DCP-J315W

Is er een manier om het inktverbruik bij het afdrukken vanaf de computer te verminderen?

Op de volgende manieren kunt u het inktverbruik verminderen.

- Afdrukresolutie verlagen

Op de volgende manier kunt u het verbruik van kleureninkt verminderen.

- Document afdrukken met uitsluitend zwarte inkt

- Afdrukresolutie verlagen
Door een lagere afdrukkwaliteit te kiezen verlaagt u de afdrukresolutie. Dit kan helpen het inktverbruik te verminderen. De afdruk wordt wel minder scherp.

• Voor gebruikers van Windows:

1. Klik op Voorkeursinstellingen. (Klik hier om weer te geven hoe u Voorkeursinstellingen voor afdrukken opent).

2. Klik op het tabblad Normaal.

3. Kies Snel bij Kwaliteit of Afdrukkwaliteit.

4. Klik op Toepassen => OK.

• Voor Mac OS X-gebruikers:

1. Selecteer Printerinstellingen in het afdrukvenster.

2. Klik op het tabblad Normaal. (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig).

3. Kies Snel bij Kwaliteit of Afdrukkwaliteit.

- Document afdrukken met uitsluitend zwarte inkt
Wanneer u een zwart-witdocument afdrukt en toch de modus Kleur en een ander medium dan normaal papier selecteert, verbruikt u onnodig kleureninkt. Documenten die zwart-wit lijken maar wel kleurgegevens bevatten, worden in kleur afgedrukt. Documenten die grijstinten bevatten, kunnen ook in kleur worden afgedrukt (als gevolg van de manier waarop kleuren worden verwerkt).

Raadpleeg voor meer informatie de verwante vragen aan het eind van de pagina.

Volg de onderstaande stappen om Grijstinten en Normaal papier te selecteren:

• Voor gebruikers van Windows:

1. Klik op Voorkeursinstellingen. (Klik hier om weer te geven hoe u Voorkeursinstellingen voor afdrukken opent).

2. Klik op het tabblad Normaal.

3. Zorg ervoor dat Normaal papier is gekozen bij Mediatype.

4. Klik op het tabblad Geavanceerd.

5. Kies Grijstinten bij Kleur/Grijstinten.

6. Klik op Toepassen => OK.

• Voor Mac OS X-gebruikers:

1. Selecteer Printerinstellingen in het afdrukvenster.

2. Zorg ervoor dat Normaal papier is gekozen bij Mediatype.

3. Klik op het tabblad Geavanceerd. (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig).

4. Kies Grijstinten bij Kleur/Grijstinten.

Als u geen problemen met de afdrukkwaliteit hebt, moet u de printkop NIET schoonmaken.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-145C, DCP-165C, DCP-195C, DCP-365CN, DCP-375CW, DCP-385C, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-J125, DCP-J140W, DCP-J315W, MFC-250C, MFC-290C, MFC-295CN, MFC-490CW, MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-790CW, MFC-990CW, MFC-J410