DCP-J140W

"Offline" wordt weergegevn in Status Monitor.

Status Monitor Offline

Controleer of u vanaf de computer naar de printer kunt afdrukken.

> Klik hier als u niet kunt afdrukken,
> Klik hier als u wel kunt afdrukken.

Als u niet vanaf uw computer kunt afdrukken...

Als u niet kunt afdrukken, bekijk de oplossing die van toepassing is op uw situatie.

Als u kunt afdrukken vanaf uw computer...

Bekijk de oplossing die van toepassing is op uw situatie.

(Windows)

(Mac)

(Windows)

Stap A: Controleer of de Statusmonitor het juiste Brother-apparaat weergeeft of controleert.

De Statusmonitor kan de juiste informatie niet weergeven als de juiste driver niet is geconfigureerd in de instelling Apparaat naar monitor of Apparaat naar display. Zoek de juiste printerdriver en controleer de apparaatinstellingen van de Statusmonitor door de volgende stappen hieronder uit te voeren.

Stap I: Zoek de juiste printerdriver.

Als u de USB-poort van uw computer hebt aangesloten op het Brother-apparaat of als u de printer meerdere keren hebt geïnstalleerd, zijn mogelijk de pictogrammen gemaakt. In deze situatie werken anderen mogelijk niet. Om documenten af te drukken, selecteert u de prinbterdriver die werkt.

(Windows 11)

Printer Copy

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere apparaten zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in die u wilt gebruiken.
  2. Selecteer uw Brother-apparaat.
  3. Controleer de status van het Brother-apparaat.
    Als de status inactief is, betekent dit dat de printerdriver correct werkt. Selecteer deze printerdriver bij het afdrukken.Make sure the Brother machine status
  4. Als u de printerdrivers hebt gecontroleerd die werken, ga naar Stap II.

(Windows 7, Windows 8, en Windows 10)

Copy icon

Plaats de cursor een tijdje  op het pictogram, de status van de printerdriver wordt dan weergegeven.

Ready

Als de status gereed is, betekent dit dat de printerdriver werkt. Selecteer deze printerdriver bij het afdrukken van documenten. Als u altijd met deze printer wilt afdrukken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteert u de standaardprinter. En dan ziet u het vinkje op het apparaat. Wanneer u de volgende keer afdrukt, wordt deze printerdriver automatisch geselecteerd..

Default Printer

Stap II: Controleer de instellingen "Apparaat naar monitor ".

1. Klik met de rechtermuisknop op Statusmonitor op de taakbalk, en klik op Apparaat naar monitor .
    image

2. De stuurprogramma's van het geïnstalleerde Brother-apparaat worden weergegeven. Als u meerdere Brother-apparaten hebt of het stuurprogramma meerdere keren hebt geïnstalleerd, worden de meerdere stuurprogramma's vermeld.

Controleer de stuurprogramma's die u gebruikt en schakel de stuurprogramma's uit die niet worden gebruikt STEP A-I.

image

3. Klik op OK. U krijgt onmiddellijk een melding van fouten, zoals papier op, papierstoring of inkt is op.

Als u slechts één stuurprogramma hebt gecheckt in Stap 2, ga naar stap B.

Als u in Stap 2 meerdere stuurprogramma's hebt gecontroleerd om meer dan één Brother apparaat te controleren, kunt u selecteren op welk apparaat de status wordt weergegeven op andere momenten dan wanneer er fouten optreden. Ga dan naar Stap III.

Stap III: Controleer de instellingen "Apparaat naar display".

1. Klik met de rechtermuisknop op Statusmonitor op de taakbalk, en klik op Apparaat naar display.

image

2. Selecteer het stuurprogramma van het apparaat waarvan u de status wilt weergeven (zoals Gereed, Offline) op andere tijden dan wanneer er zich fouten voordoen.
    image

3. Klik op OK. Zorg ervoor dat het apparaat welke geselecteerd is in stap 2 aan staat, en ga naar stap B.

Stap B: Controleer de status die in de Statusmonitor wordt weergegeven.

Controleer de status die in de Statusmonitor wordt weergegeven.

Indien "Offline" nog steeds wordt weergegeven, start u de Statusmonitor opnieuw door de onderstaande stappen te volgen en de status opnieuw te controleren.

• Als u het Brother-apparaat gebruikt via een netwerkverbinding, ga naar stap C.
  • Als u het Brother-apparaat gebruikt via een USB-verbinding, ga naar stap D.

Stap C: Controleer de beveiligingssoftware (Alleen voor netwerkgebruikers)

Als u het apparaat van Brother via een netwerkverbinding gebruikt, kan de beveiligingssoftware ervoor zorgen dat de Statusmonitor de onjuiste status van het Brother-apparaat weergeeft.

Controleer of de beveiligingssoftware de toegang tot de Statusmonitor NIET weigert. Hieronder staan namen die worden gebruikt om te verwijzen naar de Statusmonitor van de beveiligingssoftware.

• BrMfimon.exe
  • Brother Status Monitor (Network)
  • Brother Status Monitor Application
  • BrStMonW.exe

Raadpleeg de gebruikershandleiding voor uw beveiligingssoftware of neem contact op met de fabrikant van de beveiligingssoftware voor instructies over het configureren van de beveiligingssoftware.
Als "Offline" nog steeds wordt weergegeven, ga dan naar stap D.

Stap D: Installeer Statusmonitor opnieuw..

Het toepassingsprogramma van Statusmonitor heeft mogelijk de problemen.

Download het complete pakket van Drivers & Software, welke de Statusmonitor bevat, via de sectie Downloads en installeer het opnieuw.

> Klik hier om weer te geven hoe u het Compleet pakket van drivers & software downloadt uit het gedeelte Downloads.

(Mac)

Het toepassingsprogramma van Statusmonitor heeft mogelijk problemen.

Download het complete pakket van Drivers & Software, welke de Statusmonitor bevat, via de sectie Downloads en installeer het opnieuw.
> Klik hier om weer te geven hoe u het Compleet pakket van drivers & software downloadt uit het gedeelte Downloads.

Indien het Complete pakket van drivers & Software niet beschikbaar is voor uw model, selecteer Printer Driver of CUPS Printer Driver, welke de Statusmonitor bevat.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-365CN, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7045N, DCP-7055W, DCP-7065DN, DCP-7070DW, DCP-8085DN, DCP-8110DN, DCP-8250DN, DCP-9010CN, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, DCP-9055CDN, DCP-9270CDN, DCP-J132W, DCP-J140W, DCP-J152W, DCP-J172W, DCP-J315W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J515W, DCP-J525W, DCP-J552DW, DCP-J715W, DCP-J725DW, DCP-J752DW, DCP-J925DW, HL-3140CW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, HL-4140CN, HL-4150CDN, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5450DNT, HL-5470DW, HL-6180DWT, HL-S7000DN, MFC-295CN, MFC-490CW, MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7360N, MFC-7440N, MFC-7460DN, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-8370DN, MFC-8380DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9120CN, MFC-9140CDN, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J430W, MFC-J4410DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5910DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW