DCP-330C

Een of meer kleuren worden niet afgedrukt (blanco). Wat kan ik doen?

• Wanneer u de verpakking van een inktcartridge opent, moet u de cartridge installeren en binnen zes maanden na installatie opgebruiken. Gebruik ongeopende inktcartridges vóór de houdbaarheidsdatum die op de verpakking is aangegeven.

• Brother raadt u aan om de tonercartridges die u bij het apparaat hebt gekregen niet bij te vullen. Wij raden u ook aan om alleen originele Brother-inktcartridges te gebruiken. Het gebruik van mogelijk incompatibele inkt en/of cartridges in het Brother-apparaat kan het apparaat beschadigen en/of een mindere afdrukkwaliteit opleveren. Onze garantie is niet van toepassing op problemen die het gevolg zijn van het gebruik van niet-originele inkt en/of cartridges. Om problemen te voorkomen en uw Brother-apparaat optimaal te laten werken, raden wij u het gebruik van originele Brother-verbruiksartikelen aan.
    > Klik hier voor meer informatie over originele verbruiksartikelen van Brother.

Als een of meer inktkleuren ontbreken in de afdrukken die uit het apparaat komen (ontvangen faxberichten, kopieën en/of vanaf de computer afgedrukte documenten), kunnen er spuitkanaaltjes in de printkop verstopt zijn. Het is ook mogelijk dat de inktcartridge in kwestie niet goed geïnstalleerd is. Controleer of de inktcartridges goed geïnstalleerd zijn en/of reinig de printkop.

Volg de onderstaande stappen om te controleren of de inktcartridges goed geïnstalleerd zijn:

1. Open het kapje van de cartridges en installeer de cartridges opnieuw. Til de haak op en druk erop (moet vastklikken). Sluit vervolgens het kapje van de cartridges.

2. Op het display kan nu dit te zien zijn:
    Veranderd xxxxxx? Ja Nee.
    Op het display kan deze vraag komen voor de kleur(en) die is (zijn) vervangen.
    Selecteer Ja of Nee door te drukken op de pijltoetsen of 1/2 of +/-.

3. Wanneer de juiste keuzen zijn gemaakt, begint de reinigingscyclus.

4. Het apparaat moet nu automatisch een reinigingscyclus uitvoeren. Op het display verschijnt afwisselend Reinigen en Wachten a.u.b. Na deze reiniging keert de printer terug naar stand-by. Druk het vel voor controle van de kwaliteit af en kijk of alle kleuren nu aanwezig zijn:

1. Druk op de knop Inkt of Inktbeheer.
    2. Ga met de pijl omhoog of omlaag naar Testafdruk.
    3. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.
    4. Ga met de pijl omhoog of omlaag naar Printkwaliteit.
    5. Druk op OK om uw keuze te bevestigen. Druk op Kleur om het testvel af te drukken.

Als een of meer kleuren nog steeds ontbreken in de afdruk, kan het nodig zijn dat u de printkop reinigt. Bij het reinigen van de printkop kunt u ervoor kiezen om alleen zwart te reinigen, om een van de drie kleuren (cyaan, geel of magenta) te reinigen en om alle vier de kleuren tegelijk te reinigen. Voor dit probleem raden wij u aan om alleen de getroffen kleur te reinigen. Selecteer Allemaal als er meerdere kleuren ontbreken.

Bij sommige modellen kunt u slechts kiezen of u alleen zwart wilt reinigen of alle vier de kleuren.

Volg de onderstaande stappen om de printkop te reinigen:

• Bij het reinigen van de printkop wordt inkt verbruikt. Als u dit te vaak doet, verbruikt u onnodig veel inkt.
  • Raak de printkop niet aan. Wanneer u de printkop aanraakt, kunt u permanente schade veroorzaken. U hebt dan geen garantie meer op de printkop.

Printkop reinigen

1. Druk op de knop Inkt of Inktbeheer.

2. Ga met de pijl omhoog of omlaag naar Reinigen.

3. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

4. Ga met de knop omhoog of omlaag naar de kleur die niet wordt afgedrukt.
    -OF-
    Selecteer Allemaal als meerdere kleuren niet worden afgedrukt.

5. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

6. Het apparaat moet nu automatisch een reinigingscyclus uitvoeren. Op het display verschijnt afwisselend Reinigen en Wachten a.u.b. Na deze reiniging keert de printer terug naar stand-by.

7. Druk een testblad af.

1. Druk op de knop Inkt of Inktbeheer.
    2. Ga met de pijl omhoog of omlaag naar Testafdruk.
    3. Druk op OK om uw keuze te bevestigen.
    4. Ga met de pijl omhoog of omlaag naar Printkwaliteit.
    5. Druk op OK om uw keuze te bevestigen. Druk op Kleur om het testvel af te drukken.

Als een of meer kleuren nog steeds ontbreken in de afdruk, voert u de bovenstaande stappen voor het reinigen van de printkop opnieuw uit (maximaal twee-drie keer). Druk na elke reinigingscyclus het controlevel af om te kijken of er verbetering is.

Als de afdrukkwaliteit na het schoonmaken van de printkop niet is verbeterd, moet het apparaat worden gerepareerd.

Neem contact op met de Brother-klantenservice via Contact.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-130C, DCP-135C, DCP-150C, DCP-330C, DCP-350C, DCP-357C, DCP-540CN, DCP-560CN, DCP-750CW, DCP-770CW, MFC-235C, MFC-240C, MFC-260C, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-5460CN, MFC-5860CN, MFC-660CN, MFC-680CN