DCP-J1140DW

Slechte afdrukkwaliteit verbeteren.

We raden u aan om originele verbruiksartikelen van Brother te gebruiken om een stabiele afdrukkwaliteit en prestaties te garanderen. Hoewel niet alle niet-originele verbruiksartikelen kwaliteitsproblemen veroorzaken, kan het gebruik van niet-originele Brother verbruiksartikelen of het navullen van inktpatronen met inkt van derden een negatieve invloed hebben op de afdrukkwaliteit of storingen in het apparaat veroorzaken. De beperkte garantie van Brother is niet van toepassing op problemen die worden veroorzaakt door het gebruik van verbruiksartikelen van derden.

De onderstaande afbeeldingen zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

Het reinigen van de vier printkoppen in kleur (zwart, cyaan, magenta en geel) en/of het aanpassen van de verticale uitlijning kan de afdrukkwaliteit verbeteren. Om te bepalen of de uitlijning moet worden ingesteld en om te bepalen welke printkoppen moeten worden gereinigd, drukt u het Controleblad afdrukkwaliteit en het Controleblad uitlijning af.

Onderstaand vindt u instructies voor het verbeteren van het volgende:

• Witte lijnen in tekst of afbeeldingen
  • Lege tekst
  • Vage of vervaagde tekst en afbeeldingen

Volg de instructies die van toepassing zijn op uw probleem.

Sectie 1: De afdrukkwaliteit controleren en de printkop reinigen

Druk het controleblad van de afdrukkwaliteit af en kijk naar het pijpcontrolepatroon.
Als de printkop moet worden gereinigd, volgt u de instructies op het display van het apparaat.
> Klik hier om te zien hoe u het controleblad voor de afdrukkwaliteit afdrukt.

Als het probleem zich blijft voordoen, controleert u het volgende:

• Controleer en wijzig de papierinvoer.
  • Gebruik het aanbevolen type papier.
  • Om te zorgen dat de printkop en inktcartridges zo lang mogelijk meegaan en de afdrukkwaliteit op peil blijft, kunt u het apparaat het best zo min mogelijk loskoppelen van het stopcontact. Wacht na loskoppeling niet te lang voordat u het apparaat weer aansluit op het stopcontact. We raden u aan (aan/uit) te gebruiken Aan/uit om het apparaat uit te schakelen. Door het gebruik Aan/uitvan (aan/uit) wordt het apparaat minimaal van stroom voorzien, wat resulteert in een periodieke, maar minder frequente reiniging van de printkop.

Sectie 2: De uitlijning van de printer controleren

Druk het uitlijningscontroleblad af en pas de uitlijning van de afdruk aan.
> Klik hier om te zien hoe u het controleblad voor uitlijning afdrukt.

Als het probleem zich blijft voordoen, wijzigt u de opties voor de afdrukinstellingen.

Verwante vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1050DW, DCP-J1140DW, DCP-J1200W(E), DCP-J1800DW, MFC-J1010DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E), MFC-J4535DWXL, MFC-J4540DW(XL)