DCP-J1200W(E)

De printerstatus is Offline of Onderbroken.

Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

STAP A: Controleer of het Brother-apparaat is ingeschakeld en of er geen fouten zijn

1. Als het scherm van uw Brother-apparaat (hierna LCD genoemd) leeg is of de LED uit is, is het apparaat mogelijk niet ingeschakeld. Controleer of het apparaat uit de slaapstand wordt gehaald.
    Als dit niet het geval is, controleert u of deze is aangesloten op een werkend stopcontact en of alle aan/uit-schakelaars zijn ingeschakeld.

Opmerking: Als u het apparaat niet kunt inschakelen, is deze oplossing niet van toepassing. Ga naar hardwareprobleem oplossen.

2. Controleer of het display van het apparaat of de LED-indicatie van uw Brother-apparaat geen foutmelding weergeeft. Voorbeelden hiervan zijn 'Papierstoring' of 'Inkt/toner is op'. Als het LCD-scherm of de LED een fout weergeeft, lost u de fout op om het aangegeven probleem te verhelpen.

STAP B: Controleer of de printer is aangesloten op de computer

• Als u een USB-kabel gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de kabel is aangesloten op zowel de printer als de computer.
    Probeer het rechtstreeks op de computer aan te sluiten en niet via een hub.
  • Als u een draadloze verbinding gebruikt, drukt u de netwerkconfiguratiepagina af om het IP-adres te controleren.
  • Als u niet meer kunt afdrukken of scannen op het draadloze netwerk, start u de Wi-Fi-module van uw Brother-apparaat opnieuw op.
    1. Druk tegelijkertijd op de knop Wi-Fi(Wi-Fi) en KLEUR KOPIE.
    2. De Wi-Fi(Wi-Fi) begint te knipperen. Als het Wi-Filampje (Wi-Fi) brandt, probeert u opnieuw af te drukken of te scannen.

Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar STAP C.

STAP C: Controleer de volgende punten die van toepassing zijn op uw besturingssysteem

Windows: I. Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is ingesteld als standaard printer

Open de printermap en controleer of het pictogram van uw Brother-apparaat is ingeschakeld:

(Windows 11 of hoger)

Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat is geselecteerd om af te drukken in uw toepassing.

(Windows 8, Windows 10)

1. Open het Configuratiescherm. Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.
  2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.

Apparaten en printers

(Windows 7)

Klik op Start => Apparaten en printers.

Als het vinkje niet op uw Brother-apparaat staat, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat en selecteert u Als standaardprinter instellen.

Instellen als standaardprinter

Windows: II. Verwijder alle afdruktaken

(Windows 11 of hoger)

1. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  2. Selecteer uw Brother-apparaat, en klik op Afdrukwachtrij openen.
  3. Klik op menu > Alles annuleren.
    Click menu > Cancel all

(Windows 10 of lager)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven> Printer > Alle documenten annuleren.

Alle documenten annuleren

Als Alle documenten annuleren grijs is, zoals hieronder, klikt u op Openen als administrator. Voer uw uw beheerderswachtwoord in en klik op Ja.

Open als beheerder

Windows: III. Controleer de printerstatus in het venster Apparaten en printers

Deze stap is beschikbaar tot Windows 10.

Als u Windows 11 of hoger gebruikt, gaat u naar STAP IV.

Als de printerstatus Offline is

Offline

(Windows 10 of lager)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven > Printer > Printer Offline gebruiken (verwijdert het vinkje).

Als Printer Offline gebruiken grijs is, klikt u op Openen als administrator. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ja.

Als de printerstatus op Afdrukken onderbreken staat

Pauze

(Windows 10 of lager)

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat > Afdruktaken weergeven> Printer > Afdrukken onderbreken (verwijdert het vinkje).

Als Afdrukken onderbreken grijs is, klikt u op Openen als administrator. Voer uw beheerderswachtwoord in en klik op Ja.

Windows: IV.  Als een kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat (bijvoorbeeld: Brother [Modelnaam] (Kopie 1)) wordt vermeld in de Apparaten en Printers

Er kan een kopie van uw printer met dezelfde printernaam worden gemaakt als u:

• De USB-poort op uw computer die is aangesloten op het Brother-apparaat is gewijzigd.
  • Hetzelfde printerstuurprogramma meerdere keren geïnstalleerd is.

Dit kan ertoe leiden dat sommige kopieën van het printerstuurprogramma niet correct werken. Als u wilt afdrukken, selecteert u een printerstuurprogramma waarvan u weet dat het werkt.

Ga als volgt te werk om te controleren welk printerstuurprogramma werkt:

(Windows 11)

Printer Copy

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere machines zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in dat u wilt gebruiken.
  2. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  3. Selecteer uw Brother-apparaat.
  4. Controleer de status van het Brother-apparaat.

Als de status inactief is, betekent dit dat het printerstuurprogramma correct werkt. Selecteer dit printerstuurprogramma bij het afdrukken.

Make sure the Brother machine status

(Optioneel) Ga als volgt te werk om de printernaam te wijzigen:

1. Klik op Eigenschappen van printer.
    2. Wijzig de printernaam in het venster Eigenschappen van printer en klik op OK.

(Windows 7, Windows 8, en Windows 10)

Kopie stuurprogramma

Ga als volgt te werk om te controleren welk printerstuurprogramma werkt:

1. Schakel het Brother-apparaat in. Als er andere machines zijn aangesloten, schakelt u alleen het Brother-apparaat in dat u wilt gebruiken.
  2. Open de printermap.
    (Windows 8, Windows 10)
    Open het Configuratiescherm. (Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.)
    Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.

(Windows 7)
    Klik op Start > Apparaat en Printers.
  3. Houd de cursor boven het printerpictogram totdat het pop-upvenster met de printerstatus wordt weergegeven.

Gereed

Als de status Offline is, werkt het printerstuurprogramma niet. Selecteer het printerstuurprogramma waarvan de status niet Offline is..

(Optioneel) als u de printernaam wilt wijzigen, gaat u als volgt te werk:

1. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram.
    2. Klik op Eigenschappen van printer.
    3. Wijzig de printernaam in het venster Eigenschappen van printer en klik op OK.
  4. Als u altijd vanaf deze printer wilt afdrukken, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het apparaat en selecteert u als Standaardprinter instellen. Het vinkje verschijnt op het pictogram van het apparaat en wanneer u de volgende keer afdrukt, wordt dit printerstuurprogramma automatisch geselecteerd.

Defalt printer

Windows: V.  Als het probleem aanwezig blijft..

Controleer of de oplossing van toepassing is voor uw situatie:

(Voor een USB-verbinding)
> Klik hier om te zien hoe u kunt oplossen dat ik niet kan afdrukken met mijn Brother-apparaat met een USB-verbinding.

(Voor draadloze netwerken)
> Klik hier om te zien hoe u kunt oplossen dat ik niet kan afdrukken met mijn Brother-apparaat in een draadloos netwerk (Windows).

macOS: Als het probleem aanwezig blijft...

Controleer of de oplossing van toepassing is voor uw zaak:

(Voor een USB-verbinding)
> Klik hier om te zien hoe u kunt oplossen dat ik niet kan afdrukken met mijn Brother-apparaat met een USB-verbinding.

(Voor draadloze netwerken)
> Klik hier om te zien hoe u kunt oplossen dat ik niet kan afdrukken met mijn Brother-apparaat in een draadloos netwerk (Mac).

Verwante modellen

DCP-J1200W(E)