellen en wijzigingen aanbrengen voor iedere gebruiker.

Voordat u Beveiligd functieslot 3.0 kunt gebruiken

U kunt de instellingen van Beveiligd functieslot met behulp van een webbrowser configureren. Voordat u dit doet, moet u de volgende voorbereidingen treffen.

1. Start uw webbrowser.
  2. Typ "http://IP-adres van machine/" in uw browser (hierbij staat "IP-adres van machine" voor het IP-adres van de machine).
    Bijvoorbeeld: http://192.168.1.2/

U vindt het IP-adres van de machine in de netwerkconfiguratielijst.

3. Voer een wachtwoord in de Loginbox. (Dit is het wachtwoord om in te loggen op de webpagina van de machine.) Klik op image.

Login to EWS

Geef een wachtwoord op als u de instellingen van de machine voor de eerste keer met een webbrowser configureert. Standaard is geen wachtwoord nodig.

1. Klik op Configureer het wachtwoord.
    2. Voer een wachtwoord in (maximaal 32 tekens).
    3. Typ het wachtwoord opnieuw in het veld Bevestigen: nieuw wachtwoord.
    4. Klik op Indienen.

Toegang tot beperkte handelingen kan worden geactiveerd door het creëren van een beperkte gebruiker. Beperkte gebruikers moeten hun gebruikersnaam kiezen uit een lijst en een wachtwoord invoeren om de Brother machine te gebruiken.

1. Beveiligd functieslot aanzetten (zie STAP A).
  2. De openbare gebruikersmodus instellen (zie STAP B).
  3. Beperkte gebruikers instellen (indien nodig) (zie STAP C).

Beveiligd functieslot aanzetten

Het wachtwoord dat u in deze stappen instelt, is voor de beheerder. Dit wachtwoord wordt gebruikt om gebruikers in te stellen en Beveiligd functieslot in of uit te schakelen.

1. Klik op Beheerder.
  2. Klik op Beperkte gebruikers Functie.
  3. Kies Secure Function.
  4. Klik op Indienen.

SecureFunction_on

Het pictrogram Beveiligd Functie Slot is onderaan zichtbaar naast de datum en tijd.
    Secure_Function_Icon

STAP B: De openbare gebruikersmodus instellen

U kunt de openbare modus instellen en kiezen welke functies beschikbaar zijn voor openbare gebruikers. Openbare gebruikers hoeven geen wachtwoord in te voeren om gebruik te maken van de functies die u via deze instelling hebt geactiveerd.

1. Klik op Beheerder.
  2. Klik op Beperkte Functies xx-xx.
  3. Vink het vakje uit van de functies die u wilt beperken in de kolom Openbare gebruikersmodus.
  4. Klik op Indienen.

Public_Mode

STAP C: Beperkte gebruikers instellen

U kunt gebruikers met beperkte rechten en een wachtwoord instellen. U kunt tot 100 beperkte gebruikers instellen en 100 gebruikers.

U kunt deze instellingen met behulp van een webbrowser configureren.

1. Klik op Beheerder.
  2. Klik op Beperkte Functies xx-xx.
  3. Typ een alfanumerieke groep naam of Gebruikersnaam (tot 5 karakters) in het veld Gebruikerslijst/Beperkte Functies.

RestrictedFunctions

4. Bij afdrukken en andere kolommen, haal het vinkje weg om de restrictie van Beperkte functies op te heffen. Om het aantal maximale pagina's te configureren, vinkt u het selectievakje Aan in Paginalimiet en voert u vervolgens het aantal in het veld Max. in.
  5. Klik op Indienen.
  6. Klik op Gebruikerslijstxx-xx.
  7. In het veld Gebruikerslijst, typ de gebruikersnaam tot 20 karakters.
  8. Typ een vier cijferig wachtwoord in het selectievakjevakje PIN Number.
  9. Kies Gebruikerslijst/ Beperkte Functies vanuit de lijst voor iedere gebruiker.

UserList

10. Klik op Indienen.

Verwante modellen

DCP-L8400CDN, DCP-L8450CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW