DCP-7065DN

Wat voor papier wordt aangeraden?

Wij raden u aan om gewoon kopieerpapier te gebruiken of papier dat aan de volgende specificaties voldoet.
Dit apparaat is geschikt voor kringlooppapier dat voldoet aan de norm DIN 19309.
Basisgewicht 75-90 g/m2 (20-24 lb)
Dikte 80-110 μm
Ruwheid Meer dan 20 sec.
Stijfheid 90-150 cm3/100
Vezelrichting Langlopend papier met een neutrale pH-waarde en een vochtgehalte van circa 5%
Volumeweerstand 10e9-10e11 ohm
Oppervlakteweerstand 10e9-10e12 ohm-cm
Vulstof CaCO3 (neutraal)
Asgehalte Minder dan 23 wt%
Helderheid MEER dan 80%
Ondoorzichtigheid MEER dan 85%

• Leg GEEN verschillende soorten papier tegelijk in de papierlade. Het papier kan vastlopen of papierstoringen geven.
  • Kies in de software hetzelfde papierformaat als het formaat van het papier in de lade.
  • Raak de bedrukte zijde van het papier niet aan net na het afdrukken.
  • Probeer het papier altijd eerst uit voordat u grote hoeveelheden koopt.

Voor gebruikers in de VS/Canada/Latijns-Amerika/Europa:
Wij raden voor dit apparaat de volgende papiersoorten aan.

Papiersoort

Europa

Verenigde Staten

Normaal papier

Xerox Premier TCF 80 g/m2
Xerox Business 80 g/m2

Xerox 4200DP 20 lb
Hammermill Laser Paper 24 lb (90 g/m2)

Kringlooppapier Xerox Recycled Supreme 80 g/m2 (Geen specifiek merk aanbevolen)
Etiketten Avery laser label L7163* Avery Laser Labels White #5160
Enveloppen Antalis River-serie (DL) (Geen specifiek merk aanbevolen)

* Labelspecificaties
Het apparaat drukt af op de meeste soorten labels en transparanten die bedoeld zijn voor laserprinters. De labels moeten een lijmlaag hebben op acrylbasis, aangezien dit materiaal zich stabieler gedraagt bij de hoge temperaturen van de fuser.
De lijm mag niet in contact komen met onderdelen van het apparaat. Als de labels blijven plakken aan de drum of rollen, kunnen problemen optreden met de papiertoevoer en afdrukkwaliteit. De lijm tussen de labels mag niet aan de oppervlakte liggen. De labels moeten zo verdeeld zijn dat de hele pagina wordt bedekt. Het gebruik van labels met een tussenruimte kan ertoe leiden dat de labels loskomen, wat tot ernstige papierstoringen of afdrukproblemen kan leiden.
Alle labels en transparanten die in dit apparaat worden gebruikt, moeten bestand zijn tegen een temperatuur van 200 graden Celsius gedurende een periode van 0,1 seconde.

Gebruik nooit de volgende soorten papier, enveloppen en labels.
Sommige papiersoorten leveren niet het gewenste resultaat op of kunnen schade aan uw apparaat veroorzaken.

• Gebruik GEEN inkjetpapier. Dit papier kan vastlopen of uw apparaat beschadigen.
  • Op voorbedrukt papier moet inkt zijn gebruikt die bestand is tegen de hoge temperaturen van de fuser van het apparaat (200 graden Celsius).
  • Als u bankpostpapier gebruikt, kan grof papier of gekreukt papier een minder resultaat opleveren.
  • Gebruik GEEN papier:
    • met opvallende textuur
    • dat extreem glad of glanzend is
    • dat gekruld is
      * 1 Een krul van 2 mm (0,08 inch) of meer kan een papierstoring veroorzaken.
      Krul
    • met coating of chemische afwerkingslaag
    • dat beschadigd, gekreukeld of gevouwen is
    • met een afwijkend gewicht (anders dan de specificaties)
    • met tabs en nietjes
    • dat is voorbedrukt met lage-temperatuur-inkt of thermische inkt
    • meerdelig of doordrukpapier
    • speciaal inkjetpapier

Als u het hierboven genoemde papier toch gebruikt, kan het apparaat schade oplopen. Deze schade valt niet onder de garantie van Brother of een serviceovereenkomst met Brother.

• Gebruik enveloppen niet in de volgende toestand:
    • beschadigd, gekruld of gekreukt, met een ongebruikelijke vorm, met extreem veel glans of textuur
    • met paperclips, nietjes, bandjes, lijm, vensters, openingen, uitsnedes of perforaties
    • met een zakconstructie, geen scherpe vouw, in reliëf (met bijvoorbeeld opdruk die duidelijk op de envelop ligt) of met een voorbedrukte binnenkant
    • als ze al eerder met een laser-/ledprinter zijn bedrukt
    • als ze niet keurig op een stapel blijven liggen
    • van papier dat zwaarder is dan de specificaties voor het apparaat toestaan
    • met randen die niet recht zijn
    • met lijm erop (zie figuur)
      Lijm
    • met een dubbele klep (zie figuur)
      Dubbele klep
    • met een klep die bij aanschaf nog niet gevouwen is
    • met een klep zoals in de figuur wordt weergegeven
      Klep
    • met zijkanten die zijn gevouwen zoals in de figuur wordt weergegeven
      Gevouwen zijkanten

• Gebruik etiketten in de volgende toestand NIET:
    beschadigd, gekruld, gekreukt of met een ongebruikelijke vorm

Labelspecificaties

• Gebruik geen vellen met etiketten met een blootliggende onderlaag, want dan raakt uw apparaat beschadigd.
    • Vellen met etiketten moeten voldoen aan de bovenstaande specificaties voor het papiergewicht. Labels die buiten deze specificaties vallen, worden mogelijk niet goed ingevoerd of bedrukt, en kunnen het apparaat beschadigen.
    • Gebruik labels niet opnieuw. Steek ook geen labels in het apparaat die al eerder zijn gebruikt. Gebruik geen vellen waarop een paar labels ontbreken.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-7055, DCP-7055W, DCP-7060D, DCP-7065DN, DCP-7070DW, DCP-8110DN, DCP-8250DN, FAX-2840, FAX-2845, HL-2130, HL-2135W, HL-2240, HL-2240D, HL-2250DN, HL-2270DW, HL-5440D, HL-5450DNT, HL-5470DW, HL-6180DWT, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-8510DN, MFC-8520DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT