DCP-J152W

Verbinding tot stand brengen tussen uw Brother-apparaat en mobiele apparaat via een draadloze router of draadloos toegangspunt.

Volg de onderstaande stappen om een Brother-apparaat in te stellen voor een draadloos netwerk (Wi-Fi) met een draadloos/draadloze toegangspunt/router.

1. Voorbereiding treffen voordat u de instellingen configureert
  2. Het Brother-apparaat configureren
  3. Het mobiele apparaat configureren

1. Voorbereiding treffen voordat u de instellingen configureert

Controleer de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) van uw draadloze toegangspunt/router. U hebt deze informatie later nodig.

SSID

Noteer de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord).

wachtwoord

Ga, nadat u de netwerkgegevens van uw draadloze toegangspunt/router hebt gecontroleerd, naar de volgende stap.

2. Het Brother-apparaat configureren

1. Druk op Menu. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Netwerk te selecteren en druk op OK.
  2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om WLAN te selecteren en druk op OK.
  3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Inst. Wizard te selecteren en druk op OK.
  4. Wanneer Netwerkinterface omschakelen naar draadloos?, Netwerk I/F draadloos of WLAN inschakelen? wordt weergegeven, drukt u op OK om dit te accepteren. De wizard voor de draadloze instellingen wordt nu gestart.
  5. Het apparaat zoekt het netwerk en geeft de beschikbare SSID's weer. Als een lijst met SSID's wordt weergegeven, selecteer dan de SSID die u eerder hebt genoteerd.
  6. Druk op OK. (Bij bepaalde modellen is deze stap niet nodig.)
  7. Als het apparaat u vraagt WPS te gebruiken, drukt u op - (Nee).
  8. Voer de eerder genoteerde netwerksleutel (wachtwoord) in. Druk op OK.
  9. Druk op + (Ja) om de instellingen toe te passen.
  10. Het apparaat maakt verbinding met het door u geselecteerde draadloze apparaat. Op het display van het apparaat wordt het resultaat van de verbinding gemeld en er wordt automatisch een WLAN-rapport afgedrukt.
    Als de draadloze verbinding is mislukt, kijk dan welke foutcode het afgedrukte rapport aangeeft.
    > Klik hier voor meer informatie over het WLAN-rapport.
  11. Druk op OK.

3. Het mobiele apparaat configureren

Volg de onderstaande stappen om het mobiele apparaat in te stellen.

Android™

1. Tik op het pictogram Instellingen.

Instellingen

2. Tik op Wi-Fi.

Wi-Fi

3. Als uw Wi-Fi Uit is, zet het dan Aan.

inschakelen

4. Zoek de SSID die u eerder hebt genoteerd en tik er vervolgens op.

SSID

5. Voer de eerder genoteerde netwerksleutel (wachtwoord) in en tik op VERBINDING MAKEN.

VERBINDING MAKEN

6. Het instellen van de draadloze verbinding is voltooid als Verbonden wordt weergegeven onder de SSID die u eerder hebt geselecteerd.

Verbonden

7. Download Brother iPrint&Scan op uw mobiele apparaat.
    U kunt Brother iPrint&Scan gratis downloaden bij Google Play.
    > Klik hier om naar Google Play™ te gaan.

iOS (iPhone, iPod, iPad)

1. Tik op het pictogram Instellingen.

Instellingen

2. Tik op Wi-Fi.

Wi-Fi

3. Als uw Wi-Fi Uit is, zet het dan Aan.

inschakelen

4. Zoek de SSID die u eerder hebt genoteerd en tik er vervolgens op.

SSID

5. Voer de eerder genoteerde netwerksleutel (wachtwoord) in en tik op Verbind met netwerk.

Wachtwoord

6. Het instellen van de draadloze verbinding is voltooid als er een vinkje wordt weergegeven naast de SSID die u eerder hebt geselecteerd.

vinkje

7. Download Brother iPrint&Scan op uw mobiele apparaat.
    U kunt Brother iPrint&Scan gratis downloaden uit de App Store.
    > Klik hier om naar de Apple App Store te gaan.

Verwante modellen

DCP-J152W