DCP-L5500DN

Ik kan niet scannen via het netwerk.

Volg de onderstaande procedure voor dit probleem.

Stap 1: Controleer de netwerkverbinding

Controleer of het Brother-apparaat via het netwerk kan afdrukken.
Als u niet kunt afdrukken, raadpleeg dan de onderstaande onderwerpen:

> Klik hier om weer te geven hoe u het afdrukken mogelijk maakt in een vast netwerk (Windows/macOS).

Stap 2: Scan een document met software die dit product ondersteunt

Scan een document met Brother iPrint&Scan (deze software ondersteunt dit product).
> Klik hier om Brother iPrint&Scan te downloaden vanuit de sectie Download.

Stap 3: Kan niet scannen met de scanknop

Mogelijk wordt de toepassing geblokkeerd door een firewall. Configureer de firewallinstellingen om de toepassing toe te staan.

Windows
  • ControlCenter Launcher
  • BRCTRLCNTR.EXE
  • Brother iPrint&Scan.exe
  • iPSNotifier.exe
macOS

(Voor compatibele modellen voor macOS 10.15 of hoger)

Om te scannen met de scanknop van uw Brother-apparaat, moet u de iPrint&Scan Push Scan Tool installeren.
> Klik hier om de iPrint&Scan Push Scan Tool te downloaden vanuit de sectie Downloads.

Nadat u de iPrint&Scan Push Scan Tool hebt geïnstalleerd, moet u de instellingen voor de scanknop van uw Brother-apparaat configureren via Brother iPrint&Scan.

Macintosh HD/Bibliotheek/Printers/Brother/Hulpprogramma's/Server/NETserver.app

Stap 4 (macOS): Zorg ervoor dat uw router communicatie via Bonjour toestaat in het netwerk

Ondersteunt de router communicatie via Bonjour?
Mogelijk is de router zo ingesteld dat Bonjour-communicatie wordt geblokkeerd. Zie de ondersteuningsdocumentatie voor uw router en controleer de routerinstellingen.
Als u niet weet of de router Bonjour ondersteunt, of als u niet weet hoe u de instellingen kunt wijzigen, neem dan contact op met de routerfabrikant.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-L2550DN, DCP-L5500DN, MFC-L2710DN, MFC-L3730CDN, MFC-L5700DN