DCP-8085DN

Ik heb een probleem met de afdrukkwaliteit. Hoe los ik dit op?

Klik op de afbeelding die lijkt op uw probleem.

Witte lijnen dwars over de pagina

Witte lijnen van boven naar beneden op de pagina

Vage afdrukken

Grijze achtergrond

Pagina scheef

Wazige herhalingen

Vouwen of kreukels

Witte puntjes in zwarte tekst en afbeeldingen met een tussenafstand van 94 mm
(3,7 inch)

Zwarte puntjes met een tussenafstand van 94 mm
(3,7 inch)

Vaag

Tonervlekken

Volledig zwart

Zwarte tonervlekken dwars over de pagina

Lijn dwars over de pagina

Zwarte lijnen van boven naar beneden op de pagina

Afgedrukte pagina's hebben tonervlekken van boven naar beneden op de pagina

Witte lijnen dwars over de pagina:

• Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan onze specificaties voldoet. Grof of dik papier kan het probleem zijn.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Zorg ervoor dat de instellingen voor het soort papier in de printerdriver of de optie Papiersoort in het apparaat passen bij het papier dat u gebruikt.

• Het probleem kan vanzelf weer verdwijnen. Druk enkele pagina's af om het probleem te verhelpen, vooral als het apparaat lang niet is gebruikt.

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Witte lijnen van boven naar beneden op de pagina:

Terug naar boven >>

Vage afdrukken:

• Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan onze specificaties voldoet.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Kies de modus Dik papier in de printerdriver of kies Dik in het menu Papiersoort van het apparaat zelf. Gebruik anders dunner papier dan u nu gebruikt.

• Controleer de omgeving waarin het apparaat staat. Een hoge luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld vage afdrukken veroorzaken.

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Grijze achtergrond:

• Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan onze specificaties voldoet.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Controleer de omgeving waarin het apparaat staat. Dit probleem met de achtergrond kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid of temperatuur.

• De tonercartridge kan beschadigd zijn. Installeer een nieuwe tonercartridge.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Pagina scheef:

• Zorg ervoor dat het papier of ander afdrukmateriaal goed in de papierlade is geplaatst en dat de papiergeleiders niet te strak of te los zitten.

• Misschien is de papierlade te vol.

• Controleer de papiersoort en kwaliteit van het papier.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

Terug naar boven >>

Wazige herhalingen:

• Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan onze specificaties voldoet. Grof of dik papier kan het probleem veroorzaken.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Zorg ervoor dat de instellingen voor het soort papier in de printerdriver of de optie Papiersoort in het apparaat passen bij het papier dat u gebruikt.

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

• De fuser kan vuil zijn geworden. Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Terug naar boven >>

Vouwen of kreukels:

• Controleer de papiersoort en kwaliteit van het papier.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Laad het papier op de juiste manier.

• Leg de stapel papier in de lade ondersteboven of draai het papier 180 graden om in de invoerlade.

Terug naar boven >>

Witte puntjes in zwarte tekst en afbeeldingen met een tussenafstand van 94 mm (3,7 inch)
Zwarte puntjes met een tussenafstand van 94 mm (3,7 inch)

• Maak tien kopieën van een leeg, wit vel papier. Als dit het probleem niet oplost, kan er lijm van etiketten op de OPC-drum zitten. Maak de drumeenheid schoon.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de drumeenheid schoon?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Vaag:

• Controleer de omgeving waarin het apparaat staat. Dit probleem kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een hoge luchtvochtigheid of temperatuur.

• Als de hele pagina te licht is, is de modus Toner-bespaarstand misschien ingeschakeld. Zet de tonerbespaarstand uit via het menu van het apparaat of in de printereigenschappen van de driver.

• Maak het scannervenster en de primaire corona van de drumeenheid schoon.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de laserscannervensters schoon? en Hoe maak ik de primaire corona schoon?

• De tonercartridge kan beschadigd zijn. Installeer een nieuwe tonercartridge.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Tonervlekken:

Terug naar boven >>

Volledig zwart:

• Maak de primaire corona in de drumeenheid schoon door de blauwe tab te verschuiven. Schuif de blauwe tab terug naar de uitgangspositie.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de primaire corona schoon?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

• De fuser kan vuil zijn geworden. Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Terug naar boven >>

Zwarte tonervlekken dwars over de pagina:

• Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat aan onze specificaties voldoet.
    Zie Wat voor papier wordt aangeraden?

• Als u vellen met etiketten voor laserapparaten gebruikt, kan er lijm van die vellen op de drum achterblijven. Maak de drumeenheid schoon.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de drumeenheid schoon?

• Gebruik geen papier met paperclips of nietjes. U zou de drum kunnen beschadigen.

• Als de onverpakte drumeenheid in het licht komt (volle zon of normale verlichting), kan de drum beschadigd raken.

• De tonercartridge kan beschadigd zijn. Installeer een nieuwe tonercartridge.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

Terug naar boven >>

Lijn dwars over de pagina:

Terug naar boven >>

Zwarte lijnen van boven naar beneden op de pagina:
Afgedrukte pagina's hebben tonervlekken van boven naar beneden op de pagina:

• Maak de primaire corona in de drumeenheid schoon door de blauwe tab te verschuiven. Schuif de blauwe tab terug naar de uitgangspositie.
    Zie de instructies bij Hoe maak ik de primaire corona schoon?

• De tonercartridge kan beschadigd zijn. Installeer een nieuwe tonercartridge.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de tonercartridge?

• De drumeenheid kan beschadigd zijn geraakt. Installeer een nieuwe drumeenheid.
    Zie de instructies bij Hoe vervang ik de drumeenheid?

• De fuser kan vuil zijn geworden. Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Terug naar boven >>

Verwante modellen

DCP-8085DN, MFC-8880DN, MFC-8890DW